Από την ελπίδα του Σαμαρά, στην κόλαση του Τσίπρα
24/12/2015 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από την ελπίδα του Σαμαρά, στην κόλαση του Τσίπρα

Τα στοιχεία από το Ευρωβαρόμετρο είναι εντυπωσιακά:

* Σε ποσοστό 60% οι Έλληνες δήλωσαν μη ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, σε σχέση με 19% μέσο όρο στην ΕΕ των 28. Επίσης, το 83% των Ελλήνων δεν έχει εμπιστοσύνη στο μέλλον. Στην ΕΕ των 28 το αντίστοιχο ποσοστό είναι 32% και στην ευρωζώνη34%. Το 92% θεωρεί πως ήταν σε καλύτερη κατάσταση παλιότερα έναντι 55% στην ΕΕ και 57% στην ευρωζώνη.

* Το 70%, πάντως, των Ελλήνων είναι υπέρ της Ενιαίας Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και του Ευρώ (ΕΕ28: 56%) και το 80% υπέρ της ελεύθερης κίνησης των Ευρωπαίων πολιτών.

* Σε ό,τι αφορά την επαγγελματική κατάσταση των Ελλήνων το 52% δηλώνει πως είναι «κακή» (σε σχέση με 25% στην ΕΕ των 28 και 26% στην ευρωζώνη), ενώ το 70% των ερωτηθέντων πιστεύει πως τους επόμενους 12 μήνες, θα χειροτερέψει, ποσοστό αυξημένο κατά 18 εκατοστιαίες μονάδες από το ευρωβαρόμετρο της Άνοιξης του 2015. Αντίστοιχα, αναφορικά με την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους, το 76% των Ελλήνων απάντησε ότι τη θεωρεί «κακή» και το 58% εξέφρασε την άποψη πως θα χειροτερέψει τον επόμενο χρόνο (επίσης +18% σε σχέση με την Άνοιξη του 2015).

Σε εθνικό επίπεδο, το 97% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει «κακή» την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ενώ το 70% πιστεύει πως θα χειροτερέψει μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ποσοστό αυξημένο κατά 24% σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωβαρόμετρο. Μάλιστα, το εντυπωσιακό ποσοστό του 99% των Ελλήνων θεωρούν πως η κατάσταση της εργασίας στη χώρα είναι «κακή» σε σχέση με μέσο όρο 67% στην ΕΕ των 28 και 71% στην ευρωζώνη.

Αυτά τα ωραία δείχνουν ότι η ελληνική κοινωνία περνά μια εθνική κατάθλιψη η οποία χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται. Όχι, δεν είναι ο Σαμαράς στην εξουσία με τον Βενιζέλο. Όχι, δεν είναι η Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Είναι η πρώτη φορά αριστερά. Είναι ο Τσίπρας που πέρυσι τέτοια εποχή μιλούσε για ανθρωπιστική κρίση, για ανθρώπους που αυτοκτονούν, για πολίτες που έχουν πάθει κατάθλιψη, για μια χώρα σε βαθιά κρίση.

Άραγε δεν γίνονται αυτοκτονίες τώρα; Δεν έχει διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός; Δεν πεθαίνουν άνθρωποι από μαγκάλι γιατί δεν έχουν λεφτά για πετρέλαιο; Που είναι όλα εκείνα τα ρεπορτάζ που μιλούσαν για την καταστροφή της οικονομίας και της κοινωνίας επειδή κυβερνούσε ο Σαμαράς; Οι ίδιοι οι πολίτες λένε ότι η κατάστασή τους είναι πολύ χειρότερη τώρα απ' ότι στο παρελθόν. Λένε ότι θα χειροτερεύσει τους επόμενους μήνες. Δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση, δεν τρώνε κουτόχορτο που τους δίνει ο Τσίπρας. Το τελευταίο μόνο σε ό,τι αφορά τις απαντήσεις στις έρευνες γιατί στην κάλπη εκεί επικρατούν οι... Λωτοφάγοι.

Όμως, το συμπέρασμα είναι ότι η κατάθλιψη της ελληνικής κοινωνίας, οι αυτοκτονίες και οι θάνατοι δεν ήταν έργο της προηγούμενης κυβέρνησης πού ούρλιαζαν οι Συριζαίοι κι έβγαζαν τον κόσμο στους δρόμους. Τα ίδια συμβαίνουν και τώρα με την αριστερή κυβέρνηση, και μάλιστα συμβαίνουν και χειρότερα αλλά η προπαγάνδα τα εμποδίζει να βγουν.

Η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι αποτέλεσμα καμιάς κυβέρνησης. Αντιθέτως, η κυβέρνηση Σαμαρά προσπάθησε τόσο ώστε η οικονομία να αλλάξει ρότα. Πέρυσι τέτοια εποχή κάναμε Χριστούγεννα με την προσμονή ότι θα βγούμε από το δεύτερο μνημόνιο. Βλέπαμε να κινείται η αγορά, να βγάζει χρήματα ο κόσμος, να ξοδεύει, να μην παίρνει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες. Βλέπαμε μια βελτίωση σε όλα τα επίπεδα, με επιφύλαξη βεβαίως γιατί όλοι φοβόντουσαν την πολιτική κρίση που θα έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς δικαιώθηκαν όσοι εκτιμούσαν ότι η λαίλαπα Τσίπρα θα διαλύσει τη χώρα. Τώρα λοιπόν, ένα χρόνο μετά ο φόβος, η ανασφάλεια, η κατάθλιψη κυριαρχούν κι έρχονται να προστεθούν στην προσμονή των νέων σκληρών μέτρων, στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος και στην ενίσχυση των άκρων. Τώρα οι μάσκες έπεσαν και αποδείχθηκε ποιοι είναι αυτοί που προκαλούν την εθνική καταστροφή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 24/12/2015 09:13:09

