Από τους Σουμπερίτες στους Ριχτερίτες
16/01/2016 07:10
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από τους Σουμπερίτες στους Ριχτερίτες

Ο Επιλοχίας Φριτς Σούμπερτ ή Πέτρος Κωνσταντινίδης ή Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, που μιλούσε άπταιστα ελληνικά και τουρκικά, πλην των γερμανικών, ήταν μια σπάνια περίπτωση ψυχοπαθούς εγκληματία πολέμου. Το Jagdkommando Schubert (Καταδιωκτική Ομάδα Σούμπερτ) με έδρα το χωριό Αυγενική του Ηρακλείου αιματοκύλησε την Κρήτη στην διάρκεια της Κατοχής.

Μετά από την για δεύτερη (!) φορά σύλληψη του, λόγω της εγκληματικής δράσης του, με διαταγή του Στρατηγού Μπρόγιερ, και το πέρασμα του από ψυχιατρείο στην Αθήνα, αφού αφέθηκε πάλι ελεύθερος, ως έμπειρος και πολύτιμος στον αντιανταρτικό αγώνα, ξανασυγκρότησε το μικτό, από Έλληνες δοσίλογους και Γερμανούς, απόσπασμα του κι έδωσε νέο ρεσιτάλ σφαγών, πλέον στην Βόρεια Ελλάδα, από τα Γιαννιτσά, όπου συνεργάστηκε με τον διαβόητο Πούλο και δολοφόνησαν 100 αθώους κατοίκους, το Ελευθεροχώρι και το Ασβεστοχώρι, ως το αποκορύφωμα της δράσης του, την σφαγή 146 αμάχων στο Χορτιάτη.

Ο Σούμπερτ διέφυγε με την οπισθοχώρηση κι επέστρεψε στις 5/9/1945 ως επαναπατριζόμενος Έλληνας κρατούμενος των Γερμανών, με το όνομα «Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης», προφανώς για να μαζέψει τίποτε κρυμμένα πλιάτσικα. Συνελήφθη στο Στρατιωτικό ΑΣεροδρόμιο Ελευσίνας και μετά το Ειδικό Δικαστήριο Εγκληματιών Πολέμου και την καταδίκη του 27 φορές σε θάνατο, βρήκε την μοίρα του στα 6 μέτρα στις 22/10/1947 στο Επταπύργιο. Οι Χωροφύλακες του άνοιξαν μερικές έξτρα κουμπότρυπες.

Ο Σούμπερτ στρατολογούσε καθάρματα κάθε είδους, ποινικούς, τυχοδιώκτες, Έλληνες μόνο στην φωνή, τους οποίους οι Κρητικοί αποκαλούσαν Σουμπερίτες. Πάνω από 200 ανθρώπους σκότωσε μέχρι τις αρχές του 1944 το απόσπασμα του ημίτρελου σαδιστή και πλιατσικολόγου. Στο Μουρί, στον Καλλικράτη, στην Καλή Συκιά κι αλλού, αυτός κι οι περί τους 100 ένοπλοι προδότες, βασάνισαν, λεηλάτησαν, σκότωσαν Κρητικούς, νέους, γέρους, γυναικόπαιδα.

Η γερμανική εισβολή και κατοχή στην Κρήτη, από την αρχή της γερμανικής αεροαποβατικής επιχείρησης «ΕΡΜΗΣ» είχε μια ιδιομορφία.

Οι Αλεξιπτωτιστές του Γκαίρινγκ, στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις οι Αλεξιπτωτιστές ανήκαν στην Luftwaffe, στην Αεροπορία, είχαν κάνει λαμπρούς περιπάτους, όπως την κατάληψη του Βελγικού Οχυρού Εμπέν Εμαέλ, από μόλις 78 άνδρες που προσγειώθηκαν με ανεμόπτερα κυριολεκτικά πάνω στο τελικά όχι και τόσο απόρθητο οχυρό.

Οι πληθυσμοί στις χώρες που ως τον Απρίλιο του 1941 είχαν δεχθεί την επίθεση της ναζιστικής Γερμανίας διέφεραν όμως τα μάλα με τους αγέρωχους Κρήτες. Στην Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, όπου ο δοσιλογισμός είχε μαζική έκταση, η γερμανική στρατιωτική μηχανή, να το πω ευγενικά, δεν συνάντησε και πολύ μεγάλη εχθρότητα από τους κατοίκους.

