Αυτονόητες αλήθειες από τον Αντετοκούνμπο
06/06/2017 09:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυτονόητες αλήθειες από τον Αντετοκούνμπο

Μπορεί η Ελλάδα να πάσχει από σοβαρούς πολιτικούς και ηγέτες, αλλά υπάρχουν και χειρότερα για να παινευόμαστε. Και μιλάμε για τον… πνευματικό κόσμο της χώρας ο οποίος έχει εξαφανιστεί στα χρόνια της κρίσης.

Ή περίπου έχει εξαφανιστεί διότι υπάρχουν και κάποιοι «πνευματικοί» άνθρωποι που είναι τόσο προκλητικοί ώστε να προσβάλλουν την Ελλάδα και να δικαιολογούν όσους πιστεύουν ότι δεν υπάρχει σωτηρία.

Στα προ ΣΥΡΙΖΑ επίπεδα διάφοροι «έντεχνοι» τραγουδιστές, ηθοποιοί και συγγραφείς είχαν βγει να μας μιλήσουν για την ελπίδα που έρχεται με την Αριστερά. Τώρα ένας – ένας κάνουν την πάπια, αποποιούνται τον χαρακτηρισμό του «Συριζαίου», δηλώνουν Αριστεροί γενικώς και αορίστως και εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τον Τσίπρα.

Υπάρχουν κι εκείνοι που συνεχίζουν να προκαλούν με τις δηλώσεις τους απλά γιατί… δεν έχουν κάτι να πουν. Από τον Κώστα Καζάκο που χαρακτηρίζει προδότες τους νέους που μεταναστεύουν για να βρουν ένα κομμάτι ψωμί ή μια χώρα που θα τους προσέξει, μέχρι την Αφροδίτη Μάνου που χτυπά τον Σόιμπλε με το… τρανταχτό επιχείρημα ότι είναι παραπληγικός και γι’ αυτό φταίει ότι είναι παράφρων.

Αμ ο… πνευματικός κόσμος της δημοσιογραφίας. Ξαφνικά επέστρεψαν στο προσκήνιο οι αντιμνημονιακοί ανόητοι. Τώρα θυμήθηκαν ότι είναι η Ελλάδα σε καθεστώς ομηρείας, όμως, γι’ αυτούς φταίνε όλοι οι άλλοι. Πουλάνε την πραμάτεια τους από ραδιοφώνου και από τις σελίδες εφημερίδων καμώνοντας ότι είναι ηγέτες του αντιγερμανισμού στην Ελλάδα. Και να οι χαρακτηρισμοί «Αδόλφος Σόιμπλε», και να τα γερμανικά εμβατήρια και οι φωνές του Χίτλερ, κι έτσι νομίζουν ότι κάνουν αντίσταση.

Κι εκεί που λες ότι δεν υπάρχει σωτηρία με όλους αυτούς τους ανόητους, έρχεται ένα παιδί μόλις στα 21 του χρόνια το οποίο λέει τα αυτονόητα. Ότι οι Έλληνες και η Ελλάδα δεν είναι τελειωμένοι, ότι αν δουλέψουν όλοι σκληρά θα πετύχουν τους στόχους τους. Κι ότι ουσιαστικά δεν φταίει η άτιμη η κοινωνία για όλα, αλλά χρειάζεται κόπος, προσπάθεια για να βγει η χώρα από το τέλμα.

Το παιδί αυτό δεν είναι το κλασσικό… Ελληνόπουλο. Γεννήθηκε στην Ελλάδα από γονείς Νιγηριανούς, έζησε όλη του τη ζωή στη χώρα μας, όλος του ο κόσμος είναι εδώ, πατρίδα του είναι η Ελλάδα μας, τιμά τα χρώματά της όπου βρίσκεται. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μιλώντας στη Νέα Υόρκη, ήταν πιο… πνευματικός άνθρωπος από όλους αυτούς τους ανόητους δημοσιολόγους που κάνουν βαρυσήμαντες πολιτικές αναλύσεις για το ποιος φταίει για το χάλι μας το μαύρο. Ο Γιάννης και η οικογένειά του που τιμούν την Ελλάδα πιο πολύ κι από τους διάφορους Καζάκους, τη Μάνου, τους αριστερούς της μπαρούφας και τους δημοσιογράφους της εύκολης καταγγελίας.

«Δουλέψτε Έλληνες, επιστρέψτε σ’ αυτό που ξέρετε να κάνετε καλά, στην επινόηση, στο πολυμήχανο μυαλό. Και θα δρέψετε τους καρπούς των προσπαθειών σας». Αυτό λέει ο δικός μας Γιάννης σε όλους τους… προδότες που έφυγαν από τη χώρα μας στα χρόνια της κρίσης. Αλλά και όσους έμειναν και παλεύουν για μια καλύτερη Ελλάδα.

Η χώρα αυτή αν είχε άλλα 10 τέτοια παραδείγματα σαν τον Αντετοκούνμπο και είχαν εξαφανιστεί όλοι αυτοί οι παπατζήδες που έχουν λόγο και ψήφο στην πατρίδα, τότε η κρίση σε όλα τα επίπεδα θα ήταν παρελθόν εδώ και χρόνια.