Βασιλικότεροι του Βασιλέως!
11/02/2019 11:54
Του Μικρού Οδυσσέα
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βασιλικότεροι του Βασιλέως!

Παλιά, αρχέγονη ράτσα “οι βασιλικότεροι του Βασιλέως!”.

Απαντώνται και στην ελληνική πραγματικότητα από την εποχή του Πεισιστράτου και εντεύθεν.

Δεν τους αρκεί να εναρμονίζονται με τα κελεύσματα και τις επιταγές της Αυλής. Πρέπει να ξεχωρίσουν. Συνήθως βρίζοντας, συκοφαντώντας ή σκούζοντας. Συχνά και τα τρία.

Στην πράξη φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα, τουλάχιστον όσον αφορά τα συμφέροντα του Βασιλέως.

Αλλά και αυτός τι να τους πει; Πρόκειται για την “αιχμή του δόρατος”, τους φανατικούς οπαδούς, τους πιστούς συντρόφους.

Από την εποχή του Βυζαντίου, πιο πριν στη Ρώμη, αλλά και στις ελληνικές πόλεις-κράτη, το συνηθέστερο είναι οι ίντριγκες, οι συνωμοσίες και οι κινήσεις ανατροπής του “Μεγάλου” να προέρχονται μέσα από τους αυλικούς, από τους έμπιστους, από τους αναντικατάστατους συνεργάτες.

Ουσιαστικά δηλαδή υπηρετούν τους δικούς τους σκοπούς, τη δική τους ατζέντα, ενώ παίζουν το παίγνιο της ατομικής τους προβολής δήθεν για κοινό σκοπό.

Και μιας και έχουμε μπει για τα καλά σε προεκλογικό mood, θα δούμε πολλά τέτοια αστέρια του πολιτικού, δημοσιογραφικού & δημοσιοσχετίστικου περιβάλλοντος να λάμπουν.

Ένα καλό μπινελίκι πάντα πουλάει, μια αντιπαράθεση στα social media (πολιτικές εκπομπές στηνTV βλέπουν οι συνταξιούχοι και οι νοικοκυρές ενώ συμμαζεύουν) ανεβάζει τις μετοχές, δημιουργεί σάλο.

Και επειδή στις εθνικές εκλογές τα παιχνίδια εξουσίας αφορούν τα υψηλά κλιμάκια, οι ευρωεκλογές θα γίνουν με σταυρό αλλά πάλι ξενέρωτες θα παραμείνουν, η βιομηχανία λάσπης θα “τζιράρει” κυρίως στις αυτοδιοικητικές.

“All politics is local” που λένε και στις “μεγάλες αδελφές” ΗΠΑ. Και το ξεκατίνιασμα local θα είναι. Ενίοτε και vocal…

Πηγή: emo.gr