Η Κρήτη όμως ήταν άλλος τόπος. Γη πολεμιστών, όπου η οπλοκατοχή ήταν και είναι άγραφος νόμος. Εκεί, τους επίλεκτους της γερμανικής πολεμικής μηχανής δεν τους περίμεναν χαζοχαρούμενες τροφαντές χωριατοπούλες με ανοιχτά πόδια, τραπέζια στρωμένα με κρασί, τυριά και λουκάνικα, ούτε στεφάνια από λουλούδια και συμπαθούντες φιλειρηνικοί χωρικοί. Τους περίμεναν γκράδες, περίστροφα, πιστόλια και μαυρομάνικα μαχαίρια. Τους ντουφεκούσαν σαν μπεκάτσες στον αέρα και τους αποτέλειωναν καρφώνοντας τους με τα δικράνια στη γη. Μαζί με τις μονάδες του Ελληνικού Στρατού, τους Άγγλους, Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς Συμμάχους, σηκώθηκε σύσσωμη μια Στρατιά, που δεν υπήρχε στο οργανόγραμμα του συμμαχικού επιτελείου: η Κρήτη και τα παιδιά της.

Η ξανθιά ελίτ των Αλεξιπτωτιστών, ανάμεσα τους κι ο πρωτοπυγμάχος Μαξ Σμέλιγκ, γεύτηκε για πρώτη φορά τι πάει να πει παλλαϊκός πόλεμος. Η αγέρωχη κι υπερφίαλη ναζιστική προπαγάνδα δεν είχε προβλέψει τον Σήφη και το αρματωμένο σόϊ του.

Σε λιοστάσια, περιβόλια και χαράδρες, σε σταυροδρόμια, λόχμες και ξερότοπους, σε αρδευτικά αυλάκια, ανάμεσα σε σπίτια και στα σταυροδρόμια οι Κρήτες πήραν τα όπλα τους κι εξόντωναν τον εισβολέα, όπου τον έβρισκαν. Ανελέητα. Ήταν τέτοια η ζημιά, τόσες οι απώλειες τους, που ποτέ πια οι Γερμανοί Αλεξιπτωτιστές δεν ξαναέκαναν επιχείρηση με μαζικά άλματα κι ανεμόπτερα σε τέτοια κλίμακα. Μόνο μικρές καταδρομικές επιχειρήσεις ή πολεμούσαν σαν ειδικό πεζικό ως το τέλος του πολέμου. Δεν ξαναγέμισαν ποτέ τον ουρανό, γιατί γέμισαν τα νεκροταφεία στην Κρήτη.

Η Κρήτη τους μακέλεψε αριθμητικά, διέλυσε το στρατηγικό πλεονέκτημα τους και το ηθικό τους. Γι’ αυτό μετά εισέπραξε το μένος και την βαρβαρότητα των Αλεξιπτωτιστών και των λοιπών δυνάμεων κατοχής. Μνημεία των μαζικών εγκλημάτων πολέμου η Κάνδανος κι άλλοι τόποι μαρτυρίου για τους Έλληνες πατριώτες. Η Κρήτη για πολλοστή φορά έκανε το χρέος της απέναντι στην Μάνα αλλά και στον εαυτό της.

Ο Γερμανός καθηγητής Χάϊνς Ρίχτερ έγραψε ένα βιβλίο, «Επιχείρηση Ερμής: η κατάκτηση της νήσου Κρήτης τον Μάϊο του 1941». Στα ελληνικά ο τίτλος εξωραΐστηκε ως «Η μάχη της Κρήτης». Σε αυτό εξάρει τον ηρωϊσμό των αλεξιπτωτιστών και προσπαθεί να αναθεωρήσει την Ιστορία της κρητικής αντίστασης, με θέσεις για «μύθο», δικαιολογώντας μάλιστα τα εγκλήματα πολέμου, που προκλήθηκαν από την «κτηνώδη κρητική αντίσταση». Ήρθαν οι Φρίτσηδες με τα λέλουδα κι οι «κτηνώδεις» Κρητικοί δεν τους κέρασαν δίπλες αλλά φωτιά και λεπίδι. Κανένα τακτ. Φαίνεται δεν διάβαζαν τότε Ζαμπούνη στα Σφακιά, στ’ Ανώγεια και στ’ άλλα χωριά.

Μάλιστα σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή» της 5/12/2015 ο προφέσορας, τον οποίον το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης αναγόρευσε επίτιμο διδάκτορα, ισχυρίστηκε πως ως το αντάρτικο των Κρητών και τα γερμανικά αντίποινα, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν ένας σχετικά «καθαρός» πόλεμος, με σεβασμό στο δίκαιο του πολέμου.

Ο Ρίχτερ ήδη δικάζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου για παράβαση του λεγόμενου αντιρατσιστικού νόμου, ειδικότερα για «άρνηση εγκλημάτων πολέμου του Ναζισμού, τα οποία στρέφονταν κατά του Κρητικού λαού».

