Δεν θα τους σώζει τίποτα!
28/01/2016 12:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν θα τους σώζει τίποτα!

Τα πράγματα έχουν σοβαρέψει πλέον. Η Ελλάδα απειλείται με διπλό Grexit, το ένα χειρότερο από το άλλο, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και του ίδιου του Τσίπρα προσωπικά.

Το πρώτο Grexit είναι το οικονομικό. Εκεί που η κυβέρνηση είναι ανίκανο να εφαρμόσει μια συμφωνία που υπέγραψε το καλοκαίρι και έκτοτε δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε. Λάθη, καθυστερήσεις, γκάφες, αδυναμία άσκησης πολιτικής, μια κοινοβουλευτική ομάδα που έχει ακόμη πολλά βαρίδια. Η αξιολόγηση δεν έχει γίνει, η συζήτηση για το χρέος θα αργήσει, η τρόικα δεν βιάζεται καθόλου, η ρευστότητα θα αρχίσει ξανά να στερεύει στα κρατικά ταμεία. Ο δε Σόιμπλε και η παρέα του πιέζουν για ένα… τάιμ άουτ, δηλαδή την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Και στην κυβέρνηση τι κάνουν; Παίζουν το blame game, όπως είπε ο Αλέξης για το προσφυγικό από το Ισραήλ σε… άπταιστα αγγλικά.

Ρίχνουν τις ευθύνες στους άλλους και δεν ζητούν ούτε μια συγγνώμη και τους Βαρουφάκηδες και τους λοιπούς ολετήρες της κυβέρνησής τους. Και αδυνατούν να περάσουν ένα νομοσχέδιο με τις δικές τους ψήφους αναζητώντας συνενόχους. Όμως, ο χρόνος περνά, η οικονομία χειροτερεύει ξανά, η επιχειρηματικότητα έχει παγώσει και όλοι περιμένουν την τελική ετυμηγορία. Θα πάρει μπροστά η κυβέρνηση ή ο γέρο – Σόιμπλε θα μας πετάξει έξω από την Ευρώπη;

Στο θέμα του Προσφυγικού η Ελλάδα απειλείται με δεύτερο Grexit. Μας έδωσαν τρεις μήνες διορία να συμμορφωθούμε αλλιώς έρχεται η αποβολή από την Σένγκεν.

Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν καταγράφονται ελλείψεις και κενά στους ελέγχους στα ελληνικά σύνορα (χερσαία και θαλάσσια).

«Αναγνωρίζουμε ότι οι ελληνικές αρχές βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση αλλά υπάρχουν προβλήματα σε ό,τι αφορά την καταγραφή και τη δακτυλοσκόπηση των προσφύγων, τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων που δεν αντιπαραβάλλονται με τη βάση δεδομένων Σένγκεν (SIS) και αυτήν της Europol. Επιπλέον, υπάρχουν σοβαρές αμέλειες εκ μέρους της Ελλάδας που οδηγούν σε χάσματα και κενά, τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Β. Ντομπρόβσκις. Ο ίδιος ανέφερε ότι το σχέδιο της έκθεσης βασίζεται στα πορίσματα της αποστολής αξιολόγησης που έλαβε χώρα στην Ελλάδα τον περασμένο Νοέμβριο. «Αναγνωρίζουμε ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν λάβει κάποια μέτρα από το Νοέμβριο και μετά, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα», δήλωσε ο ίδιος.

Δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση μήνες τώρα, κι ενώ ήξερε το πρόβλημα, δεν έκανε ό,τι έπρεπε για να το αντιμετωπίσει. Άφησε να περάσει ο χρόνος, έστειλε μηνύματα στους απανταχού μετανάστες ότι μπορούν να μπαίνουν στο ξέφραγο αμπέλι. Ποιος φταίει για το χάλι αυτό κ. Τσίπρα και κ. Μουζάλα; Ποιος οδηγεί την Ελλάδα έξω από την Σένγκεν;

Η χώρα βρίσκεται σε διπλό κίνδυνο και η κυβέρνηση της Αριστεράς ασχολείται με το σύμφωνο συμβίωσης. Η πατρίδα κινδυνεύει να απολέσει μέσα σε λίγους μήνες όσα κατέκτησε με τόσους κόπους και θυσίες. Και ο Τσίπρας κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια στη Βουλή.