  1.To oτι οι Ελληνες είμαστε σήμερα ο πιο απαισιόδοξος λαός της ΕΕ δεν είναι είδηση .Είδηση θα ήταν αν με τις συνθήκες που επικρατούν είμασταν αισιόδοξοι

  2. Η αντίφαση όμως που παρατηρεί κανείς ανάμεσα στο υψηλότερο ποσοστό απαισιοδοξίας και ταυτόχρονα στο υψηλότερο ποσοστό αποδοχής του ευρώ που καταγράφουν οι Ελληνες είναι θέμα που χρήζει ειδικής ανάλυσης από κοινωνιο-λόγους , ψυχιάτρους και πολιτικούς επιστήμονες .

  3. Το ότι η ζώνη του € δεν είναι κανένας Παράδεισος όπως αφελώς φαίνεται να πιστεύουν οι συνέλληνες γίνεται φανερό και από το γεγονός ότι 71% των κατοίκων της Ευρωζώνης πιστεύει ότι η κατάσταση της εργασίας είναι κακή έναντι 67% του μ.ο της Ευρώπης των 28

  Καλές γιορτές σε όλους τους συντελεστές και σχολιογράφους του Antinews.Μια προσπάθεια απ' όλους μας απ΄όποια θέση και να βρίσκεται ο καθένας μας να κάνουμε πιο υποφερτό το 2016 που έτσι κι αλλιώς δεν προδιαγράφεται ευοίωνο

 2. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 24/12/2015 11:27:45

  Αντώνης Σαμαράς.Ο καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης.

 3. Παράξενος avatar
  Παράξενος 24/12/2015 12:46:23

  Ο Mεταέλληνας θέλει τον Aλέξη του.

 4. critical avatar
  critical 24/12/2015 12:46:39

  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΔΡΑΝΗΣ .....

  ΕΙΝΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

  ΚΑΘΕ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ....

 5. λαέρτης avatar
  λαέρτης 24/12/2015 13:53:41

  Γι' αυτό πρέπει να υπάρξει σκληρή αντιπολίτευση κι όχι συμπολίτευση.
  Γι' αυτό πρέπει επιτέλους να αξιοποιηθεί ο Γεωργιάδης από τον ΚΜ
  ΓΙ' αυτό πρέπει όχι απλά να απενοχοποιηθεί η δεξιά κι η αστική δημοκρατία αλλά να ενοχοποιηθεί η αριστερά που μετά από χρόνια σταδιακής αποδόμησης της κοινωνίας έφερε το απόλυτο άναρχο μηδενικό καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ
  Γιατί αν δεν ξυπνήσει ιδεολογικά ο Έλληνας και κυρίως η νεολαία η επόμενη αριστερή κυβέρνηση θα είναι πιο αριστερή σε μια χώρα που οι εναπομείνασες παραγωγικές δυνάμεις θα την έχουμε ήδη εγκαταλείψει

 6. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 24/12/2015 14:02:15

  Δεν υπάρχει σωτηρία είμαστε απολύτως οι ίδιοι υπεύθυνοι και θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει.καλές γιορτές σε όλους

 7. Νικ avatar
  Νικ 24/12/2015 14:44:26

  Όταν ο Αντώνης Σαμαράς διέσωζε αυτοί προγραμμάτιζαν άλλα.... πράγματα!

  Τώρα είναι η ωρα για την επιστροφή του.

  Ούτε Κυριάκο ούτε Βαγγέλη!

  Αντώνη Σαμαρά

 8. Eva avatar
  Eva 24/12/2015 15:09:15

  Δεν αναφερατε το ποσοστο ημων των Ελληνων που ειμαστε λαμογια.
  Εκει πατησε ο κ. Τσιπρας.
  Επιασε το σφυγμο του Νεοελληνα λαμογιου.
  Δεν πληρωνω, δεν πληρωνω, στο δημοσιο να μπω, ο κλεψας του κλεψαντος κλπ.

  Το εν λογω ποσοστο αυξηθηκε τις τελευταιες δεκαετιες, εκπαιδευτηκαμε καλα απο την ΑΛΛΑΓΗ
  κ τωρα θαυμαζουμε τα αποτελεσματα!

 9. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 24/12/2015 17:20:20

  @Eva: ΑΚΡΙΒΩΣ! Και καλά Χριστούγεννα!

 10. Jim Beam avatar
  Jim Beam 24/12/2015 19:30:02

  Δεν σας άρεσε ο Σαμαράς ..... Φάγατε αμάσητο το παραμύθι του ΤΣΙΠΡΑ και τωρα ζούμε τον χειρότερο εφιάλτη, φτώχεια, αδιέξοδα και καμία προοπτική για ανάκαμψη .....
  Το αντίθετο, αυξάνονται οι φόροι, μειώνονται τα εισοδήματα, αυξάνεται η ανεργία, μεγαλώνουν τα προβλήματα με τους συμμάχους και μας απομονώνουν ως τοξικούς ......
  Ελπίζω να μπει ενα τέλος στην κατηφόρα με το νέο έτος και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα σιγά - σιγά .

 11. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 24/12/2015 20:58:02

  ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ -ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΦΤΥΛΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΑΝ ΒΙΑΙΑΩΣ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ -ΠΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΘΕΛΕΙ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ-ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΛΙΓΟ ΣΚΛΗΡΟΣ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΟΣ -Η ΤΡΟΙΚΑ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟΝ ΕΠΝΙΓΕ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.