Δεν χρειαζόμαστε Κερένσκυ πρόεδρο στη ΝΔ...
29/11/2015 13:26
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν χρειαζόμαστε Κερένσκυ πρόεδρο στη ΝΔ...

Ο Τσίπρας, ίσως ο πρώτος άθεος που τιμήθηκε με τον Μεγαλόσταυρο του Παναγίου Τάφου, αφού τα έκανε ρόϊδο, ζητάει κορόϊδα να μοιραστούν την ρετσινιά της αποτυχίας, των νέων περικοπών, φόρων, την περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας.

Σας θυμίζω πως αυτοί οι τύποι, ως αντιπολίτευση δεν ψήφισαν ούτε ένα άρθρο νόμου επί Σαμαρά. Οι λούμπεν αριστεριστές, που δεν συμφωνούσαν ούτε στις πόσες μέρες το γάλα θα θεωρείται φρέσκο, αφού απέτυχαν σε όλα, ζητούν τώρα «ομαλότητα, σταθερότητα, συνεργασία» κλπ, ώστε το δρεπάνι των μέτρων που αυτοί και μόνον αυτοί έφεραν, να πιτσιλήσει κι άλλα πουκάμισα, να λερώσει κι άλλα χέρια.

Ωραία ακούγεται στ’ αυτιά των νοικοκυραίων, δεξιών και κεντρώων, μια «οικουμενική για να σωθεί ο τόπος». Όμως, με ποια αντζέντα;

Σας θυμίζω την άποψη μου: τα ζητήματα που αφορούν τα εθνικά, την ταυτότητα μας, το μεταναστευτικό, την εξωτερική και εσωτερική ασφάλεια, είναι σημαντικότερα από την κρίση και το Μνημόνιο. Οι κρίσεις περνούν, το Έθνος μένει.

Θυμίζω επίσης σε όσους μνημονεύουν το ιδρυτικό καταστατικό της ΝΔ και τον ιδρυτή της, πως αναφέρει ότι το κόμμα υπάρχει υπέρ του Έθνους και της Πατρίδας, δεν τα ξεχωρίζει αυτά τα δυο από την κοινωνία και το λαό.

Η δε επιλογή, φίλε Μ. Κοττάκη, δεν είναι μεταξύ παλαιάς κοπής ακροδεξιάς με παρακράτος και μεσαιοχωρίτικης «κεντροδεξιάς» με χαμηλά λιπαρά, αρεστής στους ιντελιγκέντσηδες και τους ιδεολογικούς νταβαντζήδες της αριστεράς και των ΜΜΕ. Το δίλημμα δεν είναι μεταξύ «καρφιτσών» με μουστακάκι πάνω σε τρίκυκλο με σιδηρολοστό ανά χείρας ή αποεθνικοκοποιημένη μεσαιοχωρίτικη βιοχλαπάτσα. Ηρόστρατο δεν χρειαζόμαστε αλλά ούτε και Κερένσκυ.

Υπάρχει κι η σύγχρονη Δεξιά, ευρωπαϊκή ή αμερικάνικη, βαθιά φιλελεύθερη στην οικονομία, αυστηρή στην ασφάλεια και στην εθνική ταυτότητα και τα συμφέροντα του Έθνους τους. Η Θάτσερ, όσο κι αν την αντιπαθούσα σε πολλά, ήταν σκληρή πατριώτισσα. Οι Γκωλικοί δεν παίζουν τις λίλιζες όταν αφορά τα εθνικά συμφέροντα της Γαλλίας. Ούτε καν το κράτος εταιρεία, οι Βέλγοι.

Ας μην μπαίνουμε λοιπόν μόνοι μας στην φασιστοειδή λογική της αριστεράς, όπου ό,τι δεν ταυτίζεται μαζί τους, είναι ακραίο.

Μια αληθινά φιλελεύθερη κεντροδεξιά στην οικονομία με έμφαση στον ιδιωτικό τομέα, στην ανάπτυξη, που θα ευαγγελίζεται σύγχρονο κράτος, αυστηρότητα στην ασφάλεια, υπεράσπιση της εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας και αταλάντευτα μαχητική διεκδικητική στάση στα εθνικά θέματα, θα διαπεράσει όλο το πολιτικό φάσμα. Οι καιροί δεν σηκώνουν άχρωμη διαχείριση. Οι ιδρυτικές αρχές μας δεν υποδεικνύουν να γίνουμε μπλε Ποτάμι.

Συναίνεση λοιπόν στον Τσίπρα σε τι;

Εμείς θα συναινούμε πχ στο ασφαλιστικό κι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κεμαλικό υπουργό Παιδείας θα αναμορφώσει την Παιδεία με επικεφαλής επιτροπής τον περιβόητο Αντώνη Λιάκο; Μπροστά του η Ρεπούση είναι λυσσασμένη εθνικίστρια. Ο αφελληνισμός της Παιδείας, ο ιδεοληπτικός αναθεωρητισμός της Ιστορίας από μια μειοψηφία είναι πιο βλαπτικός κι από την ύφεση.

