Δεν πάει άλλο με τους σκιτζήδες
15/03/2017 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν πάει άλλο με τους σκιτζήδες

H μία άποψη λέει ότι πρέπει να γίνουν εκλογές για να φύγουν το συντομότερο. Η άλλη λέει ότι ο Κυριάκος πρέπει να σταματήσει να ζητά κάλπες και να τους αφήσει να κυβερνήσουν διότι όσο περνά ο καιρός τόσο πιο εύκολα η ψευτοαριστερά θα εξαφανιστεί από προσώπου γης. «Δώσε πόνο Αλέξη γιατί πιο εύκολα θα σε ξεφορτωθούμε».

Όμως, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με τον Αλέξη, με τον Κυριάκο ή τον Πάνο τον ακομβίωτο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με την Ελλάδα και κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο που διατρέχει. Αν υπήρχε έστω μια ρανίδα πατριωτισμού από την πλευρά των Συριζαίων αλλά και των «υπερπατριωτών» Ανεξάρτητων Ελλήνων θα είχαν σηκωθεί να φύγουν. Όχι για να έρθει κάποιος άλλος που μπορεί να κάνει τα ίδια λάθη. Αλλά γιατί υπάρχει έστω και μια ελπίδα να γλιτώσουμε τα χειρότερα.

Η κυβέρνηση μοιάζει με παιδική χαρά. Τα παιδία παίζει και στη χώρα δεν λειτουργεί τίποτε. Στα υπουργεία έχουν σηκώσει τα μολύβια και περιμένουν, τι άγνωστο.

Στις τράπεζες μετρούν τις καταθέσεις και… τις χαιρετούν γιατί φεύγουν και δεν μπορούν να κάνουν τίποτε επειδή περιμένουν τον Αλέξη.

Στην κοινωνία περιμένουν το σοκ που έρχεται και γελάνε με τα… αντίμετρα της ντροπής. Γιατί μόνο ντροπή θα πρέπει να αισθάνονται στην κυβέρνηση για τον τρόπο που πάνε να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό.

Όμως, ακόμη πιο ανησυχητικά είναι τα θέματα σε εθνικό επίπεδο. Ο Καμμένος, φορώντας στολή κομάντο και σαν παραφουσκωμένη γαλοπούλα παρακολουθεί τις ασκήσεις και κάνει ψευτομαγκιές. Και αυτός καλά κάνει ας πούμε, στέλνει και κανένα μήνυμα στην Τουρκιά. Την ίδια ώρα, όμως, πώς είναι δυνατόν να αφήνουν τον Κατρούγκαλο να κάνει αυτές τις ηλίθιες (επιεικής χαρακτηρισμός) δηλώσεις και να βάζει τους Τούρκους στη Θράκη; Την ίδια στιγμή που απαγορεύουν απ’ όλη την Ευρώπη τους ισλαμοφασίστες του Ερντογάν να μιλήσουν, ο Κατρούγκαλος τους λέει να περάσουν μια βόλτα από τα ελληνικά σύνορα και να μιλήσουν που; Στους ελληνικής υπηκοότητας μουσουλμάνους της Θράκης. Και δεν υπάρχει κανείς να τον στείλει στο σπίτι του…

Κανείς δεν τους είπε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης έχει συγκεκριμένες αναφορές στους Μουσουλμάνους της Θράκης μας; Κι ότι δεν είναι Τούρκοι όπως στη Γερμανία, την Ολλανδία ή τη Γαλλία;

Είναι ένα παράδειγμα εξαιρετικά επικίνδυνο αλλά ενδεικτικό του τρόπου που η κυβέρνηση ασκεί πολιτική. Ερασιτέχνες, πολιτικοί μεταπράτες, σαράφηδες της εξουσίας που τους δόθηκε κατά λάθος αλλά που θα τους την ξαναπάρουν έστω και με αίμα.

Παίζουνε μωρέ με τα εθνικά θέματα; Ψευτοπαλικαρισμοί από τη μια σαν ταινία του… Πάρις με τον Πάνο Καμμένο σε ρόλο μεγάλου ήρωα που τα σαρώνει όλα και φωνάζει «ελάτε να τα πάρετε», όπως έλεγε και ο Κώστας Πρέκας. Ελπίζουμε να μη φωνάζει να έρθουν να πάρουν τους νταβάδες με τα κουλούρια.

Κι από την άλλη, ο Κατρούγκαλος και οι κάθε Κατρούγκαλοι της κυβέρνησης που σέρνουν επικίνδυνο χορό με δηλώσεις και κινήσεις τους. Και είναι πολλοί αυτοί, ο καθένας στον τομέα του. Όπως ο Τσακαλώτος που τον βάλαμε να κάνει διαπραγμάτευση κι αυτός κρατάει μούτρα στον Αλέξη.

Δεν πάει άλλο με τους σκιτζήδες. Βάζουν σε κίνδυνο την πατρίδα μας και θα έχουμε πολύ άσχημα αποτελέσματα.