Δηλώσεις ντροπής από έναν αποτυχημένο υπουργό
01/09/2017 18:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δηλώσεις ντροπής από έναν αποτυχημένο υπουργό

«Το Πυροσβεστικό Σώμα ίσως αποτελεί τον πιο στρεβλό μηχανισμό του ελληνικού δημοσίου. Χρησιμοποιήθηκε για χρόνια περισσότερο σαν κομματικός μηχανισμός, παρά σαν κομμάτι του κρατικού μηχανισμού».

Ξέρετε ποιος το είπε αυτό για τους ήρωες του καλοκαιριού; Ο επιτυχημένος πρώην πασόκος και νυν γενίτσαρος αλλά πάντα αποτυχημένος υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Τόσκας. Και το λέει 2,5 χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορούσε να φτιάξει τα κακώς κείμενα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Υπάρχουν βρε παιδί μου στρεβλοί μηχανισμοί; Άλλαξέ το όλα και μην κάνεις διαπιστώσεις. Υπουργός είσαι δεν είσαι πολιτικός αναλυτής να βγαίνεις στα κανάλια και να λες αριστερές παπάτζες.

Από την άλλη, για σκεφτείτε τι λέει η κυβέρνηση δια στόματος Τόσκα. Ότι οι πυροσβέστες είναι το πιο στρεβλό τμήμα του Δημοσίου. Ότι το Σώμα χρησιμοποιήθηκε ως κομματικός μηχανισμός, επομένως φέρει τη στάμπα του ξεπουλημένου στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ. Τόσα χρόνια δηλαδή, μας λέει η αριστερά, οι πυροσβέστες δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και καίγονταν τα δάση επειδή γίνονταν κομματικές προσλήψεις.

Υπάρχουν κάποιοι εργαζόμενοι που τους χρειάζεσαι για δύο – τρεις μήνες το χρόνο. Που διακινδυνεύουν τη ζωή τους, εργάζονται απίστευτες ώρες υπό άθλιες συνθήκες και χωρίς καμιά στήριξη από την πολιτεία. Οι πυροσβέστες είναι τέτοιοι εργαζόμενοι. Αμείβονται με λίγα χρήματα, αλλά προσφέρουν πολλά περισσότερα και ζητούν τη βοήθεια της πολιτείας, όχι μόνο τώρα αλλά και πάντα.

Κι έρχεται ποιος; Ο υπουργός μιας ανίκανης κυβέρνησης να τα βάλει μ’ αυτούς που καίγονται κάθε καλοκαίρι. Που πρόσφατα δεν είχαν ούτε νερό να πιουν και ικέτευαν για λίγη βοήθεια από τον υπουργό Τόσκα. Που πήγε ο Τσίπρας αφού έσβησαν οι φωτιές για να τους στηρίξει. Τι ήταν τότε που τους επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός; Ήρωες; Και σήμερα τι είναι; Κομματόσκυλα που προσλήφθηκαν και δεν κάνουν τίποτε, σύμφωνα με τον Τόσκα;

Πρόκειται για δηλώσεις ντροπής από έναν αποτυχημένο υπουργό. Από κάποιον που χαϊδεύει τ’ αυτιά των μπαχαλάκηδων και συζητά μαζί τους την ίδια στιγμή που καίνε την Αθήνα. Τι μένει πια για τον κ. Τόσκα; Να ζητήσει από τους πυροσβέστες να σβήνουν τις φωτιές των κουκουλοφόρων.