Δικαίωση δίχως τέλος...
29/06/2017 21:30
Του Πάνου Β. Ζήση
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δικαίωση δίχως τέλος...

Πείτε μας γραφικούς, πείτε μας ονειροπόλους, πείτε μας ακόμα και σαμαρόσκυλα, εμείς δεν πρόκειται να πάψουμε να γράφουμε για την δικαίωση Σαμαρά όποτε μας δίνεται η ευκαιρία. Το χρωστάμε στην πατρίδα, το χρωστάμε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Το χρωστάμε στην ίδια την αλήθεια. Γιατί μόνο αν ο λαός μάθει την αλήθεια για την διακυβέρνηση Σαμαρά και βγάλει από το μυαλό όλα τα ψέματα και τις ανακρίβειες που έγραφαν και γράφουν οι αριστεροδεξιοί πρόθυμοι ηλίθιοι του συστήματος και της διαπλοκής που ήθελαν και θέλουν την Ελλάδα δέσμια, δεν θα επαναλάβει το λάθος του 2015.

Αφορμή για το παρόν άρθρο η ομιλία του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ στο συνέδριο του Economist, ο οποίος για μία ακόμα φορά φώναξε “Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς”.

Επί της ουσίας είπε ότι το 2014 η Ελλάδα βρισκόταν μια ανάσα να βγει από τα Μνημόνια και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέτρεψε αυτή την πορεία που είχε χαράξει η κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ επανέλαβε ότι εάν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις ενδέχεται να βγει στις αγορές. Εν ολίγοις δηλαδή είπε στον Αλέξη, μεγάλε δεν έχεις εφαρμόσει καμία από τις βασικές μεταρρυθμίσεις, άρα βαλέ το κεφάλι κάτω και στρώσου στη δουλειά μπας και ορθοποδήσει η χώρα την οποία έχεις οδηγήσει σε τέλμα.

Αυτά τα... μαντάτα επανέλαβε ο Ρέγκλινγκ και μας μαύρισε την ψυχή.

Και αναρωτιόμαστε: Γιατί η Ελλάδα βρίσκεται καρφωμένη στα βράχια τη στιγμή που θα μπορούσε να έχει βγει από τα μνημόνια όπως έκαναν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη που βρίσκονταν σε πρόγραμμα;

Η απάντηση απλή. Μας αρέσει ο σανός.

Έπρεπε να πέσει ο Σαμαράς, να καταστραφεί η χώρα, να τον δικαιώσουν η πραγματικότητα και οι ευρωπαίοι εταίροι για να πούμε «μήπως τελικά κάναμε λάθος που δεν τον ψηφίσαμε το 2015 και φέραμε τον ολετήρα στην εξουσία»;

Βλέπετε προτιμήσαμε να πιστέψουμε τα ψέματα του Τσίπρα για σκίσιμο των μνημόνιων, το όχι του δημοψηφίσματος που έγινε ναι, την προβοκάτσια του Καμμένου περί δήθεν χρηματισμού βουλευτών για να ψηφίσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλα τινά.

Προτιμήσαμε να πέσουμε θύματα της προπαγάνδας των ΜΜΕ που χτυπούσαν αλύπητα τον Σαμαρά και στήριζαν τον λαοπλάνο, γιατί αμφότεροι γνωρίζαν ότι εάν τα κατάφερνε δεν θα έβλεπαν ποτέ ξανά εξουσία και θα κόβονταν μια και καλή τα πάρτι που πτώχευσαν την χώρα.

Βυθιστήκαμε στις αυταπάτες μας μαζί με τον Αλέξη θεωρώντας ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στις εποχές του Ανδρέα που μοίραζε αφειδώς χρήμα χωρίς αντίκρισμα.

Και τι καταφέραμε; Να ρίξουμε τον άνθρωπο που μας έβγαζε από την κρίση και να φέρουμε στο τιμόνι της Ελλάδας τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα που γνώρισε ο τόπος.

Και δεν φτάνει που χρέωσε τις επόμενες γενιές με δυσβάσταχτα βάρη μας φόρτωσε και τις ιδεολογικές έμμονες του καταστρέφοντας ότι είχε χτιστεί με ιδρώτα και αίμα.

Έκλεισε τις τράπεζες, διέλυσε την παιδεία, επανέφερε το πελατειακό κράτος, εξευτέλισε την δικαιοσύνη, τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία, γεμίσαμε μετανάστες, και το χειρότερο, η διαπλοκή και η διαφθορά πήραν τέτοιες διαστάσεις που αν μας βλέπουν από την Βενεζουέλα θα τρίβουν τα μάτια τους.

Αλλά είπαμε, δεν μας άρεσαν οι αλήθειες που έλεγε ο Σαμαράς χωρίς τυμπανοκρουσίες και φληναφήματα, μας άρεσαν τα γοητευτικά... ψέματα του Τσίπρα. Καλή χώνευση σύντροφοι, ασχέτως αν μας έχουν κάτσει σαν πέτρες στην κοιλιά...

Βέβαια η ανοησία μας συνεχίζεται. Αφού αντιληφθήκαμε μετά κόπων και βασάνων ότι ο Αλέξης μας κορόιδεψε, αρχίσαμε πάλι -με το συμπάθειο- τις μακακίες. Αυτή την φορά με τον Κυριάκο.

Δεν μας αρέσει γιατί δεν είναι πολύ δεξιός, δεν λέει ψέματα, δεν είναι λαοπλάνος , δεν έχει κάλπικο όραμα όπως ο Τσίπρας, σέβεται τους ομοφυλοφίλους και τους μετανάστες, προτάσσει την ανεξιθρησκία, θέλει να εξυγιάνει το Δημόσιο και να φέρει επενδυτές.

Αν όμως έπαιρνε το γιαταγάνι και έσφαζε τους κομμουνιστές, αν πέταγε στη θάλασσα τους μετανάστες, αν έταζε λαγούς με πετραχήλια τότε το δεξιόμετρό μας θα βάραγε κόφτες και ο Κυριακός θα γινόταν γίγαντας.

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν γιατί η ώρα της κρίσης πλησιάζει και δεν μας παίρνει να κάνουμε λάθος κι αυτή τη φορά.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, το όπλο μας για να διώξουμε την λαίλαπα του Τσίπρα είναι να αναγνωρίσουμε την δικαίωση Σαμαρά την όποια θα εκμεταλλευτεί ο Κυριάκος και θα λυτρώσει την πατρίδα.

Γι’ αυτό επαναλαμβάνουμε ότι δεν πρέπει να πάει καμία ψήφος χαμένη. Αν θέλουμε να αυτοκαταστραφούμε ας κλείσουμε τα μάτια στην αλήθεια κι ας ψηφίσουμε τα αριστεροδεξιά δεκανίκια του Τσίπρα.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα.... Οργανωθείτε!!!