Αν κάποιοι αισθάνονται ασφαλείς κύριε Τόσκα, αυτοί είναι οι κουκουλοφόροι
23/10/2017 21:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αν κάποιοι αισθάνονται ασφαλείς κύριε Τόσκα, αυτοί είναι οι κουκουλοφόροι

«Δεν ανεχόμαστε φασίζουσες νοοτροπίες από κανέναν. Κάποιοι επενδύουν μικροπολιτικά με την καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας στην Αθήνα και τη χώρα. Η Αθήνα είναι ασφαλής, η Αστυνομία επιτελεί καθημερινά το καθήκον της, και όλοι αυτοί που επιθυμούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να παραπλανήσουν, παίρνουν στην πράξη την απάντησή τους».

Αυτά τα λέει ο πιο επιτυχημένος υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο Νίκος Τόσκας ο οποίος προφανώς εκφράζει και τη γραμμή της κυβέρνησης, αλλιώς δεν εξηγείται. Έχει την κάλυψη του Μαξίμου για να τα λέει όλα αυτά.

Ο Τόσκας, αλλά και ο πρωθυπουργός του, προφανώς και είναι ευχαριστημένοι με την εικόνα της Αθήνας. Δεν έγινε δα κι καμιά τρομοκρατική επίθεση. Δεν χτύπησαν οι τζιχαντιστές, δεν έχουμε γίνει ούτε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που τρέμει τονISISούτε βεβαίως και Συρία που έχει ισοπεδωθεί. Υπ’ αυτές τις προϋποθέσεις βεβαίως και η πρωτεύουσα είναι ασφαλής και η Αστυνομία κάνει καλά της δουλειά της. Όμως, πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να πούμε ότι κάτι άσχημο συμβαίνει; Οι τραυματίες αστυνομικοί δηλαδή είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού; Πρέπει να πεθάνει κάποιο παλικάρι που κάνει τη δουλειά του;

Οι καθημερινές πλέον επιθέσεις με πέτρες και μολότοφ στα Εξάρχεια κι όχι μόνο δεν είναι σοβαρά περιστατικά που πρέπει να αντιμετωπιστούν; Ο ξυλοδαρμός των Ευέλπιδων δεν είναι ένα γεγονός που πρέπει να κινητοποιήσει τον κόσμο; Η επίθεση των χούλιγκαν στο στρατηγείο του Σαββίδη δεν είναι σοβαρό γεγονός ή είναι το μόνο σοβαρό για το οποίο εκδίδονται ανακοινώσεις οργής;

Η εγκληματικότητα που έχει χτυπήσει κόκκινο είναι δημιουργία εντυπώσεων και προσπάθεια παραπλάνησης; Ας ρωτήσει ο κ. Τόσκας αν οι Αθηναίοι, ειδικά οι κάτοικοι του κέντρου, αισθάνονται ασφαλείς, αν μπορούν να περπατούν χωρίς να φοβούνται.

Εντάξει, λοιπόν, να συμφωνήσουμε με τον επιτυχημένο κύριο υπουργό. Καμπούλ δε γίναμε ακόμη, έστω κι αν που και που τραυματίζεται κάποιος από βόμβα, όπως ο Παπαδήμος που τον έχουμε ξεχάσει. Αλλά δεν είναι προσπάθεια παραπλάνησης η εικόνα της Αθήνας. Μια βρομερή και αφιλόξενη πρωτεύουσα, ελέω Καμίνη, και μια πόλη που συχνά – πυκνά μετατρέπεται σε πεδίο μάχης από τους μπαχαλάκηδες που είναι κράτος εν κράτει.

Αν κάποιοι αισθάνονται ασφαλείς κύριε Τόσκα, αυτοί είναι οι κουκουλοφόροι. Διότι γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται κανείς να τους βγάλει την κουκούλα όσο κυβερνά η αριστερά.