Απάντηση στις αθλιότητες του «Βήματος»
17/08/2019 15:35
Του Πάνου Β. Ζήση
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση στις αθλιότητες του «Βήματος»

Προφανώς η κριτική που ασκεί το Antinews στη νέα κυβέρνηση ενόχλησε και η «ναυαρχίδα» των ΜΜΕ που την στηρίζει έσπευσε να την υπερασπιστεί γράφοντας αθλιότητες και ανακρίβειες.

Συγκεκριμένα ο γνωστός «Βηματοδότης» σε παραπολιτικό με τίτλο «Ο παρ’ ολίγον «αντάρτης» Σαμαράς» αναφέρει:

«Kαι ξαφνικά ανήμερα της Παναγίας εμφανίστηκαν δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα antinews (που ορισμένοι υποστηρίζουν ότι εκφράζει τις απόψεις Αντώνη Σαμαρά) άκρως επιθετικά προς την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, ωσάν ο πρώην πρωθυπουργός πέρασε στο αντάρτικο επειδή δεν τον έκαναν επίτροπο. Τι ακριβώς συμβαίνει; Τρέχει όντως κάτι με τη Δεξιά με τη συμπλήρωση ενός μήνα από την ανάληψη της εξουσίας;

***

Έψαξα πρώτα απ’ όλα να βρω τον κ. Σαμαρά (φωτογραφία). Τον βρήκα μεταξύ Ναυπλίου και Καλαμάτας να κάνει διακοπές. Τον ρώτησα τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό το συγκεκριμένο site και αν όντως βγήκε στο… αντάρτικο κόντρα στον κ. Μητσοτάκη επειδή δεν τον έκανε επίτροπο. Μου απάντησε πρώτα απ’ όλα για το θέμα του επιτρόπου λέγοντας ότι ο ίδιος δεν ήθελε να γίνει επίτροπος αφού καταργήθηκε η θέση αντιπροέδρου στην Κομισιόν: «Συνεπώς γιατί να γίνω επίτροπος αφού δεν θα γινόμουν αντιπρόεδρος» είπε. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο site. «Υπάρχει ένα ολόκληρο κύκλωμα που προσπαθεί να μου εμφανίσει πρόβλημα με την κυβέρνηση και με τον πρόεδρο Μητσοτάκη» μου είπε, για να συμπληρώσει: «Το συγκεκριμένο site (το antinews) το χειρίζεται ένα παιδί με το οποίο έχω να μιλήσω εδώ και τρία χρόνια. Παλαιότερα είχα σχέση μαζί του, αλλά τώρα αυτός νομίζω ότι είναι υπό τον ΟΠΑΠ». «Με τον Πρωθυπουργό έχουμε άριστες σχέσεις» συμπλήρωσε.

***

Αυτά μου είπε ο πρώην πρωθυπουργός, αυτά σας μεταφέρω, με την επισήμανση ότι όσοι έχουν αναπαραγάγει την είδηση, ότι δηλαδή οι υπουργοί «είναι ΣΥΡΙΖΑ με γραβάτα», είναι του ιδίου «κυκλώματος» και γράφουν τα ίδια πράγματα. Εδώ θα πρέπει να σημειώσω και τούτο: Στο συγκεκριμένο site γράφουν συχνά και συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού με… ψευδώνυμο. Και τι ψευδώνυμο: Ένας απ’ αυτούς χρησιμοποιεί ας πούμε το πραγματικό όνομα του… Αρη Βελουχιώτη, ήτοι Θανάσης Κλάρας!»

Κατ΄αρχήν να ευχαριστήσουμε το «Βήμα» καθώς μέσω του εν λόγω δημοσιεύματος κι ο πλέον αφελής αντιλαμβάνεται ότι το Antinews κάνει σωστά τη δουλειά του. Δηλαδή ασκεί άδολα το δημοσιογραφικό λειτούργημα και τα άρθρα του δεν είναι προϊόν κέντρων και παράκεντρων.

Μπορεί να είχαμε στηρίξει τον Α. Σαμαρά και ενίοτε να αναφερόμαστε στα θετικά της διακυβέρνησής του, αλλά μέχρι εκεί. Ούτε εντολές παίρναμε, ούτε παίρνουμε, ούτε πρόκειται να πάρουμε.

Κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει για το... συγκρότημα. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε λεπτομέρειες. Άπαντες γνωρίζουν...

Όσον αφορά τα υπονοούμενα ότι καθοδηγούμαστε από συμφέροντα εξ ου και η κριτική κατά του κ. Μητσοτάκη, μάλλον είναι αποκυήματα της φαντασίας του συντάκτη ή διαστρέβλωση των δηλώσεων του κ. Σαμαρά που επικαλείται.

Διότι ο κ. Σαμαράς έχει προβεί και στο παρελθόν σε ανάλογες διαψεύσεις, αλλά ποτέ δεν κατηγόρησε το Antinews ότι εξυπηρετεί συμφέροντα.

Επίσης, στα τέλη Ιουλίου κι όχι πριν από τρία χρόνια, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, είχαμε συναντήσει τον κ. Σαμαρά στη Βουλή και του θέσαμε σειρά ερωτημάτων σχετικά με το νομοθετικό έργο της νέας κυβέρνησης. Ευδιάθετος απάντησε σε όλα.

Που σημαίνει ότι αν πίστευε ότι το Antinews είναι όργανο συμφερόντων, απλώς δεν θα δεχόταν να μας απαντήσει και θα μας έκλεινε την πόρτα στα μούτρα.

Άρα μήπως γίνεται ερμηνεία των δηλώσεων Σαμαρά κατά το δοκούν;

O συντάκτης του λίβελου οφείλει να το ξεκαθαρίσει.

ΥΓ. Τα άρθρα του Θανάση Κ. τα αναπαράγουμε από την σελίδα που διατηρεί στο Facebook. Ούτε αυτό δεν μπήκε στον κόπο να διασταυρώσει ο... grand reporter του «Βηματοδότη». Έλεος!