Από την πολιτική στην… ηθοποιία
16/10/2017 14:09
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από την πολιτική στην… ηθοποιία

Ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του ετοιμάζουν τη μετάβασή τους. Από την πολιτική στην… ηθοποιία. Ίσως γι’ αυτό επισκέφθηκαν τα στούντιο των Ελλήνων Μιρκόπουλου και Πίσσιου στο Σικάγο.

Άλλωστε, το έχουν οι αριστεροί το θεατρινίστικο. Εδώ μέχρι και ο Βαρουφάκης θα γίνει ηθοποιός και σεναριογράφος στην ταινία του Γαβρά, αντί να πρωταγωνιστεί στη θεατρική ομάδα των φυλακών Κορυδαλλού. Οι άνθρωποι είναι γεννημένοι ηθοποιοί, μέχρι και Όσκαρ υποκριτικής μπορεί να πάρουν.

Από το 2015 και μετά έχουν φτιάξει ένα έτοιμο εργάκι το οποίο έχει έτοιμους ηθοποιούς, κομμένους και ραμμένους ρόλους και τα στούντιο στο Σικάγο να μπορούν να τους υποδεχθούν.

Το ερώτημα είναι «τι είδους έργο θα ανεβάσουν;» Θα είναι κωμωδία; Θα είναι τραγωδία; Θα είναι… sex story; Διότι όλα τα έζησε ο ελληνικός λαός, ο κομπάρσος στην ταινία της αριστεράς.

Η κωμωδία συνεχίζεται, την βλέπουμε καθημερινά σ’ αυτούς που υποτίθεται ότι κυβερνούν. Δείτε τον Τσίπρα να μιλά αγγλικά και να ζητά να έρθουν επενδύσεις. Δείτε τον Καμμένο να γράφει αγγλικά, μετά από ένα 10ήμερο στην εξωτική Λατινική Αμερική. Δείτε όλους τους υπουργούς της χαράς και της αφασίας στα καφέ του Κολωνακίου. Δείτε τον Καρανίκα στο drag show, δείτε τον Βαρουφάκη να περιφέρεται σαν γελωτοποιός. Θυμηθείτε την αφίσα με τον Τσίπρα και τον «διάσημο, καραφλό οικονομολόγο» να είναι σαν κλόουν. Καλύτερη κωμωδία από τη διακυβέρνησή τους υπάρχει;

Αλλά και σαν τραγωδία στέκεται. Μόνο που οι πρωταγωνιστές θα είναι ο ελληνικός λαός και οι κομπάρσοι οι αριστεροδέξιοι που μας κυβερνούν. Κι αυτοί που έχουν το ρόλο του «βιαστή» της χώρας και κάθονται από ψηλά και πανηγυρίζουν. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για την τραγωδία, την γνωρίζουν όλοι, όπως και το sex story που μας οδήγησε αυτή η κυβέρνηση.

Η ουσία είναι ότι κάποιοι ακόμη και σήμερα βρίσκουν και στηρίζουν τον θίασο. Το καραβάνι της αριστεράς έκανε τόσο μεγάλη ζημιά κι όμως αυτοί παίζουν ακόμη στις πλάτες μας τον ρόλο που τους έχει ανατεθεί.