Αργά ή γρήγορα η... ηρωϊκή έξοδος θα είναι και η μοναδική τους διέξοδος
28/03/2017 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αργά ή γρήγορα η... ηρωϊκή έξοδος θα είναι και η μοναδική τους διέξοδος

O Γιάννης Δραγασάκης πήγε στη Βουλή για να υπερασπιστεί τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης που κατάφερε να καθυστερήσει την αξιολόγηση έξι μήνες και πλέον. Απαντώντας στον Στουρνάρα και τον Λιαργκόβα, αλλά και σε όλους όσοι χτυπάνε τις καμπάνες για την πραγματική οικονομία είπε ότι αυτή την κρίσιμη ώρα δεν χρειάζονται Πόντιοι Πιλάτοι και ουδέτεροι σχολιαστές της κατάστασης.

Προφανώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που δεν φημίζεται για την εργατικότητα ή την αποτελεσματικότητά του, θεωρεί τον εαυτό του, υπεράνω κριτικής. Εκτιμά ότι όλα βαίνουν καλώς κατά την αριστερή θεώρηση του χρόνου και πιστεύει ότι η ζημιά για την οικονομία δεν είναι τίποτε μπροστά στην «αξιοπρέπεια» ενός αριστερού.

Προφανώς ο κ. Αντιπρόεδρος απαντά και στον Χρυσόγονο ο οποίος και αυτός διέβλεψε τον κίνδυνο χρεοκοπίας αν παραταθεί κι άλλο η διαπραγμάτευση.

Απαντά και στον Χουλιαράκη που μιλούσε για μια συμφωνία εδώ και τώρα, ακόμη κι αν είναι κακή.

Απαντά και στον... εξαφανισμένο Τσακαλώτο ο οποίος έλεγε ότι αν πάμε στο Μάιο «καήκαμε». Απαντά άραγε σε όλους όσοι εκπροσωπούν την πραγματική οικονομία και βλέπουν ότι χάνεται το θετικό μομέντουμ, ότι η χώρα χάνει τους στόχους που με κόπο και θυσίες κατάφερε να προσεγγίσει;

Ίσως πάλι να μην απαντά σε κανέναν αλλά να είναι και ο κ. Δραγασάκης της «λογικής Φλαμπουράρη». Δηλαδή κουβέντα, φραπόγαλο και... «θα τους πληρώσουμε με αέρα», όπως έλεγε το 2015, πριν από το έγκλημα του δημοψηφίσματος.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έχει υπογράψει τα πάντα. Ότι έχει συμφωνήσει για όλα και απλά ζήτησε χρόνο για να κάνει «μασάζ» σε βουλευτές και ψηφοφόρους της. Το γεγονός και μόνο ότι εγκατέλειψε τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς για να δώσει μάχη οπισθοφυλακών για τα «πελατάκια» στη ΔΕΗ και τους συνδικαλιστές είναι χαρακτηριστικό του πώς συμπεριφέρεται στην Ελλάδα.

Το άρθρο του Τσίπρα στην Εφημερίδα των Συντακτών στο οποίο λέει ότι δεν υπογράφει εργασιακό μεσαίωνα στην Ελλάδα είναι ενδεικτικό του τι έχει κάνει. Έχει υπογράψει μειώσεις συντάξεων και μικρότερο αφορολόγητο, έχει υπογράψει πώληση μονάδων της ΔΕΗ και το αντάλλαγμα είναι να δώσουν οι δανειστές τις συλλογικές συμβάσεις. Ε και τι έγινε; Η αγορά η ίδια έχει ρυθμιστεί. Θα πεις σε χιλιάδες πτωχευμένες επιχειρήσεις να υπογράψουν συμβάσεις όταν όλοι ξέρουμε ότι άλλος είναι ο εργασιακός μεσαίωνας; Είναι οι έμμεσες μειώσεις μισθών, η καθυστέρηση πληρωμών των μισθών για 1 εκατ. εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Είναι η πληρωμή με κουπόνια και η ίδρυση εταιρειών στη Βουλγαρία με τους υπαλλήλους να πληρώνονται με prepay card. Αυτά είναι για τα οποία έπρεπε να παλέψει ο Τσίπρας και όχι να κοροϊδεύει τον κόσμο.

Έχοντας υπογράψει τα πάντα και φέρνοντάς τα στη Βουλή θα αναλάβει και να τα περάσει από τους κυβερνητικούς βουλευτές. Μόνοι τους ο Τσίπρας και ο Καμμένος θα βάλουν την υπογραφή τους στο νέο μνημόνιο και θα υποστούν τις συνέπειες. Είναι η μόνη τους λύση προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία υπό προθεσμία. Αργά ή γρήγορα η... ηρωϊκή έξοδος θα είναι και η μοναδική τους διέξοδος. Το έχουν αυτό, είναι στο αριστερό DNA να καταστρέφουν χωρίς να συνθέτουν, να προκαλούν ζημιά χωρίς να φέρουν οφέλη.