Εκτός από σωματεία, τον πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μανούσο Παραγιουδάκη, πολιτική αγωγή δήλωσε και ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ και αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος και ήδη κατέθεσε στην ακροαματική διαδικασία.

Μάλιστα δέχθηκε και επίθεση από τα παραποτάμια μπακακάκια του Σταύρου, που …εγκάλεσαν τον Κυρ. Μητσοτάκη για την επιλογή - αναβάθμιση Αυγενάκη, ενός διώκτη του …Ρίχτερ. Είχαν προηγηθεί λάβρες ανακοινώσεις για ιεροεξεταστές, εθνικιστές κλπ, από διάφορους συνήθεις υπόπτους, γνωστούς για τις εθνοαποδομητικές θέσεις τους.

Το μπράβο είναι λίγο για τον Αυγενάκη, που εκτός από δεινός στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και στην αποκάλυψη σκανδάλων της μιξοπαρθένας αριστεράς, απέδειξε, μαζί με άλλους συμπατριώτες του, πως έχει εθνικά ανακλαστικά, τιμή και σεβασμό στην ιστορική αλήθεια.

Θα σταθώ όμως σε δυο θέματα. Στον ισχυρισμό του Ρίχτερ, πως ως τον Μάϊο του 1941 ο Β’ ΠΠ ήταν τάχα καθαρός και στην υστερική υποστήριξη του από λιακοσυριζαίους, ποταμίσιους και λοιπά φρούτα του τροπικού μας δάσους.

Φαίνεται πως στην μελέτη της Ιστορίας ο κύριος καθηγητής παρέλειψε μερικά κεφάλαια, διότι χάζευε την καλλίπυγο Μπρουνχίλντε στο διπλανό θρανίο. Αλλιώς θα είχε διαβάσει για τα Einsatzgruppen, τις Ειδικές Ομάδες των SS, που ακολουθούσαν τα στρατεύματα εισβολής και αναλάμβαναν την σύλληψη κι εξόντωση των Εβραίων, των τοπικών ελίτ, των πολιτικά αντιφρονούντων κλπ.

Αυτές οι Ειδικές Ομάδες εκτελεστών ήταν η ουρά του γερμανικού στρατού, όταν την 1η Σεπτεμβρίου 1939 εισέβαλε στην Πολωνία. Αμέσως έπιασαν δουλειά ξεκινώντας την εξόντωση της διανόησης και της πολιτισμικής ελίτ του μαρτυρικού πολωνικού Έθνους. Ύστερα έπιασαν δουλειά σκοτώνοντας Εβραίους. Τα θύματα τους αναρίθμητα.

Αυτή η δράση των SS στην Πολωνία ξεκίνησε ενάμιση χρόνο πριν την Μάχη της Κρήτης. Τόσο «καθαρός» ήταν από την αρχή ο πόλεμος, κυρ προφέσορα.

Μπορεί ο κ. Ρίχτερ να είχε πάει προς νερού του και δεν διάβασε αυτό το κεφάλαιο.

Προς τι όμως η οργίλη υποστήριξη από όλη αυτή την ομοχειρία των γνωστών αποδομητών;

Αδέρφια, αυτοί μισούν πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

Πρωτίστως το Έθνος ως ιδέα, ως το υπαρκτό και διαχρονικό συλλογικό μας πρόσωπο.

Μισούν το ηρωϊκό πρότυπο, διότι μαζί με την ιστορική γνώση α λα Παπαρρηγόπουλος, πλάθει εθνική συνείδηση και αποπνέει ρωμαλεότητα, που φέρνει λιγοθυμιά σε αυτές τις ευαίσθητες διεθνιστικές ψυχές.

Σοβαρό κομμάτι αυτού του ηρωϊκού προτύπου κατέχει η αδούλωτη Κρήτη, η σφοδρή κι ανελέητη αντίσταση της, που κατέκοψε τους εισβολείς κι η Κύπρος της ΕΟΚΑ. Δεν είναι λοιπόν τυχαίοι στόχοι των διαφόρων «αντιεθνικιστών» ιντελιγκέντσηδων. Βάλλουν εναντίον τους ομαδόν, μαζί με διάφορες κυριούλες, «βοηθούς πιστολάκι» των λιάκων.

Τάχα υπερασπίζονται την επιστημονική έρευνα και διατείνονται πως δεν υπάρχει ιστορική αλήθεια αλλά μόνο «γνώμες».

Τέλος, η στάση τους, λόγω καταβολών τους από τις ποικίλες εκφάνσεις του μαρξισμού/κομμουνισμού, ανακυκλωμένες στο Φίλιον με τρυφερά κρουασάν και φρεντοτσίνο, εξηγείται και από την αταβιστική έλξη των ολοκληρωτισμών. Ό,τι άλλωστε υπηρετεί την αποδόμηση του εθνικού αφηγήματος τους προκαλεί σπασμούς ηδονής.

