Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
08/08/2018 12:00
Του Strange Attractor​​
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναρμόδιοι... υπεύθυνοι

Πριν ακόμη σβήσουν τα αποκαΐδια της τραγωδίας της ανατ. Αττικής, βγήκαν τα μεγάλα μαχαίρια, με τους διάφορους (αν)αρμόδιους να κατηγορούν ο ένας τον άλλο, κι ο καθένας να προσπαθεί να κρυφτεί μέσα στον Δαίδαλο των αρμοδιοτήτων της θέσης του.

Κι ενώ, όπως διατράνωναν οι κυβερνώντες, δεν έγινε κανένα λάθος, πριν αλέκτωρ… να οι «παραιτήσεις» να πέφτουν σαν χαλάζι.

Με τον Αλέξη να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για το όλο δραματικό και συνάμα τραγικό φιάσκο, κάτι όμως που στην πραγματικότητα αποτελεί κενό γράμμα, και έχει απήχηση μόνο στα γίδια που συνεχίζουν να τον πιστεύουν.

Έλα όμως που έπιασε δουλειά η δικαιοσύνη, οπότε (αν και πολύ αμφιβάλλω) ίσως κάποτε να μάθουμε ποιος ακριβώς έφταιγε για τι, και ίσως δούμε και καμιά τιμωρία.

Θα μου πείτε πως ακόμη να μάθουμε ποιος οδηγούσε το δολοφονικό κότερο της Αίγινας, θα μάθουμε ποιοι ευθύνονται για τις εκατόμβες στο Μάτι; Τι να πω; Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…

Πάντως, εκτός από τις παραιτήσεις, πέφτουν και οι μηνύσεις σαν χαλάζι. Με προεξάρχουσα εκείνη της πρώην ΠτΒ, η οποία εγκαλεί στελέχη της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης για κακουργήματα(!) ακόμη και για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, ενώ αναφέρεται σε απόπειρα συγκάλυψης «των εγκλημάτων και υπόθαλψης των υπαιτίων, με τη συμμετοχή και του ίδιου του πρωθυπουργού»!!!!!

Ποιος να μας τα ‘λεγε αυτά πριν από τρία χρόνια, τότε που η Ζωζώ ήταν η ελπίδα της πατρίδας μας για προκοπή και αξιοπρέπεια…

Η Ζωζώ επίσης καταγγέλλει «παρασιώπηση γεγονότων, την παραποίηση στοιχείων, την παραπλάνηση της κοινής γνώμης και την κατάρτιση και προσκομιδή εγγράφων βεβαιώσεων που ελέγχονται για πλαστότητα, όπως το έγγραφο που προ ημερών προσκομίσθηκε από την Περιφερειακή Σύμβουλο Τσούπρα για να αποδείξει την σύγκληση και συνεδρίαση του προβλεπόμενου οργάνου συντονισμού της Περιφέρειας τη Δευτέρα 23/7/2018- σύγκληση που ούτε ανακοινώθηκε ούτε προκύπτει ενώ αμφισβητείται και από φερόμενα ως συμμετέχοντα πρόσωπα όπως ο Δήμαρχος Ραφήνας».

Μάλιστα… άκου να δεις πράγματα… κι εμείς που ψηφίσαμε το Ρενάκι (και το επιτελείο της) για να διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα των προηγούμενων, που ήταν φασίστες αφού…

Είπα προηγούμενοι, και θυμήθηκα τον πρώην περιφερειάρχη Σγουρό, ο οποίος εμφανίστηκε χθες το πρωί στο ΣΚΑΙ, και μεταξύ άλλων είπε ότι απ’ όσα μπόρεσε να μάθει, όλες οι υπηρεσίες, όλα τα γραφεία, όλες οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες εκείνη τη μαύρη μέρα, είχαν εναποτεθεί στους ώμους της «υπεύθυνης» πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας, της κυρίας Τσούπρα, η οποία όμως «δεν έχει την επάρκεια να αναλάβει τέτοια βάρη».

Και μάλλον την ξέρει καλά την εν λόγω κυρία, αφού πριν αυτή αποφασίσει να μεταμορφωθεί σε κομμουνίστρια, πολιτεύονταν με τον ίδιο… Με το σάπιο παρελθόν δηλαδή, που θα γκρέμιζε η Ρένα!

Αυτή η περίπτωση της Τσούπρας είναι ενδεικτική του εν γένει πολιτικού μας προσωπικού. Ειδικά αυτού, που όταν το Πασόκ έπνεε τα λοίσθια, το παράτησαν σαν καυτή πατάτα και έσπευσαν να συστρατευθούν με την αριστερή ελπίδα… Με τον Αλέξη και το τσίρκο του δηλαδή.

Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά, με αποτέλεσμα σήμερα ο Σύριζας να αποτελείται και να κουμαντάρεται κυρίως από επιτήδειους πρώην τριτοκλασάτους πασόκους, που είδαν φως και μπήκαν.

Έτσι και η κα Τσούπρα. Η οποία, σύμφωνα με το βιογραφικό της, υπήρξε seniormanager σε πολυεθνική, αλλά τα παράτησε για να διοριστεί στην … ΔΕΔΔΗΕ! Διαθέτει μάλιστα, όπως γράφει, και πτυχίο Μπάγκελορ(!!!) από το πανεπιστήμιο της Ουαλίας.

