Ανυπεράσπιστη η ΝΔ, απλώς παρακολουθεί
11/02/2018 07:00
Του Αδέξιου Δεξιού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανυπεράσπιστη η ΝΔ, απλώς παρακολουθεί

Ασχέτως εάν η σκευωρία της Novartis καταρρέει, οι κατσαπλιάδες κατάφεραν να πλήξουν καίρια τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως έλεγε και ο... ινστρούχτορας του Τσίπρα και της παρέας του... λέγε, λέγε όλο και κάτι θα μείνει.

Έτσι λοιπόν, οι σανοφάγοι του λαοπλάνου, για μια ακόμη φορά κατάπιαν αδιαμαρτύρητα την προπαγάνδα του.

Κάντε μια πρόχειρη ερεύνα και θα διαπιστώσετε ότι πολλοί θεωρούν δεδομένο ότι οι πολιτικοί που κατηγορούνται χρηματίστηκαν.

Άλλωστε έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν, ότι όταν αποκαλυφθήκαν ανάλογα σκάνδαλα ο κόσμος έμεινε στην επιφάνεια αντί να αναζητήσει την ουσία.

Αρκέστηκε δηλαδή στους παραπλανητικούς τίτλους των εφημερίδων και στην στρεβλή εικόνα των δελτίων ειδήσεων, αντί να ενημερωθεί εμβριθώς.

Εάν συνδυαστούν τα παραπάνω με την απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών λόγω των μνημονίων, αντιλαμβάνεται κανείς γιατί οι αθλιότητες της Novartis έγιναν ευκολότερα πιστευτές.

Είναι σίγουρο ότι οι «εμπλεκόμενοι» κάποια στιγμή θα δικαιωθούν, όμως δεν έχει σημασία γιατί η ρετσινιά θα έχει μείνει. Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα λέει ο λαός, και αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκε ο Τσίπρας.

Γνώριζε εξ αρχής ότι ενδέχεται να του γυρίσει μπούμερανγκ η προβοκάτσια, αλλά δεν τον ενδιέφερε. Αυτό που ήθελε ήταν να θάψει τα συλλαλητήρια και να στρέψει τα βλέμματα αλλού. Και όσο κι αν μας δυσαρεστεί, προς το παρόν, το κατάφερε.

Από εκεί που ήταν αντιμέτωπος με την οργή του λαού για το ξεπούλημα της Μακεδονίας, φόρεσε τον μανδύα του άτεγκτου και απηνή διώκτη του εγκλήματος και με την σύμφωνη γνώμη των σανοφάγων ανακηρύχθηκε σε... αρχιερέα της κάθαρσης.

Κι αντί να ασχολούμαστε με τις εθνομηδενιστικές του μεθοδεύσεις, ασχολούμαστε με τις έωλες κατηγορίες κατά της ΝΔ από τους κουκουλοφόρους του Μαξίμου.

Όμως εκτός από την αμέριστη συμπαράσταση του... σοφού λαού, δυστυχώς ο ολετήρας βρίσκει σύμμαχο και στο πρόσωπο της ΝΔ.

Πως αλλιώς να χαρακτηριστεί η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στους σκευωρούς του λαοπρόβλητου;

Είναι δυνατόν να πλήττεται η παράταξη σε τέτοιο βαθμό κι αυτός να αντιδράει λες και τους κατηγορούν ότι έκλεψαν περίπτερο;

Εκτός εάν βολεύεται με αυτή την κατάσταση.

Ίσως να νομίζει, όπως λένε οι κακίες γλώσσες, ότι του δίνεται η ευκαιρία να ξεμπερδέψει μια και καλή με την δεξιά πτέρυγα του κόμματος που τον ταλαιπωρεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

Όμως όπως έχουμε ξαναπεί: Δεξιό κόμμα χωρίς τη δεξιά είναι η καλύτερη προσφορά στους αριστερούς.

Κι αν ο Κυριάκος δεν αλλάξει πορεία είναι σίγουρο ότι θα γίνει ο μεγαλύτερος χορηγός τους.

ΥΓ. Με την διαγραφή του Αντώναρου ο Μητσοτάκης απλά θολώνει τα νερά. Μήπως θα ήταν πιο θαρραλέα η διαγραφή του Βλάχου που είναι και βουλευτής;