Αλλά θα μου πείτε, εδώ βρήκε Έλληνες πολίτες ακόλουθους, τους Σουμπερίτες του, ο Σούμπερτ, που ήταν ψυχοπαθής serial killer, εγκληματίας πολέμου με βούλα. Δεν θα έβρισκε τους Ριχτερίτες του ένας φιλειρηνικός καλός επιστήμων, όπως ο Ρίχτερ;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεσκάκης avatar
  Δεσκάκης 16/01/2016 09:57:44

  Μου έκανε εντύπωση που η Ακαδημία ή για να είμαι πιο σαφής 19 ακαδημαϊκοί (μεταξύ αυτών και ο γνωστος Σταθόπουλος, που ίσως ήταν ο ενορχηστρωτής) βγήκαν να υπερασπιστούν τον Ρίχτερ, με μια επιστολή στην Καθημερινή, που ευτυχώς δεν αναδημοσιεύτηκε ευρύτερα και δυστυχώς δε σχολιάστηκε, όπως της έπρεπε. Οι... ευαίσθητοι γι' αυτό το θέμα ακαδημαϊκοί πού ήταν και πού είναι όταν τόσα γίνονται γύρω μας; Πήραν π. χ. θέση για το προσφυγικό και το Αιγαίο που γέμισε από πτώματα;

 2. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 16/01/2016 10:03:53

  Αγαπητέ Φαήλο,μπράβο για άλλη μια φορά για τον πύρηνο πατριωτικό σου λόγο που πάντοτε ξεσκεπάζει τους μισέλληνες δήθεν επιστήμονες τιποτάδες που τόσο κακό έχουν προκαλέσει στην Εθνική Παιδεία μας και στην ιστορική μας μνήμη...
  Να συμπληρώσω μόνο μια μικρή λεπτομέρεια στα όσα αναφέρεις για την Μάχη της Κρήτης,ένα ευαίσθητο θέμα και για εμένα λόγω κρητικής εκ μητρός καταγωγής ότι,οι Γερμανοί στο τέλος δεν θα καταλάμβαναν την Κρήτη,αν δεν είχε μείνει ορφανή από την κυρίως στρατιωτική της δύναμη η οποία είχε μεταφερθεί εκτός Νησιού και συγκεκριμμένα στη γραμμή άμυνας της Μακεδονίας μας. Αναφέρομαι βέβαια στην 5η Μεραρχία Κρητών.
  Έτσι έμεινε η Κρήτη στην ουσία άοπλη,στηριζόμενη από πλευράς συμμάχων στην προστασία των Βρεττανών που με το σχέδιο ''Ανάληψη'' είχαν αναλάβει να προστατέψουν το Νησί έναντι της επικείμενης γερμανικής εισβολής και από αυτούς τελικά η μεγαλύτερη δύναμή τους έφυγε για το μέτωπο αφήνοντας μόνο τρία τάγματα μοιρασμένα σε Χανιά,Ρέθυμνο και Ηράκλειο.. Οι δε Κρήτες ήταν ήδη άοπλοι από τον αφοπλισμό που είχε προηγουμένως διατάξει ο Υπουργός Στρατιωτικών Παπαδήμας,φοβούμενος εξέγερση κατά της κυβέρνησης...

 3. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 16/01/2016 10:24:37

  Μπράβο Φαήλε.

 4. δημης avatar
  δημης 16/01/2016 11:39:05

  +++++++++++++++++
  https://www.youtube.com/watch?v=FcBPBj6qiJQ

 5. Τάκης avatar
  Τάκης 16/01/2016 11:56:29

  Θερμά συγχαρητήρια Φαήλο!

