Άρχισαν... τα νταούλια κατά της Ελλάδας
25/09/2017 17:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άρχισαν... τα νταούλια κατά της Ελλάδας

Τα νταούλια κατά της Ελλάδας, δυστυχώς άρχισαν νωρίτερα απ’ ότι περιμέναμε. Δεν είναι μόνο ο Ντάισελμπλουμ που μας ήρθε στην Αθήνα για να πει ότι έχουμε να κάνουμε 95 προαπαιτούμενα κι ότι πρέπει η αξιολόγηση να κλείσει το ταχύτερο.

Το χειρότερο είναι ότι οι Φιλελεύθεροι στη Γερμανία, που ενδεχομένως να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκρότηση νέας κυβέρνησης, μας υπενθύμισαν γιατί από εδώ και στο εξής η γερμανική πολιτική θα γίνει πιο σκληρή για τα ελληνικά πράγματα.

Ο ηγέτης των γερμανών Φιλελευθέρων, Κρίστιαν Λίντνερ έδωσε συνέντευξη τύπου λέγοντας ότι είναι υπέρ της δημιουργίας ενός θεσμικού πλαισίου που θα επιτρέπει τη χρεοκοπία χωρών της ευρωζώνης. Φωτογράφισε την Ελλάδα καθώς τόνισε ότι είχε γίνει επεξεργασία ενός τέτοιου σχεδίου το 2015 στο Ecofin, για την περίπτωση της Ελλάδας, όμως δεν προχώρησε εξαιτίας του βέτο που έθεσαν οι αρχηγοί κρατών.

Όπως τόνισε, πρέπει να υπάρξουν αλλαγές ώστε σε περίπτωση χρεοκοπίας και εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη να μην αποχωρεί αυτή αυτομάτως και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, είπε ότι πρέπει το ΔΝΤ να παραμείνει στην Ευρώπη: «Η θέση για την Ελλάδα ήταν ότι το FDP θα πει "ναι" σε πακέτα διάσωσης εφόσον συμμετέχει το ΔΝΤ και με αυτό να καθίσταται σαφές ότι υπάρχει βιωσιμότητα χρέους» .

Πρόκειται για πολύ σκληρές θέσεις οι οποίες αν περάσουν σε μια ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία, τότε θα έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα ως χώρα. Και πραγματικά τότε «Σόιμπλε θα λέμε και θα κλαίμε», μ’ αυτούς που μπλέξαμε…