Αφελείς ή κυνικοί;
13/04/2016 17:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αφελείς ή κυνικοί;

Κανείς δεν μπορεί να δώσει απάντηση στην κυβέρνηση αυτή. Χθες, ο Τσακαλώτος για παράδειγμα ομολόγησε αυτό που όλοι γνωρίζαμε αλλά ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε παραδεχθεί. Ότι δηλαδή πέρυσι το καλοκαίρι, με το μαχαίρι στο λαιμό, περισσότεροι από 220 βουλευτές ψήφισαν το Μνημόνιο το οποίο όμως δεν περιελάμβανε μέτρα αλλά στόχους.

Δηλαδή η Νέα Δημοκρατία που το δραματικό περσινό καλοκαίρι έβαλε πλάτη για να μη χρεοκοπήσει η χώρα, μαζί με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κ.λπ. ψήφισαν ένα Μνημόνιο με θολούς στόχους βεβαίως αλλά χωρίς να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μείγμα μέτρων.

Αυτό αποκάλυψε ο κ. Τσακαλώτος «αθωώνοντας» έτσι όλα τα κόμματα που έβαλαν πλάτη για να μη διαλυθεί η χώρα εξαιτίας της ανόητης πολιτικής της πρώτης φοράς αριστερά και των σαλτιμπάγκων της πολιτικής που μας οδήγησαν στο δημοψήφισμα και τα capital controls.

Ο υπουργός επίσης είπε και κάτι άλλο σημαντικό. Ότι θεωρεί πως η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα και πως η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα της «ιδιοκτησίας» του προγράμματος. Δηλαδή τα μέτρα που θα ψηφίσει στη Βουλή η παρέα του Τσίπρα – Καμμένου θα τους ανήκουν αποκλειστικά και κανείς δεν θα έχει ευθύνη για τις επιπτώσεις που θα προκληθούν.

Για παράδειγμα αν αυξηθεί ο ΦΠΑ από το 23% στο 24% και αδειάσουν οι τσέπες των πολιτών από τις αγορές που κάνουν στα σούπερ μάρκετ ή από τις ταβέρνες και τα εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς, δεν θα φταίει το ΔΝΤ ή οι Ευρωπαίοι. Ο Τσακαλώτος θα έχει επιλέξει το μείγμα. Αν μειωθούν οι συντάξεις, όχι μόνο εκείνων που είναι σήμερα συνταξιούχοι αλλά και όλων των σημερινών εργαζόμενων, αν κοπούν οι επικουρικές, αν τσακιστούν όσοι δούλεψαν σκληρά και αμείβονταν με πολλά χρήματα γιατί το άξιζαν, δεν θα φταίει κανείς άλλος παρά μόνο ο «δικηγοράκος της πεντάρας» που το παίζει υπουργός.

Ούτε θα φταίει κανείς άλλος παρά μόνο ο «καθηγητάκος Σταθάκης» αν πουληθούν όλα τα δάνεια, πράσινα και κόκκινα σε ξένα κοράκια. Τα μέτρα τα αποφασίζει η κυβέρνηση (λέμε τώρα γιατί οι δανειστές τους σπρώχνουν σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις με συγκεκριμένα έσοδα) και αυτή θα φάει τη σφαλιάρα του αιώνα από τον ελληνικό λαό.

Όμως, αυτός ο κυνισμός ή η αφέλεια των υπουργών της κυβέρνησης βγάζει από τη ΝΔ το βάρος της ψήφισης του Μνημονίου το καλοκαίρι. Τότε ψήφισαν στόχους με το μαχαίρι στο λαιμό, από εκεί και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Καμμένος έχουν την ευθύνη για τη νέα φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.

Μην ξανατολμήσει λοιπόν ο Τσίπρας ή άλλος Συριζαίος να κατηγορήσει την αντιπολίτευση ότι ψήφισε το Μνημόνιο και τώρα κάνει πίσω. Ο ίδιος ο Αλέξης και ο Ευκλείδης έδωσαν το «συγχωροχάρτι» και ταυτόχρονα καταδίκασαν τους εαυτούς τους στην αιώνια χλεύη. Ο κόσμος πλέον θα ξέρει ποιοι είναι οι πραγματικοί «δολοφόνοι» της χώρας.