 6. Ρηνα avatar
  Ρηνα 16/01/2016 12:05:29

  Οταν σκέφτομαι τι έχει περάσει αυτή η δυσμοιρη πατρίδα, πόσοι έχουν βασανιστει και υποφέρει για τα ιδανικά του εθνους και πως έχουμε καταντήσει σήμερα, σταυροκοπιεμαι και λεω: Θεέ μου μη μας εξουθενωσεις έτσι ραθυμοι και αχρηστοι που γίναμε αλλά δείξε έλεος στις τόσες γενιές που μεγάλωσαν σε ειρήνη και νομίζουν ότι αυτό είναι αυτονόητο. .....που ξοδεύουν τις ζωές τους σε απόκτηση δύναμης και πλούτου και ξεχνούν τη στιγμή που θα παρουσιαστουν μπροστά Σου γυμνοί και τετραχηλισμενοι.....που η απομάκρυνση τους από Εσένα έχει αποκτηνώσει ήθος και ψυχή και οδηγούν ένα ολόκληρο έθνος στη καταστροφη και που δεν καταλαβαίνουμε ότι ΌΛΟΙ μας έχουμε βάλει το λιθαράκι μας με το τρόπο μας σ αυτό το ξεθεμελιωμα της πατρίδας. .....Τώρα ένοιωσα καλά αυτό που εύχονταν οι παλιοί τι σπουδαία ευχή ηταν: καλή φωτιση!
  Πολλοί Άγιοι της πατρίδας μας αλλά και άλλων Ορθοδόξων χωρών όπως Σερβίας και Ρωσίας, μας έχουν προειδοποιησει για τα επερχόμενα. Δεν το έκαναν για να μας δείξουν πόσο Άγιοι ήσαν και ποιών δωρεών αξιώθηκαν....το έκαναν για να μας βοηθήσουν να κρατήσουμε τις πατροπαραδοτες Ελληνορθοδοξες αξίες μέσα στη λαίλαπα που θα ξεσπάσει γιατί αυτές θα είναι η σωτηρια μας. Εμείς το μεταφρασαμε σε μεταφορές χρημάτων σε ασφαλεις;;;; προορισμούς και σε αγορά. ..μακαρονιων! !Λάθος μέγιστο και θα το πληρώσουμε. Οι άνθρωποι μιας εποχής που ο εξαιρετος Φαηλος περιέγραψε, με την καθαρότητα και απλότητα τους στο τι πρέπει να γίνει, με το κόπο τους στη βιοπαλη και τα πολλά παιδιά τους -όσα έδινε ο Θεός και όχι όσα αποφασίζει το εγώ μας- έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να συνταχθουν εξ δεξιών στο μεγάλο ξεκαθάρισμα όπου οι σημερινές γενιές έκπληκτες, ταραγμένες και περιλυπες θα βαδίζουν μόνες τους ως χαμένα ερίφια την εξ ευωνυμων οδό του αιωνίου πόνου....

 7. ΗΛΙΑΣ ΝΟΥΧΑΚΗΣ avatar
  ΗΛΙΑΣ ΝΟΥΧΑΚΗΣ 16/01/2016 12:58:26

  Μπράβο , τίποτα άλλο . Όσο για τα σκουλήκια - υποστηρικτές αυτού του αλήτη , μόνο αηδία !!! Ίσως βέβαια δεν πρέπει να μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση η ύπαρξη τους , καθώς στην Ελλάδα πάμπολλα τέτοια παραδείγματα στο παρελθόν και στο παρόν . Αυτό που όμως προκαλεί κατα τη γνώμη μου , είναι η παρουσία ανάμεσα τους Κρητικών υποστηρικτών που αν δεν κάνω λάθος διαβάσαμε και διδαχθήκαμε την ίδια ιστορία , ακούσαμε τις ίδιες μαρτυρίες και αντικρίζουμε καθημερινά τα ίδια μνημεία που μας θυμίζουν τις ηρωικές πράξεις των Κρητικών και τις θηριωδίες των Γερμανών . Μήπως τελικά εμείς οι Έλληνες είμαστε τόσο "παρτάκηδες" ώστε ασχολούμαστε με κάτι μόνο όταν μας αφορά ; Μήπως για αυτό το λόγο αφήνουμε και επιπλέουν διάφοροι τυχοδιώκτες ""φελλοί" ; Μήπως πρέπει να σταματήσουμε να συγχωρούμε ανάλογες συμπεριφορές και να στείλουμε τον κάθε αλήτη που προσβάλει μνήμες και ιστορία στο σπίτι του ; Μήπως ο Έλληνας πρέπει να γίνει τελικά αντάξιος της ιστορίας που κουβαλάει στην πλάτη του ; Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε , τότε καθένας από μας πρέπει να σταματήσει να αυτοπροσδιορίζεται ως Έλληνας !!!!!

 8. Διογένης avatar
  Διογένης 16/01/2016 16:00:11

  Εύγε Φαήλο!

 9. ΤΤ avatar
  ΤΤ 16/01/2016 16:24:17

  Οι Κρητικοί, όπως κι οι άλλοι Έλληνες άλλωστε, ψήφισαν τρις Μη Σύνορα και Φίληδες.

  Καλή ¨Ορεξη τώρα.

  Α, και κάτι κρητικό, περί Ελλήνων και καταγωγής. ''Ο άντρας κάνει τη γενιά κι όχι η γενιά τον άντρα''...

  Αν δεν είμαστε αντάξιοι των προγόνων μας, τέλειωσαν όλα.

