Αχρείαστη η συνάντηση με τον Ερντογάν
14/05/2017 12:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αχρείαστη η συνάντηση με τον Ερντογάν

Για τη συνάντηση του Τσίπρα με τον Ερντογάν σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο. Μια συνάντηση που απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι τα εθνικά θέματα βρίσκονται στα χέρια επικίνδυνων ανθρώπων που πουλάνε πατριωτισμό αλλά αγνοούν βασικές αρχές της Ελλάδας αλλά και της διπλωματίας.

Η περίεργη δήλωση του Τούρκου προέδρου μπροστά στα μούτρα του δικού μας άσχετου πρωθυπουργού είναι από αυτές που θα μείνουν στην ιστορία. Τι εννοούσε δηλαδή όταν έλεγε ότι επιθυμία του είναι η εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης; Μιλάμε για τα αυτονόητα ή ο Σουλτάνος θέλει αποστρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου; Και ο Τσίπρας δεν του απάντησε «δεν μας παρατάς ρε Ταγίπ που αμφισβητείς το μισό Αιγαίο και την Κύπρο;».

Ποια ήταν η αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού άραγε στις συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων; Αν αύριο περάσει κανένα τουρκικό πλοίο από τα Ίμια ή αν γίνουν καμιά 40αριά παραβιάσεις τι θα έχει να πει η ελληνική κυβέρνηση;

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια διπλή τακτική. Από τη μια έχουν αφήσει τον Καμμένο να κάνει ψευτοτσαμπουκάδες για να κερδίζουν ψηφαλάκια από τους πατριώτες κι από την άλλη ο Τσίπρας παίζει το γνωστό παιχνίδι της Αριστεράς «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, όχι στους λαούς».

Κατά τη γνώμη μας η συνάντηση με τον Ερντογάν ήταν αχρείαστη. Και μάλιστα σε ένα σκηνικό που πίσω από τους δύο ηγέτες υπάρχουν μόνο δύο τουρκικές σημαίες και καμιά ελληνική και μόνο στο τραπεζάκι υπάρχουν δύο μικρά σημαιάκια. Γιατί δηλαδή να πρέπει να νομιμοποιήσουμε έναν δικτάτορα ο οποίος είναι απομονωμένος από όλη την Ευρώπη; Που κατηγορείται για σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών θεσμών; Που έχει αναγάγει την προκλητικότητα σε τέχνη; Που έχει κάνει σουρωτήρι τα ελληνικά σύνορα; Που προκαλεί συνεχώς στην Πόλη και που ετοιμάζεται να κάνει φιέστες για να γιορτάσει την Άλωση;

Τι κέρδισε άραγε ο Τσίπρας από τη συνάντηση αυτή; Να δείξει ότι είναι ηγέτης μεγάλος που παίζει στα δάκτυλα τη διπλωματία; Τον έχουμε μάθει και ξέρουμε ότι ο Ερντογάν «μια χαψιά θα τον κάνει». Ακόμη και η δήλωση για τη Λωζάνη είναι σίγουρο ότι έχει γίνει με συγκεκριμένο σκοπό, είναι στρατηγική δηλαδή και δεν έγινε τυχαία. Σιγά μην το πήρε χαμπάρι ο πρόεδρος των καταλήψεων που πήρε στα χέρια του τόσο κρίσιμα θέματα όπως τα Ελληνοτουρκικά.