Αλέξη, μαζί με τους 8 θα στείλετε και το χαράτσι στον Σουλτάνο;
18/07/2016 18:01
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλέξη, μαζί με τους 8 θα στείλετε και το χαράτσι στον Σουλτάνο;

Το είπα και το έγραψα. Υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμα των Τούρκων να αλληλοφαγωθούν μέχρι τον τελευταίο Τούρκο. Έχουμε τους ισλαμοφασίστες του Ερντογάν, συνεταίρους του ISIS, εναντίον των κεμαλικών πρωτοναζί. Ο Αδόλφος, θυμίζω, θεωρούσε τον Κεμάλ δάσκαλο του. Όταν τρώγονται λοιπόν και μπαίνει το τουρκικό κράτος σε εσωστρέφεια, αυτό είναι καλό για μας. Κερδίζουμε χρόνο και ησυχία.

Οι χέστες που λένε πως «ο Ερντογάν βγαίνει ενισχυμένος και μην χαίρεστε, η Τουρκία όταν βρίσκεται σε κρίση, την εξάγει», είναι αναλυτές από το γιουσουρούμ. Η Τουρκία δεν είναι κανονική χώρα.

Δεν είναι πχ Αργεντινή, μια ομοιογενής χώρα, που η χούντα της για να αποσπάσει την προσοχή του λαού και να τον συσπειρώσει, κατέλαβε τις Μαλβίνες/Φώκλαντ.

Το μόνο κοινό είναι πως και ο Ερντογάν είναι δικτάτορας. Δακρύσανε οι δημοσιογραφικές μας νούλες για τον πάτρωνα των αποκεφαλιστών, τον αρχιδουλέμπορο και τρομοκράτη. Η Τουρκία, λοιπόν, εκτός από στυγνή ισλαμοφασιστική δικτατορία, με επίφαση νομιμότητας, είναι μια πολυεθνική χώρα, όπου διεξάγεται ένας κανονικότατος πόλεμος σε βάρος των Κούρδων, των Αλεβιτών, των κάθε λογής σοσιαλιζόντων και εν γένει σε βάρος κάθε αντιφρονούντα στον μισότρελο Σουλτάνο, που μαζί με τους τζιχαντιστές δολοφονεί αμάχους, δημιουργεί πρόσφυγες κι ύστερα τους εκμεταλλεύεται μέσω του παρακράτους του, σπρώχνοντας τους στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι δε …κοσμικοί πρωτοναζί του κεμαλισμού θέλουν να τον καθαρίσουν, όχι μόνον για ιδεολογικοπολιτικούς λόγους αλλά πριν τους καθαρίσει όλους πρώτος. Και θυμηθείτε το, δεν θα μακροημερεύσει ο Ρετζέπ Ταγίπ, θα την φάει την υδροκέφαλη κεφάλα του και θα χορτάσει πιλάφι και σερμπέτια.

Το τι λοιπόν συμβαίνει εκεί, το αλληλοφάγωμα, δεν εξαρτάται από μας. Απλά το παρακολουθούμε κι όποιος υποκρίνεται πως λυπάται, να ‘ρθει να του σφουγγίσω τα δάκρυα και να κλάψει στον ώμο μου.

Το ματς πάντως δεν έχει τελειώσει και το σκορ όλο και αυξάνεται, μέχρι που κάποιος θα κλαδέψει τον Ερντογάν, διότι «αυτός που ζει από το σπαθί, θα πάει από σπαθί» κι ανοίχτηκε πολύ, τσαλαβούτησε πολύ στο αίμα και έχει πάθει overdose αυταρχισμού.

Μας ενδιαφέρει όμως κι από μας εξαρτάται, έχουμε όλοι λόγο, αυτό που γίνεται εδώ.

Τα πράγματα είναι απλά, αδέρφια. Στην Ελλάδα, όπως και σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου, όπου υπάρχει διάκριση των εξουσιών, την εξουσία για να αποφασίσει την έκδοση κάποιου ανθρώπου, λόγω διεθνούς εντάλματος, την έχει μόνο η Δικαιοσύνη, το Συμβούλιο Εφετών και σε δεύτερο βαθμό ο Άρειος Πάγος. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί μόνο να εμποδίσει, με την τελική του απόφαση, την έκδοση. Όχι το αντίστροφο. Αν δηλαδή πει η Δικαιοσύνη πως ο εκζητούμενος ΔΕΝ πρέπει να εκδοθεί, δεν μπορεί ο Υπουργός να την γράψει στους δίδυμους αδένες του και να τον δώσει.

