Ανήμποροι να αντιμετωπίσουν μια αδίστακτη κυβέρνηση
05/04/2018 11:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανήμποροι να αντιμετωπίσουν μια αδίστακτη κυβέρνηση

Έχουμε πολλές φορές γράψει ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αδίστακτη, έχει σχέδιο, στρατηγική. Και όλα αυτά τα έχει όχι για να κάνει καλό στην πατρίδα αλλά για να διατηρηθεί για πάντα στην εξουσία.

Εκεί στη ΝΔ ακόμη να πάρουν χαμπάρι ότι δύσκολα ξεμπλέκεις με ανθρώπους που είναι στοχοπροσηλωμένοι στην πολιτική τους επιβίωση με κάθε μέσο.

Το κόλπο που κάνουν τώρα είναι να αιχμαλωτίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους από δεξιά και από αριστερά.

Από τη μια το ρόλο παίζει καλά ο Πάνος Καμμένος. Καμιά διαφοροποίηση, καμιά δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις του. Στημένο παιχνίδι για να κερδίσει ξανά το δικό του ακροατήριο αλλά και να προσεγγίσει το πατριωτικό μέτωπο. Με το να χαρακτηρίζει τρελό τον Ερντογάν και να επιτίθεται με μένος στην Τουρκία απλά ποντάρει στο συναίσθημα του ελληνικού λαού. Ποιος Έλληνας δεν έχει πει τρελό τον Σουλτάνο; Ποιος δεν έχει πει «φτάνει ως εδώ με τους Τουρκαλάδες, ας βρεθεί κάποιος να τους τρίξει τα δόντια;»

Αυτό κάνει ο Καμμένος, σε συνεννόηση με τον Τσίπρα. Ό,τι δεν μπορεί σε θεσμικό επίπεδο να το πει ο πρωθυπουργός το λέει ο... υπουργός ώστε να διασωθεί πολιτικά παίζοντάς το πατριώτης, αγωνιστής και Τουρκοφάγος και ταυτόχρονα να τρυγήσει ψήφους από τη Χρυσή Αυγή και τα δεξιά της Δεξιάς.

Απλά είναι τα πράγματα. Ο Καμμένος ξεσαλώνει και κερδίζουν και οι δύο. Μια χαρά όλοι, μια χαρά κι ευτυχισμένοι γιατί οι φωστήρες της Πειραιώς κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

Κι από τη άλλη έχουμε ποιον; Τον Νίκο Τόσκα που έχει αφοπλίσει την Αστυνομία και το κάνει απλά για να έχει τον αριστερό ψηφοφόρο κοντά του. Αυτόν που αδιαφορεί για την ασφάλεια και την τάξη, που θεωρεί ότι δεν ζούμε σε αγγελικά πλασμένο κόσμο και τι να κάνουμε; Θα έχουμε και νεκρούς αρκεί ο αστυνομικός να κάθεται στ’ αυγά του. Το αριστερό ακροατήριο να είναι καλά και όλοι οι άλλοι να πάνε να…

Αυτή είναι η στρατηγική του Μαξίμου και γι’ αυτό είναι κομβικός ο ρόλος Καμμένου. Γιατί διεισδύει με τις ανοησίες του στον δεξιό χώρο και τους λέει αυτά που κάποιοι θέλουν να ακούσουν και δεν τα ακούνε. Ασχέτως αν ο υπουργός Άμυνας τα πιστεύει ή όχι, αν είναι θαρραλέος ή δειλός, αν είναι ψεύτης ή αληθινός, αυτό που συμβαίνει κι έχει σημασία είναι η παράσταση. Το σόου. Η στολή παραλλαγής, το στεφάνι στα Ίμια, οι πολεμικές κραυγές.

Όλα είναι σόου, ένα παιχνίδι ριάλιτι. Και στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν επίσης και οι αριστεροί παίκτες που έχουν διαφορετικό ρόλο. Αυτή είναι η πραγματικότητα και γι’ αυτό δύσκολα θα ξεκουμπιστούν. Με όλους τους τρόπους θα γαντζωθούν στην εξουσία.