Αριστερές... τύψεις
06/01/2018 14:46
Του Αριστερού Ψάλτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αριστερές... τύψεις

Αν και πολύ τους πέφτει να ασχολούμαστε με τη συνέντευξη της Μπέτυς Μπαζιάνα, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που είναι αν μη τι άλλο προκλητικά. Και που αποδεικνύουν ότι όσα είπε η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα ήταν σε συνεννόηση με το πρωθυπουργικό γραφείο. Ήταν σα να της είχαν βάλει μια οθόνη απέναντι και να διάβαζε το λόγο της.

Όχι γιατί δεν είναι ικανή να μιλήσει ή να σκεφτεί πολιτικά και πολυσύνθετα. Καθηγήτρια πανεπιστημίου είναι, σύζυγος πρωθυπουργού, πολιτικοποιημένη στο μεγάλο σχολείο της αριστεράς, σίγουρα έχει μάθει να χρησιμοποιεί τσιτάτα και φράσεις που δείχνουν… διανοούμενη (ακόμη κι αν δεν είναι).

Ο λόγος που λέμε ότι ήταν μια «στημένη» συνέντευξη κι όχι μια… εκ βαθέων εξομολόγηση είναι γιατί έγινε με συγκεκριμένη σκοπιμότητα. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το να ενισχύσει το αριστερό, κοινωνικό, προοδευτικό, αγωνιστικό προφίλ του Αλέξη Τσίπρα και γενικότερα του χώρου που υπηρετεί.

Η κ. Μπαζιάνα απλά θέλησε να ενισχύσει αυτό που έχει περάσει σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης. Ότι δηλαδή ο Τσίπρας ο πρωθυπουργός είναι τελικά ο Αλέξης της διπλανής πόρτας, το παιδί της κάθε οικογένειας και ειδικά της κάθε αριστερής οικογένειας που βεβαίως δεν έχει καμιά σχέση με τη… δεξιά οικογένεια.

Η πρωθυπουργική «πρώτη σύντροφος» αυτό που θέλησε να περάσει στον κόσμο είναι ότι ο Τσίπρας και όλη αυτή η παρέα που κατέκτησε την κυβέρνηση αλλά δεν κατέλαβε την εξουσία είναι ότι βάλλεται από μυστικά συμφέροντα που δεν την αφήνουν. Ότι κλαίει γιατί οι δανειστές φέρθηκαν με τέτοιο αισχρό τρόπο σε μια δημοκρατική χώρα.

Θέλησε να δείξει ότι κι αυτή είναι βασανισμένη γιατί δεν έγιναν τα οράματά της πραγματικότητα, αλλά ότι και η ίδια και ο Τσίπρας διατηρούν το αριστερό τους προφίλ, το φιλολαϊκό τους στίγμα και πως ό,τι γίνεται είναι για το καλό της πατρίδας.

Μέσα από τη συνέντευξή της περνά το μήνυμα της αγωνιστικότητας απέναντι στα θηρία, αλλά και της αγωνίας για τη χώρα. Και περνά όλη αυτή την αριστερή προπαγάνδα που λέει ότι ο Τσίπρας αγωνίστηκε αλλά δεν τον άφησαν οι μεγάλες δυνάμεις. Που λέει ότι δεν είπε ποτέ ψέματα και δεν εξαπάτησε τον ελληνικό λαό. Που έκανε έναν συμβιβασμό αλλά ότι αυτός ήταν ο καλύτερος γιατί κράτησε τα ιδανικά της αριστεράς και την επαναστατικότητά του.

Αυτά τα παραμύθια που μας πουλάνε με την οκά εδώ και τρία χρόνια ενώ είναι σε όλους γνωστές οι κωλοτούμπες και ο εξευτελισμός στους δανειστές. Η «περήφανη διαπραγμάτευση» είναι εδώ ξανά για την κυρία Περιστέρα και το έτερόν της ήμισυ, όπως και η… τιμιότητα που χαρακτηρίζει τους αριστερούς ανθρώπους. «Κανέναν δε θα βρείτε να τα πήρε. Εγώ θα βγω πρώτη στους δρόμους και θα διαμαρτυρηθώ», μας λέει η κ. Μπαζιάνα.

Μα ας ψάξει στο κοντινό της περιβάλλον και θα βρει. Ας κάνει μια βόλτα μέχρι τον εισαγγελέα που έχει κάποια πορίσματα στα χέρια του αλλά που δεν βγαίνουν γιατί είναι… ανεξάρτητη η δικαιοσύνη.

Τέλος πάντων, ο «σανός» που μας μοίρασε η κυρία του κυρίου είναι ο ίδιος που μοιράζει το Μέγαρο Μαξίμου εδώ και πολύ καιρό. Η κ. Μπαζιάνα είναι η ευαίσθητη, αριστερή ψυχή και ο Τσίπρας το ίδιο ασχέτως αν είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός κωλοτούμπας και απατεώνας που πέρασε ποτέ.

Και κάτι ακόμη. Όταν η κ. Μπαζιάνα λέει ότι θα ήθελε να συναντήσει τον Κάστρο αλλά δεν πρόλαβε τι εννοούσε; Ότι θα ήθελε και να ζήσει και στην Κούβα; Στον αριστερό ολοκληρωτισμό που ονειρεύεται δεν χωράνε ούτε μνημόνια, ούτε δανειστές, ούτε συμβιβασμοί, ούτε κωλοτούμπες. Ας τα πει αυτά στον Τσίπρα που τα έκανε όλα για να κρατήσει την καρέκλα. Κλασικό παράδειγμα... αριστερού δηλαδή που κατέλαβε την εξουσία και δεν την αφήνει μέχρι θανάτου.