Μη γελάτε… είναι απίθανος ο αριθμός παρόμοιων καπάτσων (ειδικά γυναικών) που στελεχώνουν θέσεις ευθύνης στο ευρύτερο δημόσιο, είτε ως υπάλληλοί του, είτε ως αιρετοί σωτήρες.

Που στην πράξη αποδεικνύονται ανίκανοι να φέρουν σε πέρας ακόμη και το πιο απλό καθήκον τους…

Ναι, αλλά έχουν φίλο τον υπουργό, τον περιφερειάρχη, τον βουλευτή, τον κομματάρχη κ.ο.κ.

Γι’ αυτό πάει το κράτος μας κατά διαόλου. Γι’ αυτό την μια πνιγόμαστε και την άλλη καιγόμαστε, ενώ στο ενδιάμεσο απλά πληρώνουμε φόρους και χαράτσια… Για να ζει το όνειρο η κάθε Τσούπρα.

Ακόμη και ο σύντροφός της στην Περιφέρεια, ο Σπύρος Πάντζας, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής - Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού και γιος του ηθοποιού και σπουδαίου πολιτικού άνδρα Γιώργου Πάντζα, της ασκεί σκληρή κριτική, καταθέτοντας πως την ώρα που ξέσπασαν οι πυρκαγιές, προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση.

Όπως λέει, τα λεπτά περνούσαν και παρά την έκκληση του, στο σημείο δεν είχαν εμφανιστεί δυνάμεις της πυροσβεστικής ικανές να θέσουν σε έλεγχο τη φωτιά.

«Μίλησα δύο φορές με την κ.Τσούπρα διότι άρχισα να ανησυχώ ακόμη περισσότερο. Πριν τις 5.30 το απόγευμα ξαναμίλησα μαζί της και μου είπε, ότι έχει ενημερώσει. Όμως δεν έβλεπα ανταπόκριση. Ο αέρας δυνάμωνε και η φωτιά κατέβαινε προς το Λύριο, ενώ δυνάμεις δεν είχαν έρθει. Μου λέει ότι το γνωρίζει, έχει κάνει όλες τις ενέργειες και κατευθύνεται προς την περιοχή για να δει τι μπορούμε να κάνουμε. Την πήρα και τρίτη φορά αλλά δεν την βρήκα. Αν ήμουν στη θέση της κ.Τσούπρα, δηλαδή αν ήμουν υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία και όχι για τον Αθλητισμό, από την πρώτη στιγμή θα πήγαινα στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας στη Σπύρου Λούη, για να έχω πλήρη εικόνα. Δεν θα ήμουν σε καμία φωτιά, διότι δεν είμαι πυροσβέστης»...

Με αυτά και με αυτά η κυβέρνηση συνεχίζει να αγκομαχά, παίζοντας αποκλειστικά επικοινωνιακά και μόνο παιχνίδια, εκμεταλλευόμενη ακόμη και τα πληρωμένα τρολς του Μαξίμου, τους περίφημους εξηνταλεπτίτες (οι οποίοι δεν πάνε διακοπές), ελπίζοντας πως μέχρι τη ΔΕΘ όλα τα κακά θα ξεχαστούν.

Ποντάροντας στο στρεβλό αφήγημα της εξόδου από το μνημόνιο, και στη μνήμη χρυσόψαρου που χαρακτηρίζει τον μέσο ελληνέζο ψηφοφόρο, ο οποίος, ας μη το ξεχνάμε, έδωσε 35% στους συριζαίους τον Σεπτέμβριο του 2015, και ενώ τα γερόντια ξεροστάλιαζαν στις ουρές των ΑΤΜ, μέσα στο λιοπύρι, για να πάρουν 60 ευρώ από την κουτσουρεμένη τους σύνταξη.

Ποιο μακεδονικό, ποιοι νεκροί, ποιοι λαθρό, και ποια διόδια; Θα υποσχεθεί ο Αλέξης 100.000 νέες θέσεις εργασίας στο δημόσιο, θα μοιράσει και κάποια μαϊμού επιδόματα σε «ευπαθείς» ομάδες… και έτσι ίσως καταφέρει να την βγάλει καθαρή μέχρι την άνοιξη, οπότε θα πάμε σε εκλογές, και ίσως χτυπήσει το περιπόθητο 20% το οποίο θα του επιτρέψει να παριστάνει τον ρυθμιστικό πολιτικό παράγοντα, και να σαμποτάρει για τα καλά το όποιο έργο των επόμενων…

Το έχουμε ξαναδεί το έργο.

Και όσο για τους νεκρούς της Αττικής, ας είναι καλά η Τσούπρα, και κανένας άλλος τέτοιος «χρήσιμος ηλίθιος», που θα τρέχει και δεν θα φτάνει… και που στο τέλος θα πληρώσει τη νύφη.

Τι την ήθελε την προσφορά στον τόπο η καψερή; Καλά δεν ήταν seniormanager σε πολυεθνική; Με τα μπάγκελόρ της και όλα τα καλά της;

Χα χα χα….