Δεν υπάρχει σωτηρία
02/02/2017 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν υπάρχει σωτηρία

H διαπραγμάτευση βρίσκεται στον αέρα και η κυβέρνηση ετοιμάζεται για μια ακόμη μεγαλειώδη κυβίστηση. Θα αποδεχθεί μέτρα – σοκ για τους πολίτες προκειμένου να κλείσει όπως – όπως η αξιολόγηση και να παραμείνουν στις καρέκλες τους. Φημολογείται ότι αποδέχθηκαν μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου, κάτι που θα φορτώσει με νέα χαράτσια τους Έλληνες.

Οι Τούρκοι απειλούν προκλητικά στο Αιγαίο, μας λένε να μην τολμήσουμε να μιλήσουμε για τα Ίμια γιατί θα μας χτυπήσουν και γελάνε με τα καμώματα του Πάνου. Είναι θέμα χρόνου να προκύψει θερμό επεισόδιο αλλά η Αθήνα «παρακολουθεί με ψυχραιμία».

Στο ασφαλιστικό γίνεται χαμός κανονικός. Χιλιάδες άνθρωποι δεν ξέρουν τι θα πληρώσουν, οι εργοδότες κάνουν μειώσεις μισθών και δεν πληρώνουν τις εργοδοτικές εισφορές προκαλώντας νέο σοκ στους εργαζόμενους.

Σε πολιτικό επίπεδο το λόμπι της δραχμής εμφανίστηκε ξανά με πολιτικούς και επιχειρηματίες και κάτι βλάκες της τζάμπα ανάλυσης να θέτουν θέμα εξόδου από το ευρώ.

Στην πραγματική οικονομία επικρατεί γενικευμένη παράλυση, κινδυνεύει το QE και ο στόχος για την ανάπτυξη, κινδυνεύει το τραπεζικό σύστημα και οι καταθέσεις του κόσμου, μαζί και οι θυσίες του.

Ένα σωρό δεινά αλλά με τι ασχολούμαστε για να ξεχαστούν όλα; Με τον... Κήρυκα Χανίων και με την off shore της Αυγής. Με το ψευτοπόρισμα για τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης. Τρώμε στα μούτρα μια ακόμη συζήτηση στη Βουλή, με μια ακόμη βαρετή και κατώτερη των περιστάσεων σύγκρουση του Τσίπρα και του Μητσοτάκη.

Πραγματικά, όταν πριν από μερικές ημέρες γράφαμε ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων το πιστεύαμε και αποδεικνύεται και από τη συζήτηση στη Βουλή. Γιατί μιλάνε; Για τι τσακώνονται; Μήπως για το ότι υπάρχουν 2 εκατ. άνεργοι και δεν έχει έρθει ούτε μια επένδυση τα τελευταία χρόνια; Μήπως γιατί η καθυστέρηση στην αξιολόγηση έχει οδηγήσει τους δανειστές στην πλήρη αποθράσυνσή τους; Μήπως γιατί κάποιοι παίζουν το παιχνίδι του Σόιμπλε και ανοίγουν θέμα για τη δραχμή;

Μήπως διακυβεύεται το μέλλον της χώρας αλλά οι πολιτικοί μας περί άλλα τυρβάζουν; Τσακώνονται με τη Χρυσή Αυγή γιατί οπαδοί της ΑΕΚ σήκωσαν πανό για τη Μονή Εσφιγμένου και επιχείρησαν να μπουκάρουν στη Βουλή. Και δεν τσακώνονται γιατί η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι.

Τι νόημα έχει να δούμε τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη σε μια ακόμη μονομαχία; Πόσοι τους βλέπουν άραγε; Οι άνεργοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μισθωτοί που δεν έχουν ούτε μαντίλι για να κλάψουν; Και θα ασχολούμαστε με την επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να ακολουθεί. Ας πάνε στη Βουλή οι Νεοδημοκράτες, ας κάνουν συνέντευξη τύπου για να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα της χώρας κι όχι τις ανοησίες που στήνει κάθε τρεις και λίγο ο Αλέξης.

Φτάνει πια με τις βλακείες όταν η χώρα είναι με το ένα πόδι στο κενό.