 10. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 16/01/2016 23:31:10

  ΣΤΟ ΦΕΚ 237/3-11-1959 ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΝΔ 4016 ΠΟΥ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ:
  «Αναστέλλεται αυτοδικαίως και χωρίς ν’ απαιτήται απόφασις τις δικαστηρίου, δικαστικού Συμβουλίου ή άλλη τις διαδικασία , πάσα δίωξις Γερμανών υπηκόων φερομένων ως εγκληματιών πολέμου δι’ εγκλήματα προβλεπόμενα υπό της υπ’ αριθ’ 73/1945 ….. καταργούνται δε και τα εκδοθέντα κατ’ αυτών διωκτικά έγγραφα.»

  Ακολουθούν στο ίδιο ΦΕΚ και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα προδοσίας ενός λαού που ήταν νικητής και ο μεγάλος εθνάρχης Καραμανλής τον παρέδωσε ηττημένο στους εγκληματίες σφαγείς Γερμανούς . Είναι εύκολο να βρείτε το Φεκ και να το δημοσιεύσετε σαν δείγμα ότι οι συνεργάτες των ΝΑΖΙ δεν τελείωσαν με το τέλος της κατοχής αλλά συνεχίζουν μέχρι σήμερα το έργο της προδοσίας.
  Βεβαίως και 70 χρόνια μετά δεν μπορεί να ξεχαστεί το έγκλημα , οι προδότες όμως τους έβγαλαν λάδι τους σφαγείς 14 χρόνια μετά, με το αίμα των θυμάτων νωπό και το διάταγμα της προδοσίας ισχύει μέχρι και σήμερα.
  Εδώ ξεκινάει και το προδοτικό παιχνίδι της αριστεράς κόβονται για βία για νοθεία του Καραμανλή και το Φεκ της προδοσίας το έχουν μυστικό που έπρεπε να το έχουν τοιχοκολλήσει σε όλους τους δρόμους και αντί γι αυτό δίνουν ψεύτικες ελπίδες για αποζημιώσεις …. Και πώς να αναγνωρίσεις ένα ειδεχθές έγκλημα πολέμου όταν δεν έχεις καταδικάσει τον εγκληματία και μάλιστα σαν κράτος με διάταγμα έχεις αναστείλει και την δίωξη του. ΠΟΣΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑΖΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ???? ΚΑΝΕΙΣ …

 11. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 17/01/2016 03:58:13

  Αγαπητέ Φαιλο ,
  Νιώθω υπερήφανος που σε θεωρώ "πνευματικό" μου φίλο!
  Με το καυτερό σου άρθρο δίνεις ηχηρή απάντηση, στους ενσυνείδητα ή μη αριστερούς και όχι μόνο, για το τι σημαίνει πραγματικά, Δεξιός Πατριώτης!
  Αλλά επίσης, δίνεις και ένα δυνατό χαστούκι σ΄αυτούς που προσπαθούν να "κιμαδοποιήσουν" την Πατριωτική Δεξιά με τα κάθε λογής ναζιστικά καθάρματα!

 12. Spiridos avatar
  Spiridos 17/01/2016 10:00:23

  Λοιπόν κύριε Κρανιδιώτη σχολιάζω άρθρο σας για πρώτη φορά. Κι ενώ σας διαβάζω εδώ και αρκετό καιρό και συμφωνώ στα περισσότερα από αυτά που γράφεται, εδώ επιτρέψτε μου να διαφωνήσω.

  Καταρχήν δεν είναι το θέμα (για μένα) ο καθηγητής Ρίχτερ ή κάθε καθηγητής που θα βγει και θα εκφράσει μια άποψη που μπορεί να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε. Το σοβαρό θέμα είναι η ποινικοποίηση της έκφρασης. Ο αντιρατσιστικός δηλαδή νόμος που ποινικοποιεί την άποψη σε ιστορικά ζητήματα και όχι μόνο. Το ρατσιστικό αυτό έκτρωμα που ονομάζεται αντιρατσιστικός νόμος δηλαδή, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στον πολίτη να εκφράσει διαφορετική άποψη από την επίσημη πολιτεία! Η έννοια της ατομικής ελευθερίας καταπατάτε βάναυσα από τους συσχετισμούς δυνάμεως της εκάστοτε πλειοψηφικής βουλής που αποφασίζει με πλειοψηφία ποιες είναι γεννωκτονίες για παράδειγμα! 300 άτομα δηλαδή να αποφασίζουν πότε, που και τι άποψη θα εκφράζουμε! Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα, κινδυνεύουμε να χωριστούμε σε Ιαβέριδες και Αγιάννηδες.

  Γνωρίζεται ως δικηγόρος ότι σε μια δημοκρατική χώρα διώκεται η πράξη ή η παράληψη. Τώρα όπως κάποτε με τον Βενιζέλο και τον περήφιμο νόμο περί ιδιωνύμου για τη δίωξη των κουμουνιστών διώκεται η σκέψη και η έκφραση αυτής. Κατά την άποψη μου τραγικό. Και ακόμα ποιο τραγικό Έλληνας βουλευτής να συμμετέχει σε μια τέτοια παρωδία... νομίζω χάσαμε το δάσος.

