Από μέγας οικονομολόγος, τώρα κοινωνιολόγος!
08/10/2017 20:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από μέγας οικονομολόγος, τώρα κοινωνιολόγος!

Μεγάλη συγκίνηση μας κατέλαβε διαβάζοντας την Καθημερινή της Κυριακής. Φιλοξενεί άρθρο του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος, αφού έλυσε τα οικονομικά προβλήματα της χώρας υπογράφοντας δύο μνημόνια και πηγαίνοντας για τρίτο, είπε να λύσει το θέμα της αλλαγής φύλου.

Όπως μας ενημερώνει ο μέγας οικονομολόγος, και τώρα κοινωνιολόγος «το νομοσχέδιο για την ταυτότητα του φύλου είναι ένα αμιγώς φιλελεύθερο νομοσχέδιο και από αυτά που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί το μνημόνιο, αφήνοντας συγχρόνως προοδευτικό αποτύπωμα. Και συνεχίζει:
«Σε κάθε περίπτωση η αριστερή προσέγγιση που δίνει έμφαση και σε συλλογικά δικαιώματα, δεν περιορίζεται στην οικογένεια. Με αυτήν την έννοια, οι παρεμβάσεις των βουλευτών του ΚΚΕ στην επιτροπή της Βουλής ότι η οικογένεια είναι η βασική μονάδα συλλογικότητας, όχι μόνο αντιβαίνουν τα γραπτά των Marx και Engels αλλά δείχνουν και παντελή άγνοια για τις θέσεις των αριστερών στοχαστών των αρχών του 20ού αιώνα περί σεξουαλικότητας και ελεύθερων σχέσεων» αναφέρει ο Ε. Τσακαλώτος.

Τη… λέει δηλαδή στο ΚΚΕ που τόλμησε να αντιδράσει. Και μας δείχνει ο Ευκλείδης πόσο περισσότερο καταλαβαίνει τον Μάρξ και τον Ένγκελς αυτός σε σχέση με τον… Κουτσούμπα.

Αλλά δεν μένει σ’ αυτά, πάει κι ακόμη παραπέρα. Μιλά και για την υιοθεσία δείχνοντας και ποια είναι τελικά η πρόθεση της κυβέρνησής του: «Για παράδειγμα για την τεκνοθεσία από μη ετερόφυλα ζευγάρια, κάτι που δεν είναι σ' αυτό το νομοσχέδιο, ο φιλελευθερισμός μπορεί να δεχθεί γενικά κριτήρια (οικονομική επάρκεια, οικογενειακή ασφάλεια με μόνιμη σχέση κλπ) αλλά δεν μπορεί να δεχθεί ότι μια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα αποκλείεται εκ των προτέρων από αυτήν, ακόμη και αν πληροί αυτά τα κριτήρια.

Με άλλα λόγια, δεν μπορεί το κράτος να στιγματίσει κοινωνικές ομάδες ως υποδεέστερες στα δικαιώματα, γιατί αυτός ο στιγματισμός δημιουργεί κοινωνικές διακρίσεις και νομιμοποίηση ρατσιστικών φαινομένων. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορώ να δω καμία φιλελεύθερη αρχή που μπορεί να αντιταχθεί σε ένα νομοσχέδιο όπως αυτό που είναι προς ψήφιση, το οποίο παρέχει αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμό και ελευθερία σε συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα».
Είναι φοβερό. Ρατσιστής όποιος αντιδρά στην υιοθεσία από μη ετερόφυλα ζευγάρια. Έτσι για να μην έχετε αμφιβολίες περί των όσων κρύβει το νομοσχέδιο που έρχεται αύριο στη Βουλή. Είναι η αρχή ώστε να έρθει το επόμενο με την υιοθεσία και όλοι να πουν «δεν έγινε και τίποτε μωρέ. Θα αφήσουμε τους ρατσιστές να στιγματίσουν την κοινωνία; Το είπε και ο Τσακαλώτος».

Πρόκειται περί μιας βρόμικης προπαγάνδας της αριστεράς η οποία επιχειρεί να στοχοποιήσει όποιον έχει αντίθετη άποψη. Παλιά της τέχνη κόσκινο με απλά λόγια.

Αλλά να μας κάνει και ο Τσακαλώτος μαθήματα δημοκρατίας, ανεκτικότητας και φιλελευθερισμού;