Αριστερές... παλικαριές
26/01/2017 13:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αριστερές... παλικαριές

«Ρε αλήτη, σε στέλνει ο πατέρας σου σε ιδιωτικό σχολείο; Έχεις λεφτά; Είσαι κάτι το ιδιαίτερο; θα πας στο Χάρβαρντ για σπουδές; Όχι, δεν θα σου περάσει. Πάρε μερικούς πρόσφυγες για συμμαθητές για να καταλάβεις».

Μια κυβέρνηση που η πλειοψηφία της έχει σπουδάσει σε ιδιωτικά σχολεία και τη ζωή της δεν τη λες και φτωχή, μισεί το καλύτερο, το διαφορετικό, το πιο πλούσιο. Σιχαίνεται τα παιδιά των ιδιωτικών σχολείων, αδιαφορεί για την αριστεία και κυρίως: Μια αριστερή κυβέρνηση που στέκεται υποτίθεται απέναντι στον ρατσισμό, είναι τελικά πιο ρατσιστική από κάθε άλλη.

Διότι ο κοινωνικός, ταξικός ρατσισμός είναι χειρότερος. Μόνο σ' αυτή τη βάση μπορεί να δει κανείς την πρόταση του Ζουρ(λ)άρι να σπουδάσουν στα ιδιωτικά σχολεία τα προσφυγόπουλα. Όμως, ο υφυπουργός Παιδείας μπορεί να μην είναι αριστερός με τη στενή έννοια, έχει πάρει, ωστόσο, πολλά από τα «σουσούμια» των αριστερών. Κι ένα από αυτά είναι ακριβώς το «μίσος» για το ιδιωτικό, για την ελίτ, για τους έχοντες. Πιο μίσος δηλαδή αφού όποιον υπουργό του τάξεις μια τρυφηλή ζωή δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να την αποδεχθεί. Αριστεροί του Κολωνακίου που έβγαλαν λεφτά ξαφνικά αλλά παραμένουν ταγάρια.

Ο Ζουράρις εκφράζει ακριβώς αυτή την μιζέρια της αριστεράς. Που θα ήθελε να καταργήσει τα ιδιωτικά σχολεία ώστε να μάθουν τα παλιόπαιδα τα πλουσιόπαιδα πώς είναι το δημόσιο σχολείο. Θα επιθυμούσε να μετατρέψει τα ιδιωτικά σε δημόσια κι όχι το αντίθετο, σε υποδομές, εργασιακό περιβάλλον, προοπτικές για τα παιδιά.

Μια κυβέρνηση που... πολεμά τη διαπλοκή, τους νταβατζήδες, τους πλούσιους επιχειρηματίες με τους επίσης πλούσιους γόνους. Μια κυβέρνηση που μοιάζει με τον... Κούρκουλο ή τον Νίκο Ξανθόπουλο όταν φώναζαν «όχι άλλο κάρβουνο» ή «εγώ δουλεύω από παιδί, εσύ είσαι μια πλούσια, κακομαθημένη». Συνήθως, βεβαίως, υποκύπτουν στις πλούσιες νύφες, αλλά το κάνουν πάντα με παλικαριά. Όπως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή. Κωλοτούμπα; Στα τέσσερα; Δουλάκια των δανειστών; Ξεπουλημένοι των αγορών; «Ναι, αλλά αυτό το κάνουμε με το κεφάλι ψηλά, είμαστε και θα παραμείνουμε αριστεροί».

Ναι λοιπόν. Έχει δίκιο ο Ζουράρις. Στα ιδιωτικά σχολεία οι πρόσφυγες. Στο Κολλέγιο, στου Γείτονα, στου Δούκα και στο Deree. Γιατί ο ταξικός πόλεμος πρέπει να γίνει και να νικήσει η αριστερά. Βρε ουστ, κοπρόσκυλα.