 13. ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ avatar
  ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ 17/01/2016 16:38:22

  ME ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Χ.ΡΙΧΤΕΡ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ.
  Τις τελευταίες μέρες είμαστε όλοι μας μάρτυρες μιας πρωτοφανούς και αήθους επίθεσης στον, γνωστό για το 40χρονο έργο του, γερμανό καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μάνχαιμ Χ.Ρίχτερ ,με αφορμή την αναγόρευση του σε επίτιμο διδάκτορα απo το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πρόκειται ,όπως γίνεται αντιληπτό ,για τιμητική και συμβολική επιβράβευση σε έναν επιστήμονα πανευρωπαικού βεληνεκούς ,με τεράστιο έργο αφιερωμένο κυρίως στον Ελληνισμό στα πεδία της ιστορίας και της πολιτικής επιστήμης ,έργο για το οποίο άλλωστε τιμήθηκε από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας με το παράσημο του Τάγματος του Φοίνικος. Δεκάδες βιβλίων ,άρθρων ,εισηγήσεων και μελετών με αντικείμενο την σύγχρονη Ελλάδα και Κυπριακό Ελληνισμό. Ενας όγκος πολύχρονης και πολύμοχθης επιστημονικής εργασίας, που μόνο η απαρίθμησή του θα προκαλούσε πονοκέφαλο στους ελάχιστους, ελάσσωνες και στείρους επιστημονικά ,επικριτές του. Στόχος μιας σοβαρής ,εθνικής ,πολιτισμικής και ακαδημαικής προσπάθειας θα ήταν ,έτσι τουλάχιστον εγώ πιστεύω, να είχαμε 10 ,100 ,1000 σαν κι αυτόν στην Ευρώπη ,στην Αμερική ,σε όλον τον πλανήτη που να μελετά ,διαδίδει και μάχεται για τα δίκαια του Ελληνισμού. Ισως είναι περιττό να αναφερθώ στο πώς αντιμετωπίζουν αντίστοιχα ζητήματα ανταγωνιστικές η και εχθρικές με την Ελλάδα χώρες. Και τι βλέπουμε εδώ; Ενα απίστευτα ετερόκλητο σύνολο ,που αποτελείται απο πραγματικά σοβαρούς και αξιοσέβαστους ανθρώπους μέχρι εμπαθείς ,αγράμματους και υστερόβουλους, να επιτίθενται με αμετροέπεια απερίγραπτη στον καθηγητή Ρίχτερ και τους συνεργάτες του. Απο κοντά και ορισμένα -ελάχιστα-μέλη της ακαδημαικής κοινότητας απο το πανεπιστήμιο Κρήτης !!! Ανθρωποι ,δυστυχώς ,που η λέξη ''συναδελφικότητα'' δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους και φοβάμαι και ούτε στοιχειώδης επίγνωση της ακαδημαικής δεοντολογίας.. Ολοι αυτοί ,εξάντλησαν την άδικη πολεμική τους στον γερμανό καθηγητή ,ενώ καταπίνουν αμάσητη την κάμηλο,και βγάζουν τον σκασμό μπροστά στην αποδομητική δράση των Λιάκων ,Φραγκουδάκηδων ,Δραγώνων, Ρεπούσηδων,Χριστόπουλων και άλλων ολετήρων της ιστορίας ,της εθνικής παιδείας και συνείδησης!!!. Δεν θα αναφερθώ στην ιδιαίτερη περίπτωση του στρατηγού Παραγιουδάκη που σέβομαι και τιμώ ανεπιφύλακτα.Πολλές φορές συμβαίνει ,το ανθρώπινο λάθος, ο αναγνώστης να ταυτίζει τις απόψεις των δρώντων προσώπων -στην περίπτωσή μας των ναζι αξιωματικών στη Μάχη της Κρήτης - με αυτές του συγγραφέα! Πράγμα αδιανόητο στην περίπτωση του Χ.Ρίχτερ καθώς είναι γνωστό σε άπαντες πως ο εν λόγω καθηγητής αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις για την προβολή των ναζιστικών εγκλημάτων που συνέβησαν στη χώρα μας. Το σημείο ''κλειδί'' που πυροδότησε ,κατά τη γνώμη μου ,τις ποικίλες αντιδράσεις ,στο ιστορικό επίπεδο, -διότι υπάρχουν και άλλες πτυχές όπως η ταύτιση του καθηγητή με το μνημόνιο ,την Μέρκελ και άλλα ευτράπελα που χρήζουν ψυχιατρικής ανάλυσης ,ωσάν να έφερε ο ...Ρίχτερ το μνημόνο στη χώρα!- είναι το εξής : Ο Χ.Ρίχτερ ,στο βιβλίο του για τη Μάχη της Κρήτης ,προιόν υπερδεκαετούς συστηματικής αρχειακής έρευνας -για όποιον σημαίνει κάτι αυτό -υιοθετεί ,και προφανώς όχι μόνο αυτός ,την άποψη πως ο αγώνας των Κρητών ήταν σκληρός ,ηρωικός και λυσσαλέος -τιμή μας και δόξα μας αιώνια ,αλλά δεν ήταν ο καθοριστικός παράγοντας της ναζιστικής ήττας Οπως είναι γνωστό ,η Γερμανία παρέταξε στην επιχείρηση ''μπαρμπαρόσα'' για την κατάληψη της Ρωσίας πάνω απο 192 μεραρχίες .Δέν αναφέρομαι στην αεροπορική δύναμη κλπ κλπ..Για την κατάληψη της Κρήτης διέθεσε μία -1- μεραρχία ..Θυμίζω επίσης πως η αναλογία επιτιθεμένων (Γερμανών) και αμυνομένων (συμμάχων) ήταν ένας πρός τρείς .Το ''τρείς'' ήταν οι συμμαχικές δυνάμεις οι οποιες συνετρίβησαν ,και οι οποίες σε συνεργασία με την τότε υπό διάλυση Ελληνική κυβέρνηση ΑΦΗΣΑΝ ΑΟΠΛΟ τον λαό της Κρήτης αρνούμενοι να ανοίξουν τις αποθήκες οπλισμού και να μοιράσουν όπλα στους πολίτες.Ο αγώνας των Κρητών ήταν πέραν κάθε αμφιβολίας ηρωικός και γενναίος..Ομως ΔΕΝ ήταν η καθοριστική αιτία της ναζιστικής ήττας... Εν κατακλείδει..Η τελετή αναγόρευσης του καθηγητή Χ.Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης ήταν μια ελάχιστη απόδοση τιμής στο έργο και το πρόσωπό του απo την ακαδημαική κοινότητα, καθώς ήδη είχε προηγηθεί η απότιση ύψιστης τιμητικής διάκρισης από την Πολιτεία..Τα ιστορικά γεγονότα ,πράγματι ,συχνά τυγχάνουν ποικίλων αναγνώσεων και όχι σπάνια ,οι αναγνώσεις και ερμηνείες τους μπορεί και να διεγείρουν πάθη και παρερμηνείες. Ιδιαίτερα όταν αφορούν την πρόσφατη -γεμάτη αίμα και αγώνες- ιστορία του Εθνους μας..Απευθύνω έκκληση σε όλους όσους με τον έναν ή άλλο τρόπο εμπλέχτηκαν σε αυτήν την υπόθεση ,ανεξάρτητα από την θέση τους και την προαίρεσή τους, να επιδείξουν νηφαλιότητα ,περίσκεψη ,ωριμότητα και κυρίως απευθύνω έκκληση για έναν κοινό λόγο που προτάσσει την επιστήμη ,την αλήθεια ,την ακαδημαική συνοχή στο Πανεπιστήμιο και το καλώς εννοούμενο εθνικό συμφέρον ,ανυστερόβουλα και έντιμα

