Άμεσα και πρωτοποριακά τα δώρα στο Δημόσιο
12/02/2019 12:55
Του Μικρού Οδυσσέα
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άμεσα και πρωτοποριακά τα δώρα στο Δημόσιο

Άμεσα και πρωτοποριακά θα δίνονται εφεξής τα δώρα στο Δημόσιο, τα οποία και επανέρχονται όπως σας είχαμε προϊδεάσει εδώ και μήνες.

Επανήλθαν για να ζεστάνουν λίγο το κρύο στις τσέπες των Δικαιούχων, αλλά τα ποσά δεν είναι το ζητούμενο ακριβώς, καθώς ελλοχεύει ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός.

Οπότε η καινοτομία θα είναι στην επιλογή του υπαλλήλου να διαλέξει ανάμεσα στα δύο ενδεχόμενα.

Το δώρο του να παρακρατείται από τον άμεσο προϊστάμενό του, ο οποίος θα του το δίνει λίγο-λίγο και ανάλογα με τις ανάγκες και τα ταμειακά διαθέσιμα.

-“Φιλαράκι, έχεις ένα ευρώ να πάρω τυρόπιτα /σπανακόπιτα /κοτόπιτα /βασιλόπιτα;”, θα ρωτά ο υπάλληλος και ο προϊστάμενος θα πράττει αναλόγως της συγκυρίας, της διάθεσής του για προσφορά και της διακύμανσης των spread.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να δίνεται το χαρτζιλίκι θα είναι η υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του Ν.1599/1986, στην οποία θα δηλώνουν πως δεν θα αγοράσουν ναρκωτικά (θα εξαιρεθούν με Προεδρικό Διάταγμα οι ειδικότητες συναλλαγής με το Κοινό)

Η άλλη επιλογή που θα έχουν οι ΔΥ είναι να διατηρηθεί το σημερινό καθεστώς και να παίρνουν το μυθικό ποσό των 250-300 ευρώ μεικτά, σε τρεις δόσεις: ένα 50άρι για μισό αρνί το Πάσχα, ένα φουλάρισμα σε μισογεμάτο ρεζερβουάρ το καλοκαίρι, ένα καταπράσινο κατοστάρι τα Χριστούγεννα να γουστάρουν.

Διότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάνει πράξη το δίκαιο αίτημα για επαναφορά των δώρων, ως προστάτης των ΔΥ.

Δεν τους προστατεύει μόνο, τους χαρτζιλικώνει και από πάνω.

Τι άλλο θέλουν για να ψηφίσουν το σωστό;

Αν κρίνουν πως δεν φτάνει για να καλύψουν το χλιδάτο τρόπο ζωής τους, μπορούν κάλλιστα με τα χαρτονομίσματα να κλείσουν τα αυτιά τους, να μην ακούν στις Σειρήνες των κομμάτων που μας έφεραν στη χρεοκοπία και τώρα έχουν το θράσος να ξαναζητούν χωρίς αιδώ την ψήφο τους.

Γιατί πρέπει να σκεφτούν πως (εκτός από τη μονιμότητα) σε 15 χιλιάδες και μία, στραβάδια απολύονται, σύμφωνα με τις νέες συνταξιοδοτικές διατάξεις…

Πηγή: emo.gr