Θα συναινούμε σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, σε νέους φόρους, που έφεραν με την αποτυχία τους οι αχαΐρευτοι της Κουμουνδούρου και θα συνεχίζεται η πολιτική της Τασίας, η αθρόα εισβολή στα σύνορα, όποιου του καπνίσει, το μπάτε σκύλοι αλέστε;

Ξεπουλήσανε τις τράπεζες, πετάξανε 40,2 δις που είχε πληρώσει το πόπολο, κάνουνε κωλοτούμπες στους τραπεζίτες κι εμείς θα συναινούμε σφυρίζοντας κλέφτικα;

Αγώνας να φύγουν λοιπόν. Ούτε πυρετό μαζί τους. Τυχόν συναίνεση στην οικονομία, ενώ ο Τσίπρας θα συνεχίζει την αποδομητική αριστερίστικη αντζέντα του στα υπόλοιπα, θα μας οδηγήσει σε μονοψήφια ποσοστά και θα είναι δωράκι στην αληθινή άκρα δεξιά. Η παραμονή τους στην εξουσία βλάπτει σοβαρά την Πατρίδα.

(Δημοσιεύεται στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία»)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 29/11/2015 17:24:04

  "Αγώνας να φύγουν λοιπόν. Ούτε πυρετό μαζί τους. Η παραμονή τους στην εξουσία βλάπτει σοβαρά την Πατρίδα."

  Πολύ σωστός σε όλα. Επέτρεψέ μου να αλλάξω κάτι στην τελευταία πρόταση αγαπητέ: "Ο ερχομός τους στην εξουσία ήταν βέβαιον ότι θα ήταν καταστροφικός. Και για κάθε μέρα που μένουν η ζημιά γίνεται όλο και δυσκολότερο να αποκατασταθεί".

  Μόνο στην οικονομία από ανάπτυξη που πέτυχε ο Σαμαράς, η ζημιά αυτών των πολιτικών απατεώνων έφθασε με το προχθεσινό τραπεζικό Ναγκασάκι στα 80 δις πλέον εντός 10 μηνών. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαν κρεμαστεί στο σύνταγμα αν επιτρεπόταν αυτή η ποινή διαφορετικά θα ήταν εξόριστοι εφόρου ζωής με δήμευση περιουσίας και του 3ου βαθμού συγγένειας με αυτήν την τραγωδία που επέφεραν στο οικονομικό επίπεδο. Αν προσθέσουμε την τεράστια ζημιά στο μεταναστευτικό, δε τους ξεπλένει ούτε ο Αμαζόνιος. Και ο Μεϊμαράκης βγάζει ανακοινώσεις για τις εσωκομματικές εκλογές που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν εισαγγελείς να εξετάσουν τι έφταιξε. Στον Τσίπρα αντιπολίτευση μόνο ο Γεωργιάδης θα κάνει πια από τους βουλευτές;

 2. Ξενοφώντας avatar
  Ξενοφώντας 29/11/2015 21:06:22

  Ο κερένσκυ είτε ήταν εντεταλμένος να παραδώση την εξουσία στους μπολσεβίκους είτε όχι, εκ του αποτελέσματος κρίνεται αποτυχημένος.
  Στην Ν.Δ. ένας εντεταλμένος (άς υποθέσουμε ότι θα υπάρξη τέτοιος) Κερένσκυ σε ποιόν θα παραδώση την εξουσία ?
  Ερώτημα πού χρήζει απαντήσεως όσο το μεταβατικό στάδιο πού διανύουμε αρχίζει να βρίθη ...περιέργων ενεργειών !
  Οδεύουμε προς μία συνειδητή αποδόμηση του εναπομείναντος κομματιού της πάλαι ποτέ κραταιάς και υγειούς Παρατάξεως ?
  Και ο εντεταλμένος Κερένσκυ τι θα κερδίση ? Ρόλο απλού αχθοφόρου στην νέα κατάσταση (π.χ. λέγε με Ελληνικό Λαϊκό Κόμμα). Γιατί φαντάζομαι άλλον ηγήτορα σε τέτοια εξέλιξη.
  Βέβαια, εκεί πού φθάσαμε πρέπει και η επίπλωση να αλλάξη στο κτήριο της Συγγρού, όχι μόνον τά πρόσωπα.
  Πάντως, επειδή το άρθρο αρύεται εκ του παραδείγματος του Κερένσκυ, θυμίζω πώς οι Ρώσσοι της πρώτης διασποράς (στο Παρίσι) μετά την επικράτηση των μπολσεβίκων διακήρυτταν : ''ούτε λευκός ούτε κόκκινος, Ρώσσος''.
  Παραφράζοντάς τους λοιπόν τολμώ ο ...ρομαντικός να βροντοφωνάξω, ''ούτε με τον ένα ούτε με τον άλλο, Πατριώτης και Νεοδημοκράτης''.