 14. chp avatar
  chp 17/01/2016 18:14:40

  Πολύ ωραίο άρθρο.
  Ειναι ομως αλήθεια ότι ο Σούμπερτ έχει θαφτεί στο γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο ?
  Τα γερμανικά στρατιωτικά νεκροταφεία γιατί δεν μεταφέρονται στην "μητέρα πατρίδα" των εισβολέων?
  Πληρώνουμε εμείς την συντήριση τους? Πόσο μας κόστησε?
  Σε ποιές άλλες χώρες υπάρχουν νεκροταφεία εισβολέων?
  Μήμπως σε ΚΑΜΙΑ?
  Η υποστήριξη κατάπτυστων απόψεων ,το απυθμενο θράσος όντως ξεκίνησε από την νομοθετική πρωτοβουλία του ΚΚ τον οποίο ο Μερτενς τον κατηγορούσε ως συνεργάτη του !
  Η έμπρακτη απάντηση θα ήταν η μεταφορά των γερμανικών νεκροταφείων .

 15. ΥΠΕΡ avatar
  ΥΠΕΡ 17/01/2016 23:11:50

  Μπράβο Φαήλο.

 16. μανος avatar
  μανος 19/01/2016 09:00:10

  Φαήλο σε παω...εισαι θεός! Δυστυχώς οι δοσίλογοι ακόμα ζουν αναμεσα μας...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.