Αύξηση του ΦΠΑ... ο «κρυφός» άσος της κυβέρνησης
14/04/2016 07:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αύξηση του ΦΠΑ... ο «κρυφός» άσος της κυβέρνησης

Ο «κρυφός» άσος της κυβέρνησης έπεσε στο τραπέζι και είναι εντυπωσιακός. Θα αυξήσει τον ΦΠΑ σε χιλιάδες προϊόντα λίγους μήνες μετά από την προηγούμενη αύξηση. Και ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής που αγοράζουν όλοι οι Έλληνες στα σούπερ μάρκετ, και πολλές υπηρεσίες που απευθύνονται σε τουρίστες (εισιτήρια, ταβέρνες, εστιατόρια) αλλά και κάποιες... εκπλήξεις για αύξηση και του κατώτατου συντελεστή 6%.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εισπραχθούν πάνω από 500 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο και να κλείσει η τρύπα στα δημοσιονομικά. Λαμπρή ιδέα την οποία μάλιστα επικροτούν και οι δανειστές. Ήταν... ευχάριστη έκπληξη, όπως φημολογείται, για την Κομισιόν και το ΔΝΤ το γεγονός ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς ρίχνει στο τραπέζι μια τόσο σκληρή και νεοφιλελεύθερη πρόταση. Και γι' αυτό δεν υπήρξαν τόσο επιθετικές αντιδράσεις στο γεγονός ότι ο Τσακαλώτος ανακοίνωσε μονομερή κατάθεση νομοσχεδίων.

Υπήρξαν γκρίνιες, υπήρξαν μηνύματα αλλά δεν έγινε και ο κακός χαμός από την ώρα που ανακοινώθηκε μέσω διαρροής το σενάριο για νέα αύξηση του ΦΠΑ.

Έτσι, λοιπόν, μια συμφωνία που θα έπρεπε να έχει κλείσει από... πέρυσι, αγκομαχά η Αθήνα να την κλείσει τώρα με πολύ σκληρότερα μέτρα απ' ότι θα χρειάζονταν. Κι όμως, κανείς δεν αναρωτιέται ποιος θα πληρώσει την απερισκεψία ή την εγκληματική ανοησία της κυβέρνησης. Κανείς δεν αντιδρά στα όσα ακούει για τους φόρους, για τις περικοπές στις συντάξεις, για τις ανατροπές στη ζωή μας.

Η αύξηση του ΦΠΑ και μια σειρά από αυξήσεις σε έμμεσους φόρους είναι ένα ακόμη χτύπημα στις τσέπες του Έλληνα που έτσι κι αλλιώς θα χτυπηθεί από την αλλαγή των φορολογικών συντελεστών. Θα πληρώσουμε σε φόρους πάνω από 3,5 δισ. ευρώ κι όμως κανείς δεν εξεγείρεται για τον φοβερό αυτόν λογαριασμό που έρχεται. Και όλα αυτά γιατί; Γιατί δηλαδή η κυβέρνηση δεν έχει άλλο μείγμα μέτρων; Γιατί δεν απολύει μερικές χιλιάδες κηφήνων που θα τους πληρώσουμε ξανά εμείς; Γιατί ο Παππάς μετατάσσει εκατοντάδες υπεράριθμους της ΕΡΤ; Για να τους πληρώσουμε ξανά με αίμα; Γιατί συνεχίζουμε να προσλαμβάνουμε καθαρίστριες ή να τις μετατρέπουμε σε γραμματείς στα δικαστήρια;

Γιατί δεν κλείνουμε μια σειρά από ανενεργές δημόσιες υπηρεσίες που κοστίζουν εκατομμύρια; Γιατί συνεχίζουμε να πληρώνουμε εκατομμύρια για νοίκια όταν το Δημόσιο έχει εκατοντάδες κτίρια;

Γιατί δεν προχωράμε σε μεταρρυθμίσεις ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία και να περιοριστεί το φακελάκι;

Γιατί δεν πολεμά ο ΣΥΡΙΖΑ τη φοροδιαφυγή όπως είχε υποσχεθεί και να φέρει δισεκατομμύρια στα Ταμεία;

Και το κυριότερο: Γιατί δεν κάνει τα πάντα να φέρει πραγματικές επενδύσεις κι όχι τους Σύρους του Μάρδα ή τους «κελεμπίες» του Καμμένου;

Που είναι άραγε όλες οι μεγαλόστομες εξαγγελίες για συμμάζεμα του κράτους, για διαφάνεια, για σεβασμό της Βουλής, των νόμων και των πολιτών; Τι έχει κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση της Αριστεράς; Νομοθέτησε το σύμφωνο συμβίωσης, την αποφυλάκιση τρομοκρατών, πολλές φωτογραφικές διατάξεις της τελευταίας στιγμής και ένα σωρό ρουσφέτια. Αυτό είναι το έργο της όταν η χώρα πνίγεται σε μια κουταλιά νερό.

Όπως όλα δείχνουν η συμφωνία θα κλείσει και μακάρι να κλείσει από αυτήν την κυβέρνηση της αριστεράς. Έτσι δεν θα υπάρχουν πλέον αριστερά άλλοθι, η φτωχοποίηση της κοινωνίας θα φέρει την υπογραφή του Τσίπρα. Όμως, την ώρα που ο πρωθυπουργός και οι βουλευτές του θα φωνάζουν «ναι» στη Βουλή θα έχουν υπογράψει και την πολιτική θανατική τους καταδίκη. Έρχεται το τέλος τους έτσι κι αλλιώς. Η διαφορά είναι μία. Αν δεν χρεοκοπήσει η χώρα και δεν μας στείλουν στον αγύριστο από την Ευρώπη, απλά ο Τσίπρας και η παρέα του θα φύγουν με τις κλωτσιές.

Αν χρεοκοπήσει όμως η Ελλάδα εξαιτίας της εγκληματικής τους στάσης θα φύγουν με τις κλωτσιές και θα πάνε στο Γουδή. Μπορεί να μην υπάρχουν πλέον εκτελέσεις για εθνικές τραγωδίες, υπάρχουν όμως άδεια κελιά στον Κορυδαλλό.