Εδώ τι είχαμε;

Πριν καλά καλά μάθουμε πως υπάρχει διεθνές ένταλμα, μπαράζ δηλώσεων από Γεροβασίλη, Βίτσα, Κοτζιά, που φτιάχνουν κλίμα για έκδοση των 8. «Σοβαρό το επιχείρημα των Τούρκων», ο μεμέτης ομόλογος ρουφιανεύει τον Κοτζιά πως του είπε «σε λίγες μέρες θα σας τους δώσουμε», ο Ερντογάν λέει το ίδιο για τον Τσίπρα, κι ο Κοτζιάς, διαψεύδει εμμέσως, δίνοντας την δική του εκδοχή του διαλόγου, καταλήγει κι αυτός πως λαμβάνεται υπ’ όψιν τι έκαναν οι 8, που αποπειράθηκαν να καταλύσουν την …δημοκρατία του Ερντογάν. Εν ολίγοις, λένε «πρέπει να τους δώσουμε γιατί είναι πραξικοπηματίες». Κι όλοι που το λένε είναι αναρμόδιοι. Όλοι.

Το ΡΚΚ έβγαλε, ειρήσθω εν παρόδω, την καλύτερη ανάλυση. Το να εκλαμβάνεται το καθεστώς του Ερντογάν ως δημοκρατία, είναι πιο επικίνδυνο κι από το πραξικόπημα.

Τι συγκροτούν όλα αυτά; Παρέμβαση, πίεση, πείτε το όπως θέλετε, στην δικαιοσύνη. Πιθανώς στην Γουϊνέα Μπισσάου ή στην Ζιμπάμπουε του Ρόμπερτ Μουγκάμπε να γίνονται τέτοιες δηλώσεις για εκκρεμείς υποθέσεις, πριν καν μάλιστα γίνουν εκκρεμείς.

Ο νόμος μας και οι διεθνείς συμβάσεις που έχουμε κυρώσει λένε, πως ΔΕΝ εκδίδεται ο εκζητούμενος, αν αντιμετωπίζει θανατική ποινή, βασανιστήρια και εξευτελιστική συμπεριφορά, είτε είναι πραξικοπηματίας, έμπορος ναρκωτικών, φασίστας, αναρχικός, σιτουασιονιστής ή οπαδός του Αμπιμαέλ Γκουσμάν.

Ο Ερντογάν έχει ήδη εξαγγείλει την επαναφορά της θανατικής ποινής, ενώ ήδη εφαρμόζεται ατύπως. Στρατιώτες και στελέχη εκτελέστηκαν σε γέφυρες και σταυροδρόμια. Κι όπως σωστά έγραψε κάποιος, αν φέρονται έτσι στους δικούς τους στρατιώτες, φανταστείτε τι κάνουν στους Κούρδους και στους Αλεβίτες.

Όσον δε αφορά τα βασανιστήρια, γίνονται on camera. Τους δέρνουν σαν τα γομάρια στην ανηφόρα, άλλους τους ευνούχισαν και κόπηκαν και μερικά κεφάλια. Οι δε συλληφθέντες διαπομπεύονται με εμφανή τα σημάδια του άγριου ξυλοδαρμού κι άλλοι εκτός από δαρμένοι ανηλεώς, παστώνονται σχεδόν γυμνοί μπροστά στην φωτογραφία του …δημοκράτη αρχιτζιχαντιστή Ερντογάν.

Σε μια ευνομούμενη χώρα, θα πρέπει λοιπόν να βρεθούν δικαστές που να μην διαβάζουν ούτε εφημερίδα, αποφασισμένοι να σκουπίσουν τα παπούτσια τους πάνω στο δίκαιο και στον όρκο τους, για να παραδώσουν έστω και αδέσποτο σκύλο στο καθεστώς αυτού του τύπου.

Η υπόθεση θυμίζει Οτσαλάν, ως προς το καραπαράνομο που πάει να γίνει, αν γίνει. Βέβαια ο Σημιταράς ο Κουρδοφάγος, προτίμησε το σκοτάδι και την ανομία, ακριβώς για να μην ρισκάρει στην Δικαιοσύνη. Αλλιώς θα χάλαγε η δουλειά.

