…Στην Κολομβία του… νέου Μωυσή
12/05/2020 21:00
Του Όφι Ιοβόλου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

…Στην Κολομβία του… νέου Μωυσή

Μπορεί ο... νέος Μωυσής να πασχίζει διά των καλολαδωμένων δημοσιογραφικών παπαγάλων να μας πείσει ότι είναι ο ηγέτης που έψαχνε εδώ και δεκαετίες η Ελλάδα, όμως οι... πρακτικές Κολομβίας με τις οποίες κυβερνά αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.

Αναφερόμαστε στο... ξύλωμα γνωστού δημοσιογράφου κατόπιν εντολής του Μαξίμου, καθώς η σκληρή κριτική που ασκούσε χαλούσε το fake success story της... κορονοπροπαγάνδας.

Προφανώς, αν ο εν λόγω δημοσιογράφος έσκυβε μπροστά στην ανωτερότητα της Αγίας Οικογένειας, ενδεχομένως να παρέμενε στην θέση του και να έπαιρνε κι αυτός κομμάτι από τα 20 εκατομμύρια που μοίρασε ο... νέος Μωυσής στα καθεστωτικά ΜΜΕ για να τον λιβανίζουν.

Τα οποία μέσα παρεμπιπτόντως, μάλλον λόγω του ορυμαγδού της... κορονοπροπαγάνδας, ξέχασαν να μας που αν αποτελεί σκάνδαλο ή όχι, αρχηγός κράτους να δηλώνει στο πόθεν έσχες ότι έλαβε 150.000 ευρώ ως δάνειο από την αδελφή του.

Φανταστείτε αν, φερ' ειπείν, συνέβαινε κάτι ανάλογο σε οποιοδήποτε ευνομούμενο δυτικό κράτος τι θα επικρατούσε.

... Στην Κολομβία του... νέου Μωυσή, ωστόσο, απλώς είναι Τρίτη κι ο λαός προσκυνάει τον... κορονοσωτήρα που έπραξε τα αυτονόητα και δεν ψόφησε σαν το σκυλί στ΄ αμπέλι.

Στο μεταξύ, ακόμη περιμένουμε το σχέδιο απεγκλωβισμού των Ελλήνων από τα συντρίμμια του κορονοϊού.

Που και για αυτό το ζήτημα οι κυβερνητικοί κονδυλοφόροι ποιούν την νήσσαν, προσπαθώντας να θολώσουν τα νερά γράφοντας και σβήνοντας σενάρια περί ανασχηματισμού και πρόωρων εκλογών.

Με τον ανασχηματισμό να επικρατεί των πρόωρων εκλογών.

Λογικό, διότι πιθανότατα οι φωστήρες του Μαξίμου αντελήφθησαν ότι η Δεξιά τους έχει ήδη κουνήσει το μαντήλι λόγω των κυβιστήσεων σε εθνικά και μεταναστευτικό, και δεν αρκεί η εκμετάλλευση του ιού για να εξιλεωθούν για τις αμαρτίες τους.

Άρα, σοφά σκεπτόμενοι, για να μην… αποχαιρετήσουν την αυτοδυναμία που χάνουν και για να αποφύγουν την δυσάρεστη συγκατοίκηση με τον Αλέξη και την Φώφη, φρονούμε ότι θα επιχειρήσουν να αγοράσουν χρόνο μέσω του ανασχηματισμού. Ακολουθώντας την ευφυέστατη στρατηγική… προχωράμε και βλέπουμε.

Βέβαια, όπως επανειλημμένα έχουμε γράψει, ο… νέος Μωυσής είναι αντιμέτωπος με ένα σκηνικό lose - lose.

Και από τη στιγμή που η διακυβέρνησή του εξαντλείται στην καπηλεία του λοιμού, για να δικαιολογήσει το γιουρούσι στον κρατικό κορβανά από τα γαλάζια παιδιά και τα νέα επαχθή μέτρα που έρχονται προς αντιμετώπιση του λιμού, είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να γλυτώσει την συντριβή. Όποτε κι αν προσφύγει στις κάλπες.

Φυσικά, κλεισμένος στην γυάλα του Μαξίμου, αγκαλιά με την λατρευτή του αλαζονεία, ο... νέος Μωυσής νοιώθει πανίσχυρος.

Συνεχίζοντας να πιστεύει ότι ο λαός τρομοκρατείται ακόμη με τον «μπαμπούλα» του ΣΥΡΙΖΑ και προσκυνάει το μεγαλείο του.

Αν είναι έτσι φίλτατε... νέε Μωυσή, γιατί με την παραμικρή λαϊκή δυσαρέσκεια αγχώνεσαι επιλέγοντας την λύση του ξυλοδαρμού διά των δυνάμεων καταστολής;

Μήπως τελικά δεν είσαι τόσο λαοπρόβλητος όσο νομίζεις;

Ίσως αν δεν σε παραπλανούσαν οι... βορειοκορεάτικες δημοσκοπήσεις, να το είχες συνειδητοποιήσει.

Πάντως, σου υποσχόμαστε, ότι αν βρούμε κι εμείς τρόπο να πάρουμε δάνειο, θα σου κάνουμε δώρο μια πραγματική προς αποκατάσταση της αναγκαίας αυτογνωσίας.

Οψόμεθα...