Βάστα Αλέξη…
24/06/2017 19:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βάστα Αλέξη…

Όχι, δεν είμαστε τρελοί. Δεν μας χτύπησε ο καύσωνας στο κεφάλι ούτε μας πείραξε η αποφορά των σκουπιδιών του Πάνου Σκουρλέτη. Ούτε καν μια… τζούρα από το ναρκοπλοίο Noor 1 δεν πήραμε για να λέμε στον Τσίπρα να μείνει κι άλλο στο Μαξίμου.

Όμως, κάθε μέρα που περνά με την αριστερά στην εξουσία διαφαίνεται και η διάθεση του κόσμου να αποδομήσει πλήρως το αριστεροδεξιό μόρφωμα που καλύπτεται από την λαϊκίστικη πασοκαρία και την τελειωμένη παλαιοδεξιά.

Δεν είναι οι δημοσκοπήσεις με τις προβλέψεις για το πόσο θα πάρουν τα κόμματα. Άλλωστε, το γεγονός και μόνο ότι υπάρχει ένα 20% που υποστηρίζει ακόμη ΣΥΡΙΖΑ, μας κάνει να αμφιβάλλουμε για το πόσο ώριμη είναι η ελληνική κοινωνία να πάει μπροστά, να δεχθεί αλλαγές, να κάνει μεταρρυθμίσεις.

Όμως, όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι η καθημερινότητα είναι αυτή που θα τσακίσει όποια δυναμική απέμεινε στην αριστερά. Ούτε 10 ημέρες δεν πέρασαν από το κλείσιμο της αξιολόγησης και το νέο αφήγημα περί της ανάπτυξης που έρχεται και βλέπουμε το χάλι της χώρας.

Από τα σκουπίδια και την αδυναμία της κυβέρνησης να ξεφύγει από τις υποσχέσεις της μέχρι τις αποκαλύψεις για τις αγαστές… τηλεφωνικές συνομιλίες κορυφαίου υπουργού με ισοβίτη. Γιατί όταν ολόκληρος Καμμένος μιλά 12 φορές με πρεζέμπορο και διαρρέεται μέσω των «στημένων» σάιτ προπαγάνδας… ολυμπιακής ανοησίας ότι θα πάει τη Δευτέρα και θα κάνει αποκαλύψεις, είναι φανερό πως βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Όμως, κάθε μέρα που περνά φαίνεται και το μπάχαλο της Ελλάδας εξαιτίας της αδυναμίας διακυβέρνησης από τον Τσίπρα και την παρέα του. Στην ασφάλεια του πολίτη και την αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων είναι γνωστά τα αποτελέσματα του Τόσκα.

Στην οικονομία, αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στα πρόσφατα στοιχεία για τη φτώχεια στην Ελλάδα και πόσο… βελτιώθηκε με την ευαισθητούλα αριστερά στην εξουσία.

Αλλά και οι αποκαλύψεις για τα 113 προαπαιτούμενα που δέχθηκε η κυβέρνηση η οποία υπογράφει και τις χαρτοπετσέτες, θα κάνουν αβίωτη τη ζωή το επόμενο διάστημα.

Μπορεί το καλοκαίρι να μπήκε για τα καλά και ο κόσμος να ξεχνιέται με ένα φραπέ στις παραλίες, όμως, έρχεται ο φόρος εισοδήματος, έρχονται οι ανοησίες με τα ανασφάλιστα οχήματα, ο ΕΝΦΙΑ, οι άμεσες και έμμεσες μειώσεις στο εισόδημα.

Κι έρχονται επίσης και νέες αξιολογήσεις της οικονομίας από την τρόικα που θα περιλαμβάνουν και ορισμένα «βαριά» εργασιακά – συνδικαλιστικά θέματα, ταμπού για μια λαϊκίστικη κυβέρνηση που μεγαλούργησε στο ψέμα και την απάτη.

Παρά το γεγονός ότι πρώτη προτεραιότητα είναι οι εκλογές προκειμένου να μειωθεί η ζημιά για τη χώρα, έχουμε γράψει πολλές φορές ότι ο Τσίπρας και ο Καμμένος θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στις καρέκλες τους.

Όμως, επειδή είναι ανίκανοι κάθε μέρα που θα περνά θα δείχνουν και την αδυναμία άσκησης της εξουσίας.

Βάστα γερά, λοιπόν, Αλέξη. Διότι όσο μένεις στην εξουσία τόσο θα σβήνει για πάντα το όνειρο της παραμονής της αριστεράς στο πολιτικό προσκήνιο για πολύ χρόνο. Όσο ο Τσίπρας και η ψεκασμένη συμμαχία του κάνουν κακό στη χώρα, και όσο ο κόσμος αντιλαμβάνεται με ποιους έχει να κάνει τόσο η αριστερά θα πεθαίνει και δεν θα αναστηθεί ποτέ.

Ο νεκροθάφτης της αριστεράς έχει ένα όνομα. Αλέξης Τσίπρας.