Αν γίνει έστω κι ένα από τα παραπάνω εφιαλτικά σενάρια, τότε ούτε ελικόπτερο τους σώζει, ούτε αεροπλάνο. Και το Γουδή δεν θα είναι μια απλή απειλή. Θα είναι το αποτέλεσμα μιας άφρονος, εγκληματικής πολιτικής που δεν ενδιαφέρθηκε ούτε μια στιγμή για την πατρίδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παράξενος avatar
  Παράξενος 28/01/2016 13:13:59

  Δεν είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης παρόλο που αυτή βέβαια αποφασίζει και έχει τη μέγιστη ευθύνη. Ο λαός με capital controls έβγαλε σύριζα πρώτο το σεπτέμβρη με διαφορά.
  Όσο για τη σέγκεν, ο λαός πιστεύει ότι το να μη θες να ζεις σε χαλιφάτο είναι ξενοφοβία άρα ούτε εκεί φταίει αποκλειστικά το σύριζα.
  Το τι πιστεύει το σύριζα για τα σύνορα, την παραγωγή πλούτου, την ιδιοκτησία, την ιδιωτική πρωτοβουλία, τους εθνικούς πολιτισμούς, τα ατομικά δικαιώματα κλπ είναι γνωστό από χρόνια. Το σύριζα είναι πιστό στις αξίες του και οι πράξεις του ως τώρα είναι σύμφωνες με τις αξίες αυτές.
  Το εκλογικό σώμα και η κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνα.
  Έχουμε κοινοβουλευτισμό, όχι δικτατορία.
  Ο κόσμος εκλέγει τους άρχοντές του. Oι "πολίτες" επέλεξαν ξανά και ξανά να μην αλλάξουν και να φορτώσουν τα βάρη στις επόμενες γενιές. Ο εγωϊσμός του έλληνα είναι πάνω από όλα. Σαν έναν κακομαθημένο τύπο που όσο κερδίζει ένα παιχνίδι πανηγυρίζει αλλά όταν χάνει πετάει το παιχνίδι στο πάτωμα θυμωμένος και φωνάζει ότι ήταν στημένο και δεν του άρεσε έτσι κι αλλιώς.
  Το πικρό ποτήρι θα το πιει όλο ο έλληνας αφού έτσι διάλεξε. Και θα το κάνει με περίσσια αξιοπρέπεια.

 2. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 28/01/2016 13:35:36

  Ο ΛΑΟΣ δεν αντέχει άλλες ... παραξενιές.

 3. Sea Loyalty avatar
  Sea Loyalty 28/01/2016 14:25:57

  Γιατί να μας βγάλουν από το ευρώ και την Σέγκεν, αγαπημένο τους παιδί είναι ο Τσίπρας, δεν ξεχνάμε τις αγκαλιές και τα χτυπήματα στην πλάτη από τον κύριο Γιουνκέρ, ούτε τα χαμόγελα της μάνταμ. Επίσης ΔΕΝ ξεχνάμε ότι δεν στήριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά, που ενώ είχε κάνει μιά τιτάνια προσπάθει να φέρει τα πράγματα σε μιά σειρά, της τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια. Μήπως τελικά δεν είναι και πολύ έξυπνο να κατηγορούμε τους εαυτούς μας διαρκώς για όσα δεν κάνουμε ή έστω καθυστερούμε να κάνουμε, ενώ κάποιοι άλλοι εκεί έξω μας στήνουν διαρκώς παγίδες και κάθονται και διασκεδάζουν με τον πόνο του κόσμου και την εσωτερική φαγομάρα μας? Μήπως τελικά εάν μας πετάξουν από το ευρώ ένα μεγάλο μέρος του κόσμου θα ανακουφιστεί έστω κι αν θα βρίσκεται εν μέσω τυφώνα και θα φωνάξει με χάρα άντε στα κομάτια πιά γιατί σας συχαθήκαμε?

 4. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 28/01/2016 16:25:45

  Το ανύπαρκτο στις τσέπες της πλειοψηφίας Ευρώ κι η άχρηστη Σέγκεν για τους πολλούς αταξίδευτους (λόγω οικονομικής αδυναμίας) Έλληνες, είναι απειλές φαντάσματα. Η ανεξέλεγκτη και πολύ ήσυχα απ΄τις αισχρές εταίρες αποδεκτή βίαιη Τουρκοεποίκηση της χώρας μας, είναι το ΜΕΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ας ξεγλιστρήσουμε απ΄τα βρώμικα νύχια κι από τους άθλιους εκβιασμούς τους επί τέλους. Ας πάρουν και το Ευρώ και τη Σέγκεν τους κι ας πάνε στα τσακίδια οι Βάρβαροι.

  ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΧΙ.

