Αλέξη, παράδειγμα προς αποφυγή ο Ζαχαριάδης!!!
04/01/2017 17:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλέξη, παράδειγμα προς αποφυγή ο Ζαχαριάδης!!!

Την παράσταση «Ομπίντα», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στον Ταύρο πήγαν την Τρίτη το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη σύντροφό του Μπέτυ και τον υπουργό επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Το έργο πραγματεύεται τις τελευταίες ώρες του ηγέτη του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη στο Σουργκούτ της Σιβηρίας, όπου ήταν εξόριστος.

Περί πολιτιστικών ενδιαφερόντων και θεατρικών επιλογών... περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Το που πάει και τι βλέπει ο Τσίπρας με τη γυναίκα του είναι δικό του θέμα, αν και δεν μπορεί παρά να σχολιαστεί καθώς είναι το πρωθυπουργικό ζευγάρι. Μαζί και ο... αριστερός Βερναρδάκης βεβαίως που μετά από τόσα χρόνια «γκαλοπατζής» έγινε υπουργός και επαναστάτης.

Όμως, να δει κανείς τι για τον Ζαχαριάδη, ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας; Ένας κομμουνιστής ο οποίος πρόδωσε τους συντρόφους του για χάρη του κόμματος και της προσωπικής του επιβίωσης και εξουσίας; Ένας άνθρωπος δοσμένος στον Σταλινισμό από τον οποίον βεβαίως και ο ίδιος προδόθηκε; Υπηρέτησε τον κομμουνισμό σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τρομερά εγκλήματα στο όνομα του ανύπαρκτου σοσιαλισμού. Τι πήγε να δει ο Τσίπρας; Τη βιογραφία ενός σκληρού κομμουνιστή που μόλις το 2011 αποκαταστάθηκε από το ΚΚΕ καθώς μέχρι τότε χαρακτηριζόταν από προδότης της επανάστασης μέχρι συνεργάτης των Γερμανών;

Αλλά από την άλλη δεν απορούμε με τον Τσίπρα. Τέτοια η στάση, τέτοιο γάλα βγάζει. Με κάτι τέτοιες ιστορικές μορφές ανδρώθηκε ο πρωθυπουργός κι έχει μάθει καλά τι σημαίνει μακιαβελισμός. Τι σημαίνει να πουλάς μάνα, κόμμα και συντρόφους για να κρατηθείς στην εξουσία. Μήπως το ίδιο δεν έχει κάνει και ο Τσίπρας;