 3. δημης avatar
  δημης 30/11/2015 01:20:53

  Κερένσκυ ΔΕΝ έχουμε ,,,Μπολσεβίκους μέσα και ΕΞΩ από το κόμα......

 4. George N avatar
  George N 30/11/2015 04:23:51

  Η αντιπάθεια που είχε ο Φαήλος στην Θάτσερ βασίζεται στην ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς στη χώρα. Μέσα από τα γυαλιά της έβλεπε την επίθεσή της στο μεγάλο κράτος με την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ. Έβλεπε ο άνθρωπος τον κόσμο ανάποδα. Έτσι ο Κερένσκυ όμως δεν είναι κάτι μελλούμενο, ήδη υπήρξε. Η δεξιά στην Ελλάδα υπέστειλε τις ιδεολογικές της σημαίες και παρέδωσε την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ. Στον αγώνα της με την Αριστερά για την εφαρμογή της πιο αριστερής πολιτικής ήρθε δεύτερη παρά τις λυσσώδεις προσπάθειές της. Μόνο αν αυτό γίνει κατανοητό υπάρχει ελπίδα να γίνει πραγματικότητα η πρόταση του Φαήλου. Αταλάντευτα πατριωτική, αταλάντευτα φιλελεύθερη.Η εναλλακτική σε αυτό το δίδυμο είναι αταλάντευτα Αριστερή.

 5. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/11/2015 17:10:22

  Η εν μέρει αντιπάθεια μου στην Θάτσερ ειχε να κάνει 1) με την σταθερή κι απο αυτήν φιλοτουρκική πολιτική τους, ιδιως στην Κύπρο, 2) Στην αγάπη μου για το Ιρλανδικο Έθνος και τπν αγώνα του για ελευθερία

 6. roadrunner avatar
  roadrunner 30/11/2015 21:39:24

  Το σχήμα Συρζανελ που κατ' ευφημισμόν "κυβερνά" επί δεκάμηνο,
  αποτελεί την πιο κραυγαλέα απόδειξη,
  ότι η μοίρα των "ψευτοδεξιών" (τύπου Καμμένου) που "τα βρίσκουν" με ψευτοαριστερούς
  είναι η ολοκληρωτική απορρόφησή τους από τους τελευταίους, η αποδυνάμωση και ο αφανισμός τους
  (που είναι προ των πυλών).
  Το κακό παράδειγμα είναι ζωντανό μπροστά μας.
  Ψευτοδεξιός πρόεδρος θα μετέτρεπε τη ΝΔ σε ένα μικρό κόμμα της χαμηλής ποιότητας και απόδοσης ανελ.

 7. George N avatar
  George N 01/12/2015 08:09:32

  Αιώνες πριν έγινε κατάληψη της Ιρλανδίας από την Αγγλία με αποτέλεσμα να αλλάξει η δημογραφία. Ντόπιοι αλλά όχι καθολικοί Ιρλανδοί είναι πια και οι απόγονοι των Border Reivers των Αγγλων και των Σκωτσέζων που φυτεύτηκαν (plantation) στην Βόρεια Ιρλανδία, πληρώνοντας την άρνηση υποταγής τους σε όλους τους μονάρχες, Αγγλους & Σκωτσέζους.
  Καλώς ή κακώς δεν μπορούν να εξαφανισθούν ούτε να ανήκουν στην Δημοκρατία της Ιρλανδίας κόντρα στην θέλησή τους. Ιδίως όταν έχει χυθεί τόσο πολύ αίμα μέσα στους αιώνες. Άλλωστε αν είναι να πάμε με το δίκιο του ποιος έφτασε πρώτος θα έπρεπε να ζητήσουμε να επιστρέψουν οι Αγγλοι στην Δανία και οι Ουαλοί να διοικούν την Αγγλία. Δεν βάζει νόημα.
  Αλλά η άρνηση στον Θατσερισμό από την Αριστερά στην Ελλάδα απλά χρησιμοποίησε τον αγώνα του IRA για να πλήξει την άρνηση του μεγάλου κράτους. Φτιάχτηκαν ιδεολογήματα όπως ο νεοφιλελευθερισμός που δεν σημαίνει τίποτα πουθενά στον κόσμο (εκτός από εδώ) για κάτι που σήμερα είναι κοινή λογική παγκοσμίως. Το κράτος δεν μπορεί να είναι παραγωγός αλλά οφείλει να έχει ένα εθνικό σύστημα υγείας και να φροντίζει τους φτωχούς. Ακριβώς ότι έκανε η Θάτσερ πουλώντας τις ΔΕΚΟ και αυξάνοντας τα κονδύλια για υγεία και safety net.

 8. Ραφαήλ avatar
  Ραφαήλ 01/12/2015 10:19:22

  Κύριε Κρανιδιώτη συγχαρητήρια για το άρθρο σας για άλλη μια φορά. Είστε πάντα σταθερός στις απόψεις σας και "to the point" που λένε οι εγγλέζοι. Συνεχίστε έτσι γιατί ο τόπος μας χρειάζεται φωνές σαν τη δική σας!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.