Ανεξέλεγκτοι οι Χρυσαυγίτες με την... ανοχή της κυβέρνησης
12/12/2016 23:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανεξέλεγκτοι οι Χρυσαυγίτες με την... ανοχή της κυβέρνησης

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό δείγμα της συμπόρευσης του ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή είναι τα όσα συνέβησαν στην ΕΣΗΕΑ. Οι Χρυσαυγίτες είχαν προαναγγείλει εκδήλωση, βρίσκονταν επί ώρα κάτω από τα γραφεία των δημοσιογράφων και στη συνέχεια «μπούκαραν» χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει.

Χωρίς την παρουσία της Αστυνομίας, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΣΗΕΑ είχε ζητήσει να πάνε αστυνομικοί για το φόβο επεισοδίων. Γιατί δεν πήγε η Αστυνομία να περιφρουρήσει το χώρο; Ποιος έδωσε εντολή να μην υπάρξει εμπλοκή; Αν γίνονταν επεισόδια, έπεφτε ξύλο, ρίχνανε και μερικές καρεκλιές στο κεφάλι ποιος θα πήγαινε να τους χωρίσει; Μήπως λέμε εμείς ο Τόσκας και η κυβέρνηση ήθελαν να συμβούν επεισόδια και να «βολέψουν» έτσι και τους Χρυσαυγίτες που έκαναν επίθεση σε δημοσιογράφους, οι οποίοι δεν έχουν και το καλύτερο όνομα στον κόσμο; Μήπως το παιχνίδι ήταν διπλό: Και να τους αφήσουν ανεξέλεγκτους αλλά και σε περίπτωση επεισοδίων να επέμβουν για να δείξουν πόσο... αντιδεξιοί είναι;

Αυτή η διακριτική μεταχείριση της Χρυσής Αυγής καταγγέλθηκε και από την ΕΣΗΕΑ, η οποία έχει και Συριζαίους που έχουν εξοργιστεί με την ακροδεξιά στροφή της κυβέρνησης. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αφετηρία της επανεμφάνισής της Χρυσής Αυγής, ήταν χωρίς αμφιβολία «η πολιτική ευκαιρία που της έδωσε ο κοινοβουλευτικός χειρισμός της κυβέρνησης με μετάβαση στο Καστελλόριζο και στη Ρω».

Συνεχίζοντας, η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει «πρωτοφανή» τη δήλωση του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου περί ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της Δημοκρατίας, και επισημαίνει προς πάσα κατεύθυνση, ότι ουδείς μπορεί να ακυρώσει τον θεσμικό ρόλο της ΕΣΗΕΑ ως υπερασπιστή της ελευθερίας της έκφρασης, και να εμποδίσει την υποχρέωσή της και ως πνευματικού Σωματείου, να δίνει βήμα για την υπεράσπιση των πολιτικών, κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων. «Καμία απειλή, καμία αντίδραση, όποιας μορφής δεν πρόκειται να μας επιβάλει λογοκρισία» υπογραμμίζει η ΕΣΗΕΑ. Τέλος, η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών αφήνει αιχμές για τη «διακριτική» στάση της αστυνομίας, η οποία δεν παρενέβη στη βίαιη εισβολή των μελών της Χ.Α. στο κτίριο της Ακαδημίας.