Άγρια εκτεθειμένη η κυβέρνηση με τον Σφακιανάκη
18/02/2016 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άγρια εκτεθειμένη η κυβέρνηση με τον Σφακιανάκη

Το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει αρκεί να μην είναι «δικό» του, έκανε πάλι το θαύμα του. Διώχνοντας έναν από τους πιο άξιους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Μ. Σφακιανάκη, επιβεβαίωσε αυτό που λίγο πολύ ξέρουμε. Ότι δεν μπορεί να ξεχωρίζει κάποιος, ότι δεν μπορεί να είναι καλύτερος, ικανότερος, εξυπνότερος. Η ρετσινιά της αριστείας είναι εδώ και είναι το δόγμα της ψευτοαριστεράς.

Βεβαίως, όταν κάνεις μια τέτοια ανοησία θα πρέπει να προβλέψεις και τις αντιδράσεις. Ο Σφακιανάκης ήταν αγαπητός, προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις, η κυβέρνηση δέχθηκε σφοδρή κριτική και τελικά ανακάλεσε την μετάθεση του αξιωματικού. Ωστόσο, λίγο αργότερα, σε μια προσπάθεια να μην υπάρξει πρόβλημα με τον Τόσκα, αποφάσισε να επιμείνει στην μετακίνηση τού σε άλλη θέση και τον τοποθετούν... βοηθό επιτελάρχη της ΕΛΑΣ. Ταυτόχρονα όμως του επιτρέπουν να διατηρεί την... εποπτεία της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,στην οποία προΐστατο μέχρι χθες, ωστόσο διαμηνύουν ότι θα τοποθετηθεί άλλος επικεφαλής της υπηρεσίας. Δηλαδή η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο.

Πρόκειται για μια δεινή ουσιαστική και επικοινωνιακή ήττα της κυβέρνησης που το μόνο που ξέρει είναι να κάνει τζάμπα μαγκιές.

Δεν τον ξέραμε τον Σφακιανάκη, ούτε ποιος ήταν, ούτε αν είχε φιλίες, έχθρες και οτιδήποτε άλλο στο Σώμα. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι πέρασαν τόσες και τόσες κυβερνήσεις, τόσοι αρχηγοί στην ΕΛ.ΑΣ., έγιναν τόσες κρίσεις και αυτός επί 20 χρόνια παρέμεινε στην ίδια υπηρεσία. Αυτός έμαθε σε μια Αστυνομία που το μόνο που ήξερε ήταν να πατάει σφραγίδες σε χαρτιά, τι είναι Ηλεκτρονικό Έγκλημα. Αυτός έστησε το τμήμα αυτό, έκανε τεράστιες επιτυχίες, έσωσε παιδάκια που ήθελαν να αυτοκτονήσουν. Γλίτωσε νέους από τον εφιάλτη του διαδικτύου, από ψυχανώμαλους του ίντερνετ. Άλλαξε τον τρόπο που η ΕΛ.ΑΣ. έβλεπε το έγκλημα, γιατί έγκλημα δεν είναι μόνο αυτό που συμβαίνει στους δρόμους.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό. Όταν ένα σχολείο, ένας δήμος, ένας φορέας ζητούσε από τον Σφακιανάκη να πάει να μιλήσει, να πει για το ηλεκτρονικό έγκλημα, να δώσει συμβουλές στους πολίτες για το τι πρέπει να προσέχουν, πήγαινε ο ίδιος.

Σύμφωνα λοιπόν με τον πρώην Πασόκο και νυν Συριζαίο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, ο Σφακιανάκης επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί, να διωχθεί από το τμήμα που ο ίδιος δημιούργησε, επειδή έκανε... δημόσιες σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης.

Απίστευτα πράγματα δηλαδή. Ήθελαν να διώξουν έναν ικανότατο αξιωματικό γιατί μιλούσε στα κανάλια, στον κόσμο, έδινε συμβουλές, έκρουε καμπανάκια. Προφανώς ο Τόσκας θέλει αστυνομικούς κλεισμένους στα γραφεία, πειθήνια όργανα του εκάστοτε αρχηγού ή του υπουργού. Θέλει μια αστυνομία αποκομμένη από την κοινωνία, τυφλή, κουφή και ακούνητη.

Πρόκειται για μια ανήκουστη δικαιολογία η οποία όμως επιβεβαιώνει το φασιστικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι είπαν ότι ο Σφακιανάκης δεν ήταν «δικός» τους. Άλλοι ότι επειδή ήταν αγαπητός από τον κόσμο «φλέρταρε» με τα ανώτατα αξιώματα της Ελληνικής Αστυνομίας. Ακόμη και να γίνει αρχηγός δηλαδή.

Δεν ξέρουμε αν ήταν ικανός να γίνει αρχηγός αλλά είναι σίγουρο ότι είναι ικανότατος σ' αυτό που έκανε. Έφερε αποτελέσματα και αυτό του χρεώνεται θετικά για όλους, αρνητικά για τους ολίγους ανίκανος ερασιτέχνες.

Αλλά είπαμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ και όλος αυτός ο αριστερός εσμός της μετριότητας δεν θέλει ικανούς.