Αποπροσανατολισμός, προπαγάνδα, αλλά τα μέτρα – μέτρα
12/06/2016 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποπροσανατολισμός, προπαγάνδα, αλλά τα μέτρα – μέτρα

Όπως κάθε… καλή κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης έτσι και η σημερινή διαρρέει ότι ο πρωθυπουργός είναι… εκνευρισμένος από τις δηλώσεις υπουργών του.

Ότι είναι προβληματισμένοι, ανήσυχοι για το αντίκτυπο που έχουν αυτές οι δηλώσεις στην κοινωνία. Κατά καιρούς οι διαρροές γίνονται πιο γλαφυρές. Επί Καραμανλή π.χ. έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός είναι αμίλητος, συνοφρυωμένος, σκεπτικός, ότι έχει σηκώσει το ένα φρύδι πιο πολύ από το άλλο κ.λπ.

Τώρα επί Τσίπρα ρωτάνε: «Είναι καλά ο Αλέξης; Έχει προβληματιστεί; Είναι εξοργισμένος; Eίναι θυμωμένος; Έχει βγάλει έρπη»; Δεν είναι και λίγο να προσπαθείς να μαζέψεις το ρεμπέτ ασκέρι που κυβερνάς. Ο Φίλης τα βάζει με τους «παραιτηθείτε», του Σπίρτζη τα δάκρυα είναι καυτά καθώς καταγγέλλει τη συμφωνία για το Ελληνικό που μόλις υπέγραψε, η Καρακώστα βγάζει φοροφυγάδες τους συνταξιούχους, η Γεροβασίλη λέει ασυναρτησίες για το δημοψήφισμα και το Σύνταγμα, ο Κυρίτσης απειλεί με κρεμάλες τους «μένουμε Ευρώπη» και ούτω κάθε εξής. Κάθε μέρα και μια βλακεία, κάθε μέρα το Μαξίμου δηλώνει προβληματισμένο και ο χρόνος περνά. Οι φόροι επιβάλλονται αλλά δεν πληρώνονται, οι περικοπές όμως έχουν ξεκινήσει, ομαδικές απολύσεις έρχονται, περικοπές δώρων και επιδομάτων πλησιάζουν, οι κόκκινες γραμμές έχουν καταντήσει αστείο για να γελάμε στις παρέες. Όμως το καραβάνι της κυβέρνησης προχωρά ακάθεκτο προς τον γκρεμό. Αλλά μην ανησυχείτε. Το… προβληματισμένο Μαξίμου θα μας βγάλει ξανά από το αδιέξοδο. Θα τραβήξει τα αυτιά των διαφωνούντων, θα στείλει μηνύματα με κωδικούς, θα εκδηλώσει τη δυσφορία του για κάποιους υπουργούς, θα ρίξει και μια απειλή για ανασχηματισμό ή πρόωρες εκλογές και όλα καλά. Ο κόσμος θα παρακολουθεί τον Αλέξη, αυτό το καλό παιδί, να δίνει μάχες, να της χάνει αλλά όρθιος. Θα τον δικαιολογεί γιατί έχει κακούς συνεργάτες που λένε βλακείες αλλά αυτός, σοφός… γέρων βάζει τα πράγματα στη θέση τους με ένα νεύμα, με μια διαρροή, με ένα σήκωμα του φρυδιού, με έναν έρπητα που δείχνει ότι βασανίζεται το παιδί.

Βρε δε μας παρατάτε βρε σαλτιμπάγκοι; Δεν έχουμε καταλάβει το παιχνίδι σας νομίζετε; Δεν ξέρουμε τις ψεύτες και υποκριτές είστε και πώς στήνετε το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού και της προπαγάνδας; Όλα στημένα είναι κύριοι και κυρίες. Η Γεροβασίλη άνοιξε θέμα δημοψηφίσματος και παρ’ ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει για τη Συνταγματική Αναθεώρηση έχει περάσει στον κόσμο ως ένα εύκολο και… δημοκρατικό μέσο για να αλλάξει π.χ. ο εκλογικός νόμος.

Ο Φίλης, τάχαμου δεν ήξερε τι έλεγε για τους… ακροδεξιούς που θα κατέβουν στο Σύνταγμα; Ποιος ο Φίλης που σπούδασε χρόνια την προπαγάνδα και ξέρει πώς να στήνεις το κόλπο της συκοφάντησης. Με την κίνησή του να «διαφημίσει» τη συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου ουσιαστικά ο υπουργός της… απαιδείας την υποβαθμίζει. Όσοι κι αν μαζευτούν στο Σύνταγμα απλά θα έχει καεί ένα χαρτί που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι υγιείς δυνάμεις της χώρας. Ο Φίλης βάζει στο στόχαστρο τους διοργανωτές, ο κόσμος σκέφτεται ότι υπάρχουν δυνάμεις «αντεπανάστασης» στην επανάσταση του ΣΥΡΙΖΑ, οι Συριζαίοι συσπειρώνονται μια χαρά και η ζωή θα συνεχιστεί ακόμη καλύτερα.

Αντί ο κόσμος να βγει στους δρόμους μόνος του, να διεκδικήσει καλύτερη ζωή, εμφανίζεται από την προπαγάνδα του Φίλη να «πατρονάρεται» από κάποιους που είτε έχουν σχέση με τη ΝΔ είτε όχι, ουσιαστικά βγαίνουν στα μανταλάκια και τους δείχνει ο κόσμος.

Πολύ καλά στημένο το παιχνίδι, ασχολούμαστε μ’ αυτό σε σημείο που θα το βαρεθούμε τόσο και θα απαξιωθεί τάχιστα. Μια χαρά δουλειά έκανε ο Φίλης.

Για να μην πούμε για τους κλαψιάρηδες υπουργούς. Τον Σπίρτζη, την Καρακώστα, τον Παππά, τον Κυρίτση και όλους όσοι κλαίνε με μαύρο δάκρυ γιατί πιέζονται από τα δύσκολα μέτρα που αναγκάζονται να ψηφίσουν. Έτσι η κυβέρνηση έχει και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο. Και έχει πέσει στα τέσσερα υπογράφοντας ό,τι της φέρουν και κρατά ασίγαστη την αριστερή συνείδηση, την ευαισθησία της μεταπολιτευτικής αριστεράς για τους φτωχούς, τους αδύναμους, το περιβάλλον, τους κορμοράνους και ό,τι άλλο έχει… προοδευτικό πρόσημο και πουλάει στην κοινωνία.

Αυτά είναι τα ωραία κόλπα της κυβέρνησης κι εμείς τσιμπάμε. Αποπροσανατολισμός, προπαγάνδα του χειρίστου είδους που όμως έχει αποτέλεσμα, διαρροές που πρέπει να δείχνουν ότι ο Αλέξης είναι προβληματισμένος ηγέτης. Αλλά τα μέτρα – μέτρα, ο εξευτελισμός από τους ξένους συνεχής, τα προαπαιτούμενα ασταμάτητα, η αξιολόγηση του φθινοπώρου δύσκολη, η χώρα σε διαρκή βύθιση, οικονομική, πολιτική, κοινωνική, αξιακή.

Η κυβέρνηση αυτή έχει πάρει καλά μαθήματα από τα κόλπα των προηγούμενων. Έχει γίνει μάλιστα ο καλύτερος μαθητής αφού συνδυάζει την αριστερή καφρίλα με την αφασία και τον πολιτικό αυτισμό των προηγούμενων. Γι’ αυτό θα δυσκολευτούμε να τους ξεφορτωθούμε.