Βλαδίμηρε... χάσαμε
18/09/2016 21:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βλαδίμηρε... χάσαμε

Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι όποιος υπερθεματιστής «δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει ή να δικαιολογήσει τα χρήματα του, θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο», αποτελεί την ταφόπλακα της άδειας στον Χρήστο Καλογρίτσα. Κρίμα που θα χάσουμε το «τσοπάν κανάλ», αλλά έτσι είναι, όχι μόνο γιατί ο Καρδιτσιώτης εργολάβος μπορεί να μην έχει πράγματι χρήματα για να πληρώσει, αλλά για δύο βασικούς λόγους:

Ο πρώτος είναι ότι η κυβέρνηση θα θελήσει να τον «καθαρίσει» προκειμένου να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και το ηθικό πλεονέκτημα που πουλάει τόσα χρόνια. Μετά τις αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες του Καλογρίτσα ή για τα δάνεια και τις σχέσεις του με την Αττικής, είναι αδύνατον να μπορέσει να σταθεί η υποψηφιότητά του για κανάλι και να το αποδεχθεί η κυβέρνηση, αποδεχόμενη ουσιαστικά και όσα παράνομα ή περίεργα έχουν συμβεί. Θεωρείται δεδομένο ότι θα πιεστεί ο κ. Καλογρίτσας από τους φίλους και κουμπάρους να αποσύρει μόνος του την υποψηφιότητά του. Να καταθέσει την άδεια που πήρε, προτού καν πληρώσει και προκαταβολή.

Ο δεύτερος λόγος είναι πιο ουσιαστικός. Μετά τις αποκαλύψεις για τον Καλογρίτσα ποιος επιχειρηματίας θα θελήσει να συνεργαστεί μαζί του; Ακόμη δηλαδή κι αν η κυβέρνηση τον αφήσει να προχωρήσει, βρει τα λεφτά για να πληρώσει την πρώτη δόση και ξεκινήσει να στήνει κανάλι. Ποιος από τους υπάρχοντες καναλάρχες θα συνεργαστεί μαζί του όντας στιγματισμένος με τόσες αποκαλύψεις για σκάνδαλα; Κατ’ αρχάς Κοντομηνάς και Βαρδινογιάννης πρωτοστατούν στην απογύμνωση της περίπτωσης Καλογρίτσα και στη διάλυση του ηθικού πλεονεκτήματος της κυβέρνησης. Επομένως, δεν πρόκειται να συνεργαστούν Alpha και Star με τον Καλογρίτσα. Ποιοι άλλοι μένουν; Ο Βρυώνης με το Ε, όμως, αν ένα νέο κανάλι ξεκινήσει έτσι θα έχει χάσει μεγάλο μέρος της διαφημιστικής πίτας και ουσιαστικά θα ξεκινά από την τελευταία θέση, τόσο στα έσοδα όσο και στην πολιτική επιρροή.

Μένει λοιπόν ο Μπόμπολας με τον Ψυχάρη. Θα τολμήσουν αυτοί να δώσουν το Mega στον Καλογρίτσα και να συνεταιριστούν όταν μετά θα έχουν απέναντί τους όλα τα υπόλοιπα κανάλια; Αδύνατον.

Γι’ αυτό και η περίπτωση Καλογρίτσα καίγεται, όσο κι αν η κυβέρνηση ήθελε διακαώς να τον χρίσει καναλάρχη. Όχι, ότι αν τον «αποσύρει» ή αποσυρθεί μόνος του θα έχει φύγει πάνω από το Μαξίμου το στίγμα της ξεφτίλας. Κυρίως για τον πολλά βαρύ και όχι Νίκο Παππά ο οποίος εξευτελίζεται με τέτοιο τρόπο που δεν αποκλείεται να φύγει από τη θέση του στον επικείμενο ανασχηματισμό. Να του δώσουν ένα υπουργείο για να παίζει προκειμένου να μην τον αποσύρουν κι αυτόν εντελώς. Υποβάθμιση διά της… αναβαθμίσεως δηλαδή και μ’ αυτό τον τρόπο θα γίνει η «Ιφιγένεια» για να σωθεί ο Αλέξης.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι προχθές, αμέσως μετά τον Στουρνάρα ο πρωθυπουργός είδε τον κουμπάρο Πάνο. Προφανώς του δόθηκε η εντολή να ξεκινήσει νέο κύκλο επικριτικών σχολίων κατά του Καλογρίτσα έτσι ώστε να τον «τελειώσουν» τις επόμενες ημέρες. Όπως δεν είναι τυχαία και η υποχώρηση (με κλάμα πάντα) του Σπίρτζη που έκανε την καρδιά του πέτρα κι άδειασε κι αυτός τον κουμπαρούλη του. Διότι προκειμένου να διασωθούν πολιτικά, μετά το επικοινωνιακό Βατερλό των τελευταίων ημερών, δεν θα διστάσουν να αδειάσουν συγγενείς και φίλους, ακόμη κι… αν είναι πολλά τα λεφτά Βλαδίμηρε.