«Δύο φορές αριστερά, του ΣΥΡΙΖΑ απάτη, αυτοί θα βάλουν ΕΝΦΙΑ ακόμα και στη φάτνη»
25/12/2015 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Δύο φορές αριστερά, του ΣΥΡΙΖΑ απάτη, αυτοί θα βάλουν ΕΝΦΙΑ ακόμα και στη φάτνη»

Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα. Οι «γερμανοτσολιάδες», οι «προδότες», οι «μερκελιστές» των Χριστουγέννων του 2014 σας εύχονται τα καλύτερα.

Ένας χρόνος έχει περάσει από εκείνες τις δραματικές ώρες στη Βουλή όπου φαινόταν ξεκάθαρα ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα ναυαγούσε. Και όλοι περιμέναμε με αγωνία την προκήρυξη των εκλογών. Ίσως πολλοί από εσάς να μην θυμάστε τι γινόταν πριν από ένα χρόνο. Τότε που η χώρα πήγαινε καλύτερα, η αισιοδοξία είχε ενταθεί, η κατανάλωση είχε αυξηθεί και η ελπίδα είχε επανέλθει. Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του νέου έτους, του 2015, η οικονομία έμπαινε σε σωστές βάσεις, αλλά το πολιτικό σύστημα κατέρρεε. Ο Τσίπρας επέλαυνε προς την εξουσία κάνοντας βρόμικες συνεννοήσεις με τον Κουβέλη, τον Καμμένο και όλους όσοι δεν ψήφισαν τότε για Πρόεδρο. Αν εκείνες τις ημέρες η ιστορία είχε γραφτεί αλλιώς, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν καλύτερη. Αν δεν κατέρρεε η κυβέρνηση Σαμαρά από τους πραγματικούς προδότες, τώρα τα Χριστούγεννα θα ήταν καλύτερα και το 2016 θα ήταν έτος πραγματικής ανάπτυξης, εξόδου από την κρίση.

Ο Αλέξης Τσίπρας βιάστηκε να αρπάξει την εξουσία γιατί ήταν βουλιμικός. Αν άφηνε την προηγούμενη κυβέρνηση να ολοκληρώσει την προσπάθεια θα μπορούσε να γίνει πρωθυπουργός σε μια πιο κανονική χώρα.

Δυστυχώς η ιστορία γράφτηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον δικό του, βρόμικο ρόλο στην καταστροφή της χώρας. Πέρυσι τα Χριστούγεννα ούτε κλειστές τράπεζες είχαμε, ούτε capital controls, ούτε βαθιά ύφεση, ούτε τρίτο μνημόνιο, ούτε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ούτε διαλυμένο Χρηματιστήριο, ούτε κατεστραμμένες τράπεζες. Πέρυσι τα Χριστούγεννα λέγαμε καλή χρονιά και το πιστεύαμε, ελπίζοντας βεβαίως ότι ο ελληνικός λαός δεν θα έκανε το απονενοημένο διάβημα να φέρει τον Τσίπρα στο Μαξίμου. Και μαζί τον Βαρουφάκη κι όλους τους ημίτρελους που έκαναν εγκλήματα κατά των Ελλήνων.

Τότε όλοι όσοι μιλούσαμε για τον κίνδυνο που έρχεται ήμασταν προδότες και γερμανοτσολιάδες. Τότε οι Συριζαίοι ξεσήκωναν τον κόσμο στους δρόμους και υπόσχονταν παράδεισους.

Ένα χρόνο μετά όλα έχουν αλλάξει. Ο Τσίπρας και η παρέα του είναι πλέον μνημονιακοί και γερμανοτσολιάδες. Υπέγραψαν μνημόνιο, ετοιμάζονται για νέα λαίλαπα, έχουν διαλύσει τις τράπεζες και τα εισοδήματα των πολιτών. Το μόνο που τους έμεινε είναι η… βλαχιά, η αμορφωσιά, το κιτσαριό και βεβαίως το ψέμα. Δείτε τι έγινε στα κάλαντα στο Μαξίμου με τις γκλίτσες και τα ταγάρια. Αλλά το σπουδαιότερο. Δείτε το κόλπο που στήνει ο Τσίπρας με τις διάφορες λίστες. Ανακάλυψαν νέο «κοσκινάκι» τώρα για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο. Βρίσκουν στικάκια από εδώ κι από εκεί, διαρρέουν πληροφορίες για χιλιάδες λογαριασμούς, κάνουν παιχνίδι για δισεκατομμύρια που θα φέρουν δήθεν από τους καταθέτες του εξωτερικού.

