«Άντε πάενε από εδώ ψεύτη και υποκριτή»
03/02/2017 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Άντε πάενε από εδώ ψεύτη και υποκριτή»

Κανονικός αγανακτισμένος πολίτης από τον ΕΝΦΙΑ, τις συντάξεις και τις δεσμεύσεις που δεν τήρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πλησιάζει την παρέα του υπουργού Μπαλάφα για να διαμαρτυρηθεί. Του λέει τα παράπονά του και ο υποτιθέμενος αριστερός με... βαθιά δημοκρατικά αισθήματα του λέει: «Τους τραμπούκους δεν τους φοβηθήκαμε ποτέ. Εμείς δεν φοβηθήκαμε στη δικτατορία, θα φοβηθούμε τώρα;».

«Δεν είμαι τραμπούκος, εγώ δεν προσκύνησα ούτε τη ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ, είμαι αγανακτισμένος» ανταπάντησε ο πολίτης, για να ακούσει το... ακλόνητο επιχείρημα του υπουργού της κυβέρνησης: «άντε πάενε από δω».

Αυτό είναι: «Άντε πάενε από δω». Είναι όλη η εικόνα ενός κόμματος που έγινε κυβέρνηση επειδή έβγαινε στους δρόμους, προπηλάκιζε, κρατούσε ομήρους, φώναζε τους αντιπάλους προδότες, ξεσήκωνε τους πολίτες και δημιουργούσε επεισόδια με τους... αγανακτισμένους. Είναι το ίδιο κόμμα που τώρα όποιος διαμαρτύρεται για τα αυτονόητα είναι τραμπούκος.

Όμως, το παραπάνω επεισόδιο έχει και μια ακόμη σημασία που μας «αποκάλυψε» ο Μπαλάφας. «Αυτοί που δεν φοβήθηκαν τη Χούντα». Αυτό είναι το σύνθημα όλων εκείνων των «αριστερών» που θέλουν να δικαιολογήσουν τα εγκλήματά τους. Πουλάνε τους αγώνες της νιότης τους ή ακόμη και τους αγώνες άλλων ενώ αυτοί κρύβονταν σε κάποιο καταγώγιο και δοξάστηκαν κρυπτόμενοι μεταπολιτευτικά.

Τύποι σαν τον Μπαλάφα είναι ακριβώς αυτό που λέμε «ξεπούλησε την Ελλάδα» η Γενιά του Πολυτεχνείου. Δεν φοβάται ο υπουργός όταν έχει τους μπράβους, τους οδηγούς και τους οπαδούς δίπλα του. Τι να φοβηθεί; Τον αγανακτισμένο πολίτη που διαμαρτυρόταν γιατί άκουσε τις... μπαλαφάρες του ΣΥΡΙΖΑ;

Στα αγροτικά μπλόκα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, οι αστυνομικοί έχουν πάρει εντολή να μην αφήσουν τους αγρότες να κλείσουν κομβικά σημεία και κυρίως τα τελωνεία. Ποιοι έδωσαν την εντολή; Το Μαξίμου και ο Τόσκας. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ανέβαιναν στα τρακτέρ και «αγωνίζονταν» για τα δίκαια των αγροτών απέναντι στις «νεοφιλελεύθερες» κυβερνήσεις. Είναι ο ίδιος ο Τσίπρας που έβγαζε δεκάρικους λόγους πάνω σε καρότσες αγροτικών. Τότε που όχι γραβάτα δεν φορούσε αλλά ούτε και σακάκι. Τότε που άκουγε τα «Αγροτικά» και πάλλονταν από ιερή, επαναστατική οργή.

Ο ίδιος είναι που βάζει μπλόκα στα μπλόκα των αγροτών αντί να συνομιλεί μαζί τους. Είναι σα να τους λέει «άντε παένετε από εδώ, τσογλάνια που θέλετε και διαδηλώσεις».

Αυτή είναι η κυβέρνηση που έχει στα χέρια της την τύχη της Ελλάδας. Είναι τα ίδια πρόσωπα που προσκυνάνε την Μέρκελ και τον Σόιμπλε, που κορόιδεψαν με τον πιο εξωφρενικό τρόπο τους πολίτες.

Μέχρι πότε; Μέχρι τότε που ο λαός θα του πει «άντε πάενε από εδώ ψεύτη και υποκριτή».