Αποσυντίθεται η κυβέρνηση
13/09/2016 21:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποσυντίθεται η κυβέρνηση

Αποσυντίθεται η κυβέρνηση υπό το βάρος της αθλιότητας με τις τηλεοπτικές άδειες, του ψευτοτραμπουκισμού του Πολάκη, της αποτυχίας της στο προσφυγικό καθώς και της διαφαινόμενης πτώσης της.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης με την παραίτησή του ξεγύμνωσε την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό. Ουσιαστικά δεν έχει κανένα σχέδιο ενώ ο Μουζάλας το παίζει one man show και τα έχει κάνει επιεικώς... χάλια.

Μετριοπαθείς αριστεροί και συνεργαζόμενοι Πασόκοι έχουν πάθει την πλάκα τους με τον Πολάκη και ζητούν από το Μαξίμου να τον μαζέψει. Ακόμη κι αν πρόκειται για σχέδιο αποπροσανατολισμού η στοχοποίηση μέσων και δημοσιογράφων.

Ομοίως, Συριζαίοι βουλευτές έχουν εξοργιστεί με τον Νίκο Παππά και τις ενέργειές του στο θέμα των αδειών. Λένε χαρακτηριστικά «εμείς θέλαμε να διώξουμε τους νταβατζήδες και τώρα ο Παππάς μας φορτώνει ανθρώπους της νύχτας, εκβιαστές και αεριτζήδες;»

Γενικώς στην κυβέρνηση επικρατεί χάος. Το ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας έπληξε τον εαυτό του με την παρουσία του στη ΔΕΘ, τα νεύρα του και την προκλητική συμπεριφορά του. Παράλληλα, όλο και περισσότεροι εκτιμούν ότι η υπόθεση με τα κανάλια, όπως στήθηκε, έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά στο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. «Μοιάζουμε με νταραβερτζήδες που κλείνουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι», λένε χαρακτηριστικά.

Ο εκνευρισμός είναι έκδηλος και στα τηλεπαράθυρα τα οποία πλέον είναι στο σύνολό τους εχθρικά απέναντι στην κυβέρνηση. Ο Παππάς κατάφερε να συσπειρώσει όλους τους καναλάρχες και τους εκδότες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι οποίοι επιτίθενται κατά κύματα σε Μαξίμου και υπουργούς. «Έργο Παππά» κι αυτό.

Και την ίδια στιγμή όλο και περισσότεροι κορυφαίοι της συγκυβέρνησης έχουν... εξαφανιστεί. Και ο Παππάς αναζητείται, και ο Καμμένος κάνει την πάπια αλλά και άλλοι πολλοί. Που είναι ο μπάρμπα Αλέκος Φλαμπουράρης; Που είναι ο Τσακαλώτος που ηγείται και της ομάδας των «53»; Που είναι η Ρένα Δούρου η οποία φέρεται να τα έχει σπάσει με το Μαξίμου;

Μόνο ο Δραγασάκης εμφανίστηκε, και «άδειασε» μεγαλοπρεπώς τον Τσίπρα για τα παραμύθια που είπε στη ΔΕΘ, όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους . «Από το 2018... και βλέπουμε είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης».

Στον Τσίπρα και την παρέα του φαίνεται να έχουν μείνει ορισμένοι Ταλιμπάν και κάτι μαντρόσκυλα τύπου Πολάκη. Ο λόγος απλός. Η κυβέρνηση πέφτει, ο πρωθυπουργός το καταλαβαίνει, προσπαθεί να περισώσει ό,τι μπορεί, επιχειρεί να δημιουργήσει ένα πλάνο για την επόμενη ημέρα. Ουσιαστικά να κρατήσει ένα σώμα ψηφοφόρων γύρω στο 20% που θα μπορεί να παίζει ρόλο στα πολιτικά πράγματα. Κι όσο περνούν οι εβδομάδες τόσο χειρότερη γίνεται η κατάσταση για την κυβέρνησή του και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός έχει χάρισμα, αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί. Πείτε τον ψεύτη, λαοπλάνο, αριβίστα ή killer; Η ουσία είναι ότι έχει ακόμη πέραση σε μεγάλο μέρος του κόσμου. Η άνοδός του ήρθε εξαιτίας των «χαρισμάτων» που έχει. Η πτώση του όμως θα έρθει και πάλι εξαιτίας των «χαρισμάτων». Όμως, άνθρωποι σαν τον Τσίπρα δεν ξέρουν να χάνουν. Κι όταν βλέπουν να χάνουν την εξουσία που κυνήγησαν τόσο πολύ και προσκύνησαν τόσο για να την αποκτήσουν, παθαίνουν κάτι.

Γι' αυτό ο εκνευρισμός, το αλαζονικό ύφος ή ακόμη και οι τραμπουκισμοί, η στοχοποίηση των δημοσιογράφων. Πέφτουν με ταχύτητα, βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση από το θρόνο τους και δε λένε να το χωνέψουν. Θα το κάνουν κι αυτό. Ό,τι κι αν προσπαθούν να πετύχουν σήμερα δεν θα επιβραδύνουν την πτώση τους.