Μια ακόμη μεγάλη μπλόφα τώρα που ετοιμάζεται το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και τους νέους φόρους. Με τα στικάκια θα περάσει ο Γενάρης και ο Φλεβάρης. Αλλά και με τα σενάρια για αποχώρηση του ΔΝΤ. Κάποιοι ανακάλυψαν ξαφνικά έξοδο του ΔΝΤ από την Ελλάδα ώστε να μπορέσει ο Τσίπρας να πουλήσει έξοδο από τα μνημόνια. Καημένοι Έλληνες; Πάλι θα ξεγελαστείτε;

Αλλά αν θέλετε να θυμηθείτε τι έγινε πέρυσι διαβάστε τι έλεγε ο Τσίπρας, ακριβώς αυτές τις άγιες μέρες. Στις διάφορες συγκεντρώσεις του έλεγε:

- Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να ενώσουμε. Να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα. Όχι για να ακολουθήσουμε την πεπατημένη των εντολών, των προαπαιτούμενων, των απαιτούμενων, των περικοπών που οδηγούν στην απαξίωση της ίδιας της ανθρώπινης ζωής, αλλά για ανοίξουμε μαζί με το λαό έναν άλλο δρόμο, εντελώς διαφορετικό από το σημερινό.

- Ο ελληνικός λαός, τούτες τις μέρες, καλείται να απαντήσει σε ένα κρίσιμο δίλημμα: Θα συνεχιστεί ο δρόμος των μνημονίων, της φθοράς, της κατάπτωσης της χώρας; Μιας χώρας που μπορεί να είναι μικρή σε έκταση, αλλά είναι μεγάλη σε ανθρώπινο δυναμικό, σε ιστορία, σε πολιτισμό, σε αγώνες για την ελευθερία.

Θα εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα για τα οποία δεσμεύτηκε ο κ. Σαμαράς με το email στην Τρόικα;

Θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ;

Θα τσακίσουν κύριες και επικουρικές συντάξεις;

Θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα φάρμακα;

Θα συνεχιστεί αυτός ο δρόμος ή θα μπούμε επιτέλους σε ένα δρόμο απελευθέρωσης, δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης, ριζικών μεταρρυθμίσεων στην κοινωνία και στο κράτος;

Θα συνεχίσουμε με τις γερασμένες εξουσίες, με τη διαπλοκή, με τη διαφθορά, με τους κομματικούς στρατούς, με το κράτος λάφυρο του εκάστοτε νικητή;

- Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης όμως είναι πλήρως κοστολογημένο. Εξηγεί αναλυτικά, και που θα βρεθούν τα λεφτά, και που θα ξοδευτούν. Είναι άμεσα υλοποιήσιμο με δικούς μας πόρους. Δεν εξαρτάται από τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Μπορούμε να το ξεκινήσουμε άμεσα. Και θα το ξεκινήσουμε στις αρχές του νέου χρόνου, με την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης από μια μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία. Υλοποιώντας, έτσι, μια τεράστια επιχείρηση κοινωνικής σωτηρίας, η οποία ταυτόχρονα θα αλλάξει το κλίμα στη χώρα και θα επανεκκινήσει την οικονομία.

Αυτά έλεγε ο Τσίπρας τα Χριστούγεννα του 2014. Πόση σχέση έχoυν με τα φετινά; «Δύο φορές αριστερά, του ΣΥΡΙΖΑ απάτη, αυτοί θα βάλουν ΕΝΦΙΑ ακόμα και στη φάτνη», τραγουδούσαν τα παιδάκια στα κάλαντα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Fotini avatar
  Fotini 25/12/2015 08:41:29

  MERRY CHRISTMAS to all! May our Savior's birth help guide us out of the darkness that syriza has spread!