 5. George N avatar
  George N 28/01/2016 17:08:10

  @ Παράξενος Έτσι είναι αλλά μέσα από τα λάθη του μαθαίνει κανείς. Δεν είναι η Ελληνική κοινωνία ούτε η πρώτη αλλά ούτε και θα είναι η τελευταία με λάθος επιλογές. Τις πληρώνει και θα τις πληρώσει και θα προχωρήσει παρακάτω πιο σοφή. Απόδειξη? Πως ακούγεται σήμερα το να πάρεις ένα χαρτί να διοριστείς στο δημόσιο, να σου στήσουμε ένα μαγαζάκι ή να σου αφήσουμε ένα σπίτι? Έγιναν αδιέξοδα και εφιάλτες τα "όνειρα" μιας (φευγάτης και γεμάτης άγνοιας) γενιάς για τα παιδιά της! Και μάλιστα σε χρόνο dt. Το μόνο που τελικά κατάφερε με το ατέλειωτο μπλαμπλά της ήταν να τα χαντακώσει για τα καλά.

 6. Βαγγέλης avatar
  Βαγγέλης 28/01/2016 17:50:49

  Υπερβολές στο άρθρο σας. Γράψτε κάτι πιο αντικειμενικό....

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/01/2016 18:07:13

  @ Άλυτη Εξίσωση

  Έχεις αναθέσει τα δικά σου σύνορα σε κάποιους εταίρους;Όχι απ ότι γνωρίζω.
  Άρα σε τίποτα δεν φταίνε αυτοί και έχουν δικαίωμα να μη θέλουν να τους πασάρεις αυτούς που μπαίνουν παράνομα μέσα στη χώρα σου.Είναι δική σου δουλεία να τους σταματήσεις και όχι άλλων.
  Και δεν κατάλαβα.τι θα πει "τουρκοποίηση".Εξ όσων γνωρίζω ο σύριζα ήταν υπέρ των ανοιχτών συνόρων και συνεχίζει να είναι.Αφού τα θέλει τα ανοιχτά σύνορα γιατί δεν δέχεται και αυτούς που έρχονται με αυτά;

 8. Antisionistis avatar
  Antisionistis 28/01/2016 18:50:14

  Το καλύτερο που θα μας συμβεί!!!

 9. Γιάννης avatar
  Γιάννης 28/01/2016 20:22:35

  Tα πολλά λόγια είναι φτώχια..Κανένας σώφρων και νοήμων Έλλην πολίτης δεν μπορεί να περιμένει κάτι καλύτερο από τον Αλέξη και την επικίνδυνη ιδεοληπτική παρέα του..Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν ένας τόπος κυβερνάται από ανθρώπους με εμμονές, ιδεοληπτικές αγκυλώσεις, δογματική ακινησία, εθνομηδενιστικές αντιλήψεις, ψευδαισθήσεις και αυταπάτες.. Όποιοι εκπλήσσονται, απλά δεν γνωρίζουν τί εστί Σύριζα, ποιό είναι το ιδεολογικό υπόβαθρο, οι ρίζες και η διαδρομή αυτού του μορφώματος που έγινε κυβερνών κόμμα με την ψήφο του κυρίαρχο ελληνικού λαού..

 10. Κ.Π. avatar
  Κ.Π. 28/01/2016 20:26:31

  Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι Συριζαίοι .....λιάζονται !!!
  (Απ' το λιάσιμο ξεκίνησε το κακό).

 11. Vassilis avatar
  Vassilis 28/01/2016 21:36:39

  Λαθος ο τιτλος....ο σωστος ειναι...

  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.-

 12. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 28/01/2016 21:50:35

  Σωστός @Βασίλη,αλλά κι εμάς ποιός μας σώζει τώρα;...
  Την καλησπέρα μου από την Πατρίδα.

 13. Κώστας avatar
  Κώστας 28/01/2016 21:51:34

  Η ευρωπαϊκή ένωση παίζει με ανοικτά χαρτιά, και ποτέ δεν έκρυψε τους σχεδιασμούς και τα πλάνα της για την πατρίδα μας. Το μέλλον της Ελλάδας μέσα σε αυτή, είναι να μετατραπεί σε χωματερή μεταναστών και αποικία χρέους. Πως λέτε λοιπόν ότι το Grexit θα ήταν καταστροφή ;

 14. Γιάννης Οικονομόπουλος avatar
  Γιάννης Οικονομόπουλος 28/01/2016 21:53:44

  @ψυχραιμία
  Με τον τρόπο που γίνεται το συγκεκριμένο κοντραμπάντο ανθρωπίνων υπάρξεων, πρότεινέ μας ένα συγκεκριμένο μέτρο διαφύλαξης των συνόρων μας.

