Άκη και ξερό ψωμί
07/07/2017 16:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άκη και ξερό ψωμί

Οφείλουμε να το ομολογήσουμε. Είμαστε fun του Άκη Τσοχατζόπουλου, είμαστε γνήσιοι υποστηρικτές της αθάνατης πασοκαρίας ή ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ όπως λέγεται το κόμμα του Ανδρέα και των επιγόνων του. Ο άνθρωπος είναι μόνος του μια κατηγορία και όσο του δίνουν βήμα για να μιλήσει τόσο πιο διδακτικά μαθήματα στον ελληνικό λαό δίνει. Αν θέλει κάποιος νουνεχής μπορεί να καταλάβει πώς αυτή η χώρα έφτασε στο χείλος της καταστροφής ή μπορεί και να έχει καταστραφεί αλλά δεν το έχει καταλάβει.

Κοιτάζοντας έναν γηραιό Άκη καταλαβαίνει κανείς πώς η απληστία, η αλαζονεία, η πονηριά στο βλέμμα, ήταν εκείνα τα χαρακτηριστικά που έκαναν το ΠΑΣΟΚ κόμμα των λαμόγιων, της μίζας και της ρεμούλας. Όποιος έχει λίγο μυαλό για να καταλάβει τι συνέβη τα τελευταία 40 χρόνια στην Ελλάδα μπορεί να δει ξεκάθαρα πώς αυτοί οι άνθρωποι κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό, έφαγαν απίστευτα εκατομμύρια ευρώ αλλά παραμένουν αμετανόητοι, σκιές του πρότερου… ανέντιμου βίου τους αλλά πάντοτε προκλητικοί. Αυτοί είναι η πασοκαρία της καρδιάς μας, αυτή είναι η Ελλάδα που την πιάνουν με τη γίδα στην πλάτη αλλά επινοεί θεωρίες συνωμοσίας, αόρατους εχθρούς, μυστικές υπηρεσίες.

Τι μας είπε ο Άκης; Ότι δεν έκλεψε ούτε ευρώ αλλά τον κυνήγησαν γιατί πήρε όπλα από τους Ρώσους. Ότι ο Σημίτης και ο Παπανδρέου και οι άλλοι σύντροφοί του φταίνε για τις… άδικες διώξεις του.

Το δεύτερο που μπορεί να καταλάβει ο κόσμος μετά τη συνέντευξη είναι ότι το παλαιό ΠΑΣΟΚ, η πασοκαρία που έβγαλε Άκηδες, Γιάννους και λοιπά λαμόγια ζει και βασιλεύει. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο εκλεκτός διάδοχος του κόμματος του Τσοχατζόπουλου. Γι’ αυτό και ο Άκης δήλωσε ότι θα ψήφιζε Τσίπρα. Είναι φυσικό κι επόμενο ένας Πασόκος της εποχής που δέναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα και που οι μίζες έρεαν στους δρόμους, να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο πρόσωπο των «αριστερών» της κυβέρνησης βλέπει τους παλιούς συντρόφους, βλέπει όλο εκείνο το σκηνικό που στήθηκε τις δεκαετίες του 80 και του 90.

Ναι, λοιπόν, ο Άκης θα μπορούσε μέχρι και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ να μπει για να αναδείξει αυτόν τον αδιατάρακτο δεσμό ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με ολίγη δεξιά ανοησία.

Ευτυχώς βέβαια που δήλωσε ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ο Άκης γιατί με τον τρόπο αυτό έφυγαν μερικές χιλιάδες ψήφοι από τον Τσίπρα.

Η συνέντευξη του πρώην υπουργού, πρώην έγκλειστου στον Κορυδαλλό είναι απλά η σφραγίδα μιας Ελλάδας που λατρεύουμε να μισούμε. Μιας πασοκικής Ελλάδας που τη βρίζουμε αλλά μόλις βρεθεί ο διάδοχος του Ανδρέα αμέσως τον στηρίζουμε και τον κάνουμε πρωθυπουργό.

Άξιος λοιπόν ο Άκης και ας μην τον πυροβολούμε. Έχει μείνει στο παλαιό ΠΑΣΟΚ αλλά ξέρει ότι υπάρχει εκπροσώπηση από το νέο, από τον ΣΥΡΙΖΑ.