 2. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 25/12/2015 11:33:19

  ......Το μόνο που τους έμεινε είναι η… βλαχιά, η αμορφωσιά, το κιτσαριό και βεβαίως το ψέμα....
  Δυστυχώς αγαπητέ αρθρογράφε είναι αρκετά χρόνια που μας ταλανίζει το κιτσαριό και δεν είναι φευ αποκλειστικότητα μόνο του Συριζα. Αν σκεφθεί κανείς κάποιες πραγματικές αρχόντισες (Ι.Τσάτσου-Σεφεριάδη , Αμαλία Κανελλοπούλου -Μεγαπάνου ) και τις συγκρίνει με όλα τα wannabe ''ταγάρια'' από Ρούμελη , Σαμαρίνα , Γρεβενά , Γιαννιτσά ... που τις διαδέχθηκαν στην πολιτική σκηνή μελαγχολεί .Γιατί δεν είναι μόνο που προκαλούν το κοινό αίσθημα με τα νεοπλουτίστικα γούστα τους ,πολλές φορές οι φιλοδοξίες τους για κοινωνική ανέλιξη δημιουργεί και πολιτικά προβλήματα Μοναδική όαση τα τελευταία δύο χρόνια η διακριτική παρουσία της Γ.Σαμαρά .

 3. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 25/12/2015 11:41:27

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ, «Η ΦΑΤΝΗ» (1961)

  ''Μέσα μας γίνεται η Γέννηση.
  Έξω στέκει το σχήμα της -
  Μας φανερώνεται.
  Εδώ που στήσαμε τη φάτνη,
  Εδώ που κρεμάσανε το άστρο,
  Είναι σα μια μεγάλη πέτρα -
  Πέτρα υψηλή, μετέωρη.
  Ένα πυκνό σημείο αιωνιότητας.
  Το Βρέφος, ο Ιωσήφ και η Μαρία,
  Τ’ αγαθά ζώα. Οι Άγγελοι
  Σταματημένοι σε μια πτήση
  Ψηλά, στη σιωπή, παίζοντας όργανα.
  Άρπα, κορνέτα, βιολί και φυσαρμόνικα.
  Ακίνητοι σαν από πορσελάνη,
  Με σιωπή απόλυτη, μουσική.
  (Η Νύχτα απλώνεται σαν την ηχώ
  Αυτής της μουσικής, της σιωπής,
  Της μουσικής των Αγγέλων μέσα μας, έξω μας).
  Αν στέκουν εδώ, πετούν εκεί,
  Στον άλλο χώρο∙ αντλούν
  Αίμα σκληρό απ’ το αίμα μας,
  Αγάπη απ’ την αγάπη μας.
  Παίρνουν τα όνειρά μας και τα ψηλώνουν.
  Η Μάνα στέκει κοντά τους ακίνητη,
  Σαν από πορσελάνη, αγγίζει τα εύθραυστα πόδια τους.
  Βλέπει το αόρατο στο μαγικό καθρέφτη του ορατού.
  Τι τώρα, τι πάντα.
  Ω καθαρότατη ψυχή,
  Άμωμη, αμόλυντη, ανυπόκριτη.
  Ο χρόνος ανοίγει σαν το φεγγίτη που μας φωτίζει.
  Τα παίρνουμε και τα πλαγιάζουμε
  Μέσα σ’ ένα κουτί να κοιμηθούν
  Πάνω σε χάρτινο άχυρο να μη ραγίσουν.''
  --------------------------------------------

  ** Γιορτάζουμε χαζοχαρούμενα, χωρίς επίγνωση κάθε χρονιά τη Γέννηση, βιώνουμε καθημερνά, μουγγοί τις πολλαπλές Σταυρώσεις μας και τελικά, δεν καταφέρνουμε ποτέ να γίνουμε άξιοι της ποθητής ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ !
  Δεν εννοείται πως τα δράματα συμβαίνουνε τριγύρω, ώστε να οδηγηθούμε στον τελικό μας προορισμό;
  Μονάχα μιά ευχή : Να συνειδητοποιήσουμε, να υπερασπιστούμε, να επαναστατήσουμε.

 4. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 25/12/2015 13:52:42

  ...Ο Αλέξης Τσίπρας βιάστηκε να αρπάξει την εξουσία γιατί ήταν βουλιμικός. Αν άφηνε την προηγούμενη κυβέρνηση να ολοκληρώσει την προσπάθεια θα μπορούσε να γίνει πρωθυπουργός σε μια πιο κανονική χώρα. ..
  Κάνεις λάθος .Σε μια πιο "κανονική χώρα" δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας . Αυτό φοβήθηκε και κατέλαβε την εξουσία με ρεσάλτο .Σ΄αυτό βοηθήθηκε αρκετά και από αρκετούς εγχώριους πλιατσικολόγους που παριστάνουν τους επιχειρηματίες γιατί ούτε αυτούς συνέφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του ο Σαμαράς