 15. Παρασκευή Σσπυροπουλου Δεβερακη avatar
  Παρασκευή Σσπυροπουλου Δεβερακη 28/01/2016 22:29:42

  Δώστε σήμα στους αγρότες, ότι αυτή τη φορά ΟΛΟΣ ο ελληνικός λαός είναι μαζί τους. ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ !! Να κλεισουν τη Βουλή και να μην αφήσουν κανένα πια να παίζει με την υπαρξή τους και τα όνειρά τους, ΚΑΝΕΝΑΝ ! Αυτά τα όνειρα είναι όνειρα και οράματα όλων των Ελλήνων. Να μην ενδώσουν σε καμία υπόσχεση, ΨΕΜΜΑ θα είναι. Καλέστε μας όλους, δημιουργείστε κλίμα ώστε να χωρέσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ! Βούλα Σπυροπούλου-Καθηγήτρια φιλόλογος - Θεσσαλονικη

 16. Vassilis avatar
  Vassilis 28/01/2016 23:57:23

  @Κωστας
  Η Ευρωπαικη ενωση παιζει με ανοιχτα χαρτια... Χωματερη μεταναστων....Αποικια χρεους...

  Αυτα δεν θα τα εγραφες εαν ειχες δωσει την ψηφο σου εκει που επρεπε....την ωρα που επρεπε.

  Καλο απογευμα απο τα βορεια.

 17. Vassilis avatar
  Vassilis 28/01/2016 23:59:36

  @Κυθηριος
  Αγαπητε Κυθηριε...αυτο ειναι το μεγαλο προβλημα....Μακαρι να ειχα απαντηση...αλλα δεν εχω.

  Κουραγιο και ο θεος να βαλει το χερι του.

 18. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 29/01/2016 03:54:00

  Μπῆκαν στήν πόλη οἱ ὀχθροί. . .

  WE ALL HAD THE CHANCE AND WE BLEW IT!! Εἴχαμε τόν ΑΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΑ!!

 19. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 29/01/2016 13:08:27

  @ Ψυχραιμίας

  1) Τα σύνορά μου είναι Ευρωπαϊκά, ή μόνο για την επιβολή φασιστικών μνημονίων και τη σύναψη τοκογλυφικών δανείων βρίσκομαι -- ανάθεμα την ώρα-- δέσμια και υπόλογη σ΄αυτό το υποκριτικό σκυλολόϊ των τεράτων; Να απευθυνθούν στη Τουρκία οι εταίρες, και να επιβάλλουν τον τερματισμό της ανεξέλεγτης προώθησης των κάθε είδους δύστυχων, εφόσον αρνούνται επιμόνως να μοιραστούνε δίκαια αυτοί και να επιβαρυνθούν οι ίδιοι με τους καρπούς της αρπακτικότητάς τους, η οποία κατέστησε τους πληθυσμούς υπό διωγμόν.

  2) Ο Σύριζας του 3% με τις βλακώδεις ανεδαφικές του εμμονές περί ...ανοικτών συνόρων, ανήκει σε εξωγαλαξιακό σύστημα και δεν αποτελούν οι φαντασιοπληξίες του ούτε βάση συζήτησης, ούτε θεώρηση που ασπάζεται η πλειοψηφία των Ελλήνων. Αν θέλουν να δεχτούν οι Συριζαίοι εποίκους γιατί είναι …πονόψυχοι, ας γεμίσουνε τα σπίτια τους με όσους χωράνε. Δεν γίνεται όμως όλο αυτό, να το επιβάλλουνε και σ΄εμάς.

  3) Οι Σύριοι πρόσφυγες, δεν δίνουν τα τελευταία τους χρήματα στους δουλέμπορους για να έρθουν στην Ελλάδα και να κοιμούνται στα πάρκα. Έτυχε μέσω και ημών, να πρέπει να περάσουν για να φτάσουνε στις χώρες αυτών που συνέργησαν στην καταστροφή της πατρίδας τους και που υποχρεούνται ηθικά, να τους φιλοξενήσουν. Θα πήγαιναν μάλλον κατ΄ευθείαν Αμερική που είναι και ο κύριος εγκληματίας, αλλά τους πίπτει λίγο μακριά. Αυτή είναι η αλήθεια. Οι ένοχοι, οι υποκριτές, οι άπληστοι δολοφόνοι, κατηγορούν την Ελλάδα για τις συνέπειες των εγκλημάτων τους.

  Αηδία οι εταίρες, αηδία και οι νταβατζήδες τους οι Αμερικάνοι, που σφυρίζουνε αδιάφορα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.