Βάλτε και τη Φωτίου να φτιάχνει γεμιστά... στο Μενίδι
16/06/2017 17:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βάλτε και τη Φωτίου να φτιάχνει γεμιστά... στο Μενίδι

Πριν από λίγες ημέρες μια ομάδα Ρομά, παίρνει τα κουμπούρια και πυροβολεί στον αέρα με αποτέλεσμα τον αδόκητο θάνατο ενός 11χρονου παιδιού. Στο Μενίδι εδώ και χρόνια επικρατεί το απόλυτο χάος, αλλά και σε πολλές περιοχές η ανομία έχει χτυπήσει κόκκινο. Και τι κάνει η κυβέρνηση; Βάζει έξι υπουργούς να κάνουν συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσουν παρεμβάσεις που κατά την κυβέρνηση θα συμβάλουν στο να πάψει να αποτελεί άβατο η περιοχή των Ρομά στο Μενίδι κι όχι μόνο

Οι υπουργοί Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και Υγείας, Παύλος Πολάκης και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξή τύπου μέτρα για την περιοχή.

Και συγκεκριμένα:

·Νομοθετικές πρωτοβουλίες για τους τοξικοεξαρτημένους και προγράμματα αθλητισμού που ήταν πάντα μέσο απογκετοποίησης.

·Νέες παροχές στους τομείς της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού στις συγκεκριμένες περιοχές με έμφαση στο Μενίδι. Ο ίδιος επίσης ανακοίνωσε «αλλαγή του νομικού πλαισίου για την οπλοκατοχή».

·Ο Νίκος Τόσκας δεσμεύτηκε για ενίσχυση της αστυνόμευσης του Μενιδίου και άλλων περιοχών, με στόχο την πάταξη των φαινομένων της διακίνησης ναρκωτικών και οπλοκατοχής.

·Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε όσον αφορά το ενδεχόμενο εισόδου νέων Ρομά στην αστυνομία ότι «πρέπει να εξεταστεί και νομικά κατά πόσον υπάρχει δυνατότητα ένταξης στο αστυνομικό σώμα παιδιών Ρομά που έχουν τα κατάλληλα γραμματικά προσόντα προκειμένου να συμβάλουν στα θέματα τάξης της περιοχής που αυτοί ξέρουν».

·Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι:

— Στα σχολεία που φοιτούν Ρομά θα μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά αίθουσα σε 15 από 25.

— Θα γίνει υποχρεωτική η παρακολούθηση του ολοήμερου σχολείου για τα παιδιά των Ρομά.

— Θα θεσμοθετηθεί υποχρεωτικά σχολή γονέων.

— Αλλαγή στο νομικό καθεστώς ως προς τη δυνατότητα των μαθητών Ρομά που παίρνουν απολυτήριο Λυκείου να εισάγονται σε ορισμένα ακαδημαϊκά τμήματα χωρίς εξετάσεις.

Η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου εξήγγειλε μετεγκατάσταση Ρομά σε δήμους και ουσιαστικά διάλυση κάποιων των αυθαίρετων οικισμών, με συναίνεση ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της κατοικίας τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε ότι στο Μενίδι θα μεταβεί κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΟΚΑΝΑ. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι με παρέμβαση του υπουργείου Υγείας θα γίνει εμβολιασμός του συνόλου του πληθυσμού της περιοχής.

Επιπλέον, ο κ. Βασιλειάδης προανήγγειλε αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού, δημιουργία αθλητικού κέντρου στην περιοχή και παρεμβάσεις σε αθλητικές υποδομές στις κοινότητες Ρομά.

Δηλαδή, σκοτώνονται παιδιά άδικα, όλα τα ναρκωτικά της Αθήνας περνάνε από το Μενίδι, στην περιοχή δεν μπορείς να περπατήσεις ούτε την ημέρα, επικρατεί ένα απόλυτο χάος και η κυβέρνηση θα λύσει το πρόβλημα με το να μπαίνουν χωρίς εξετάσεις τα παιδιά των Ρομά στα πανεπιστήμια; Με το να μπουν στην Αστυνομία; Με το να τους φτιάξουν κανένα γήπεδο μπάσκετ;

Κάπου δεν το πιάνουμε το θέμα. Έχουμε τρελαθεί τελείως; Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης σε ένα μείζον ζήτημα ασφάλειας; Θα πάει ο Πολάκης να τους εμβολιάσει… προφανώς με το… Συριζοεμβόλιο και θα ηρεμήσουν; Ή μήπως θα πάει και θα κάνει διαγωνισμό για τις καλύτερες μπαλωθιές;

Και γιατί δηλαδή να μην βάλουμε χωρίς εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο και το παιδί του Κορκονέα; Γιατί όλοι οι λεβεντομα…ες Κρητικοί κουμπουροφόροι, όσοι κατά λάθος σκότωσαν σε πανηγύρια αθώες ψυχές να μη μπουν στην Αστυνομία;

Τι να πει κανείς. Αυτή η κυβέρνηση μας εκπλήσσει κάθε μέρα. Άντε βρε παιδιά. Βάλτε και τη Φωτίου να φτιάχνει γεμιστά κάθε μέρα και να ταΐζει τους τσιγγάνους.