Τούτοι εδώ θέλουν μπούρκα «νομιμότητας», διότι δεν ήρθαν ζούλα οι 8 αλλά με κοτζάμ ελικόπτερο. Δεν αφέθηκαν κρυφίως στα φιλόξενα χέρια της ΕΥΠ κι επειδή κάτι θα θυμούνται, χλωμό το βλέπω να δέχονταν να πάνε για σαφάρι στην Κένυα. Αν είχαν έρθει βέβαια με βαρκούλα στη Μυτιλήνη, θα τους είχαν δώσει και κρουασάν. Τώρα κονόμησαν δίωξη.

Και βεβαίως, όσοι προσπαθούν με μπακάλικες αναλύσεις και δηλώσεις να προκαταλάβουν την Δικαιοσύνη, επικαλούνται το …εθνικό συμφέρον. Ξεχειλίζει ο πατριωτισμός από τα αριστερά μπατζάκια τους.

Όποτε μερικοί θέλουν από δειλία να φορέσουν την κουκούλα του ρουφιάνου, τότε θυμούνται το εθνικό συμφέρον.

Όταν ξεχαρβαλώνανε τα σύνορα και ως χρήσιμοι ηλίθιοι των δουλεμπόρων με την στάση τους εκπέμπανε το σύνθημα «μπάτε σκύλοι αλέστε», νομίζοντας κουτοπόνηρα πως θα το διαπραγματευτούν με το χρέος, όταν γέμιζαν την Ελλάδα με hot spots και σουνίτες μουσουλμάνους, το εθνικό συμφέρον κάπου τους είχε πέσει. Τώρα το θυμηθήκανε αλλά επειδή δεν μπορούν να παρακάμψουν την Ελληνική Δικαιοσύνη, όπου νομικά το ζήτημα είναι ξεκάθαρο, αρχίσανε την πίεση δια των δηλώσεων και το φτιάξιμο κλίματος.

Έχουμε λοιπόν, απόπειρα απαράδεκτης παρέμβασης στην λειτουργία της Δικαιοσύνης αλλά και την εκπομπή ψοφοδεούς μηνύματος, απέναντι στο ισλαμοφασιστικό καθεστώς της Άγκυρας.

Το ίδιο θα έλεγα, αν οι εκζητούμενοι ήταν τρομοκράτες κομμουνιστές, αναρχικοί που τους ζητούσαν οι ΗΠΑ κι αντιμετώπιζαν ποινή θανάτου, ολυμπιακοί, βάζελοι ή ΚΟΔΗΣΟ. Δεν υπάρχουν εκπτώσεις στην τήρηση του Νόμου, στην ισότητα ενώπιον του. Ξαφνικά όμως γεμίσαμε από δαιμόνιους αριστερούς Μέττερνιχ, «προοδευτικούς» Ταλλεϋράνδους κι αμήχανους χαζοφιλελέδες, που βλέπουν την νομιμότητα να σέρνεται στη λάσπη.

Εφόσον οι 8 αντιμετωπίζουν κίνδυνο θανάτου και βασανιστηρίων, τότε δεν μπορούν να εκδοθούν, κι όποιος εγχώριος πιέσει για το αντίθετο, είναι απλά ολοκληρωτικό φασιστόμουτρο, όποιου χρώματος προβιά κι αν φοράει και συμπεριφέρεται ως γιουσουφάκι του Ερντογάν, που γουστάρει να δείξει πως μας αναγκάζει να εξευτελίσουμε τους νόμους του κράτους μας, πως συμπεριφερόμαστε ως Ηγεμονία της Βλαχίας.

Γιατί τότε μαζί με τους 8 να μην στείλουμε και το χαράτσι; Ή και μερικές παρθένες για το χαρέμι κι άγουρα αγοράκια για τα γούστα του Πατισάχ και τα Τάγματα των Γενιτσάρων;

Και φυσικά, εκεί στην «Κεντροδεξιά» χωρίς Δεξιά και στους ψευτοδεξιούς του ακομβίωτου στρατάρχη, όλα καλά και σε λίγο Αύγουστος που θα είναι παχιές οι μύγες…

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης - Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