 5. Aethlios avatar
  Aethlios 25/12/2015 16:46:52

  Καλά Χριστούγεννα, χρόνια πολλά!!
  "Ο Αλέξης Τσίπρας βιάστηκε να αρπάξει την εξουσία γιατί ήταν βουλιμικός. Αν άφηνε την προηγούμενη κυβέρνηση να ολοκληρώσει την προσπάθεια θα μπορούσε να γίνει πρωθυπουργός σε μια πιο κανονική χώρα."
  Κι εγώ θα διαφωνήσω εδώ, ο Τσίπρας όσο θα καθυστερούσε να ρίξει την κυβέρνηση τόσο θα απομακρυνόταν από την εξουσία, αν ο ΑΣ εξαντλούσε την τετραετία τότε ο λαός θα έβλεπε ότι είχε αρχίσει να αναπτύσσεται η οικονομία και η ρητορική τσίπρα θα ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Διότι και η Ελλάδα και η Κύπρος και όλες οι χώρες θα είχαν βγεί από το μνημόνιο και η αντιμνημονιακή ρητορική θα ήταν πλέον κενή αφού μνημόνιο δε θα υπήρχε. Όμως ως πιστός κομμουνιστής έβαλε το συμφέρον του κόμματος πάνω από το εθνικό συμφέρον. Ταυτόχρονα όπως αποκαλύφθηκε ακολούθησε πορεία σύγκρουσης με Ε.Ε. με στόχο την αποχώρηση μας από την Ένωση, αλλά τελευταία στιγμή "κόλωσε" και γι αυτό τον εγκατέλειψε το "κομμουνιστικό" κομμάτι του συριζα και έμεινε μόνο το πασοκικό. Λογικά αναμένει μια δεύτερη ευκαιρία για να βγεί εκτός Ε.Ε. αφού η αριστερά δεν θα επιβιώσει πολιτικά στην Ελλάδα αν μείνουμε στο ευρώ. Η δεύτερη ευκαιρία θα είναι η αποτυχία του 3ου μνημονίου των φόρων και η εφαρμογή του 4ου μνημονίου της δραχμής του Σόιμπλε. Η αριστερά για να επιβιώσει, δηλαδή για να έχουν εισόδημα όλα τα κομματικά αυτά κοπρόσκυλα, θα πρέπει να μας βγάλει από ευρώ, να κυρήξει τον ανένδοτο αγώνα ενάντια στους Ευρωπαίους και Γερμανούς τοκογλύφους, να κομματικοποιήσει το κράτος και με υπερφορολόγηση ιδιωτικού τομέα, κόψιμο δραχμής και χρηματοδότηση κομματικών στελεχών, πολιτικά δικαιώματα σε λαθρό-μετανάστες, αντιεθνική πολιτική στην παιδεία, να επιβληθεί σαν αόρατο καθεστώς στην απομονωμένη βαλκανική Ελλάδα. Διότι ευρώ σημαίνει ανταγωνιστική άρα καπιταλιστική οικονομία και μηδενικά ελλείμματα. Προσωπικά πιστεύω ότι θα αποτύχουν, πάλι θα κάνουν λάθος εκτίμηση όπως το 1944 όπου ενώ ήξεραν ότι ο Στάλιν είχε δώσει την Ελλάδα στη Δύση, αυτοί επεδίωξαν τη σύγκρουση, μια σύγκρουση καταδικασμένη από την αρχή σε αποτυχία. Και τώρα πάλι θα προσπαθήσουν να κάνουν πράξη τις ιδεοληψίες τους αλλά θα αποτύχουν παταγωδώς και θα τελειώνουμε μια και καλή μαζί τους.

 6. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 26/12/2015 20:44:09

  ".......αν ο ΑΣ εξαντλούσε την τετραετία τότε ο λαός θα έβλεπε ότι είχε αρχίσει να αναπτύσσεται η οικονομία και η ρητορική τσίπρα θα ήταν εκτός τόπου και χρόνου. "
  Διαφωνώ.
  Τέτοιος λαός τέτοιον (Τσίπρα) αξίζει. Ο ΑΣ του ήταν παρα, μα πάρα πολύ για το επίπεδό του. Αυτό το πλήρως λανθασμένο ένστικτο του ελληνικού λαού δεν βλέπει τίποτα παρά μόνον τα παραμύθια που του μιλάνε στην τσέπη του, από κάτι παραμυθάδες σαν τον Ανδρέα, Σημίτη,Τσίπρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.