Ας μην απογοητεύσει για άλλη μια φορά η ΝΔ τον κόσμο της
15/01/2017 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ας μην απογοητεύσει για άλλη μια φορά η ΝΔ τον κόσμο της

Πιστεύουμε στις καλές προθέσεις. Άλλωστε, ακόμη και ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με πολλές από αυτές τις προθέσεις. Ελπίζουμε για τη Νέα Δημοκρατία και για τη χώρα να είναι στρωμένος και ο δρόμος προς τον παράδεισο γιατί αλλιώς… χαθήκαμε.

Με χαρά είδαμε την επικοινωνιακή αντεπίθεση του Κ. Μητσοτάκη με το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, το «οξυγόνο» ή το «νέο αίμα» της ΝΔ, όπως θέλουν να πιστεύουν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Τα πρώτα 15 στελέχη ανακοινώθηκαν μετά από πλήθος συνεντεύξεων και εντυπωσιακών βιογραφικών ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν στην πολιτική, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν.

Σύμφωνα λοιπόν με το Μητρώο στα ονόματα περιλαμβάνεται ο Τάσος Μυτόγλου, ο οποίος ξεκίνησε από το Κερατσίνι, σπούδασε Οδοντιατρική και, μετά το ξέσπασμα της κρίσης, μαζί με τον αδερφό του Θάνο ξεκίνησαν να λειτουργούν στο Aberdeen της Σκωτίας μια κορυφαία και αμιγώς εξειδικευμένη κλινική οδοντιατρικής. Άλλα ονόματα που περιλαμβάνονται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο Μητρώο είναι του επιχειρηματία στον χώρο των πλαστικών Δημήτρη Σύρμου, της δικηγόρου Χαράς Γιαννοπούλου, του μαιευτήρα-γυναικολόγου Γιάννη Κούτρα, του αγρότη Νίκου Λιολιόπουλου, του φυσικού-καθηγητή Στέλιου Ορφανάκη και του πολιτικού επιστήμονα Γιάννη Μανώλη.

Άλλο πρόσωπο, προερχόμενο από τον ιδιωτικό τομέα, είναι το κεντρικό στέλεχος της ΤΕΡΝΑ Ροδιανός Αντωνακόπουλος, αλλά και η δικηγόρος Αθηνά Ψαράκη, η οποία είναι και εκπρόσωπος των αποφοίτων του πανεπιστημίου του Λονδίνου Queen Mary για την Ελλάδα. Ακόμα, από τον ακαδημαϊκό χώρο προέρχεται και ο Γιώργος Δημητρακόπουλος, ο οποίος είναι αναπληρωτής καθηγητής πληροφορικής και τηλεματικής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ενώ στη σχετική λίστα περιλαμβάνεται και ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Ιωαννίνων Χατζηκώστα, οικονομολόγος Λάμπρος Γεωργόπουλος. Ακόμη περιλαμβάνονται ο Βασίλης Ανδρικόπουλος, ο οποίος είναι κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας Ολυμπιακή Ζυθοποιία, ο Νικήτας Παπαντωνίου, ο Τάσος Καρανδρέας και ο Αθανάσιος Κοσμόπουλος. Ο Παπαντωνίου, μάλιστα, είναι γιος του Γιάννου Παπαντωνίου που όμως δεν έχουν και τις καλύτερες των σχέσεων μπαμπάς και παιδί.

Μια χαρά λοιπόν λειτουργεί επικοινωνιακά όλο αυτό που έφτιαξαν οι συνεργάτες του Κυριάκου. Μακάρι να συνεχιστεί γιατί έχει ανάγκη η πολιτική από πραγματικό νέο αίμα κι όχι από ψεύτικους ανθρώπους που δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις.

Και βεβαίως, την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ βγάζει τους «ταριχευμένους» υπουργούς του, τον Ρέππα, τη Βάσω Παπανδρέου, τον Χρυσοχοϊδη, τον Ξυνίδη, τον Καστανίδη, τον Κακλαμάνη και τον Γιώργο, καλό είναι ο Κυριάκος να βγάζει νέους και άφθαρτους που υπόσχεται να τους χρησιμοποιήσει. Είναι ενθαρρυντικό όλο αυτό αρκεί να έχει και συνέχεια. Δυστυχώς στην Ελλάδα ξεχνάμε πάντα όσα λέγαμε στην αντιπολίτευση, κι ελπίζουμε να μην το κάνει αυτό και ο Μητσοτάκης. Γιατί το ερώτημα είναι πόσους θα χρησιμοποιήσει από το Μητρώο Στελεχών και σε ποιες θέσεις; Γιατί αν είναι να κυβερνήσει με τις γνωστές δοκιμασμένες και … αποδοκιμασμένες φάτσες τότε καλύτερα να μην το κάνει γιατί ζημιά θα προκαλέσει.

Έχει, λοιπόν, το σθένος ο πρόεδρος της ΝΔ να συγκρουστεί με τα κονκλάβια του κόμματος; Με βαρόνους και βαρονίσκους, με στρατηγούς και λοχαγούς, με βουλευτές που ήδη έχουν ράψει το κοστουμάκι και περιμένουν;

Όταν τεθεί το δίλημμα: «ποιον να βάλω υφυπουργό στα οικονομικά» θα βάλει τον Παπαντωνίου ή τον Καρανδρέα ή μήπως θα πέσει στη δοκιμασμένη συνταγή κανενός… Βλάχου, Νικήτα, Βούλτεψη ή Μιλτιάδη;

Εδώ σε θέλω κάβουρα που λέει και ο λαός. Η ανανέωση της πολιτικής, η στελέχωση της κυβέρνησης ή του κρατικού μηχανισμού πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα για τον Κυριάκο. Με αξιοκρατικά κριτήρια, χωρίς οικογενειακούς ή άλλους δεσμούς και με την αίσθηση του πατριωτισμού και του εθνικού καθήκοντος πρέπει να επιλέξει. Αν δεν το κάνει αυτό τότε δεν υπάρχει λόγος να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κόσμος διψά για το νέο και για την αλήθεια. Όλα τα υπόλοιπα δεν τον συγκινούν. Ας μην απογοητεύσει για άλλη μια φορά η ΝΔ τον κόσμο της και τον ελληνικό λαό. Δεν το αντέχει κανείς άλλο πατατράκ.