Φτάνει πια η υποκρισία!
26/01/2016 16:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φτάνει πια η υποκρισία!

Έχουμε υποστηρίξει ότι η χώρα αυτή για να πάει μπροστά πρέπει να ακούσει αλήθειες. Πρέπει να υπάρξουν πολιτικοί που θα πουν αλήθειες, που θα υποστούν το περίφημο «πολιτικό κόστος», που αν χρειαστεί θα συγκρουστούν με καθεστωτικές αντιλήψεις και βολεμένους.

Έχουμε πει ότι η Νέα Δημοκρατία αν θέλει να έχει μέλλον, αν θέλει να μην καταντήσει... ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει το άκρως αντίθετο του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να πολεμήσει τον λαϊκισμό, τις ψεύτικες υποσχέσεις, τις μαυρογιαλούρικες πρακτικές, όλα όσα οδήγησαν την Ελλάδα στην κατάσταση που βρίσκεται.

Να πούμε λοιπόν ορισμένες αλήθειες:

Ναι, υπάρχει μεγάλη μερίδα των αγροτών που είναι βολεμένη. Υπάρχουν χιλιάδες αγροτικές οικογένειες που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στο χωράφι και ζουν με τις κοινοτικές επιδοτήσεις.

Ναι, υπάρχουν και αγροτοπατέρες αλλά και τεράστια φοροδιαφυγή. Υπάρχουν παραγωγοί που βγάζουν τα προϊόντα τους από το χωράφι και δεν κόβουν ούτε ένα παραστατικό. Και υπάρχουν και πάνω από 8 στους 10 που δηλώνουν μέχρι πέντε χιλιάδες ευρώ. Και δεν είναι ψέμα ότι ο μέσος φόρος τους είναι λίγο πάνω από τα 300 ευρώ το χρόνο ή ότι πληρώνουν ελάχιστα στον ΟΓΑ.

Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε όποτε δεν μας συμφέρει. Όταν ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση, η αντιπολίτευση έκανε αγώνα στα μπλόκα και η τότε κυβέρνηση κατηγορούσε τους αγρότες για ακριβώς αυτά που λέει τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και το έκανε γιατί είναι αλήθειες που πρέπει κάποτε να ακούγονται όσο κι αν πονάνε.

Να πούμε και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς κ.λπ. Ποιος Έλληνας είχε δοσοληψία μαζί τους και δεν αντιμετώπισε φαινόμενα φοροδιαφυγής; Για παράδειγμα ποιος Έλληνας δεν αποδέχθηκε κάποια στιγμή ότι δεν θα πάρει απόδειξη για ιατρικές ή δικηγορικές υπηρεσίες; Πόσες φορές πήρατε μια απόδειξη από μηχανικό, ηλεκτρολόγο, υδραυλικό κ.λπ; Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι υπάρχει φοροδιαφυγή κι ότι οι περισσότεροι ελευθερο-επαγγελματίες δηλώνουν πάντα όσα απαιτούνται για να μη φορολογηθούν καθόλου.

Ας μη βιαστούν κάποιοι να πουν ότι είμαστε με την κυβέρνηση, ότι πάθαμε... Συριζανέξ και βλέπουμε παντού εχθρούς. Ούτε είμαστε υπέρ του κοινωνικού αυτοματισμού. «Να καεί του γείτονα το σπίτι κι όχι το δικό μου». Και βεβαίως το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου είναι απαράδεκτο..

Όμως, πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσει ο καθένας μας ποια είναι η προσφορά του στην αντιμετώπιση της κρίσης. Γιατί π.χ. πρέπει να πληρώνουν βαριά τιμήματα οι μισθωτοί που αδυνατούν να κρύψουν τα εισοδήματά τους; Γιατί θα πρέπει ο ιδιωτικός τομέας να είναι πάντα στο στόχαστρο και να μη θιγεί το Δημόσιο; Γιατί πρέπει να κρύβουμε μια ζωή κάτω από το χαλί τις «βρομιές» μας; Όλοι έχουμε και από κάποιο γνωστό που φοροδιαφεύγει. Όλοι γνωρίζουμε κάποιον που δεν πληρώνει τα 83 και πλέον δισεκατομμύρια που είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Όλοι ξέρουμε κακοπληρωτές στις τράπεζες που δεν πληρώνουν κάποια από τα 108 δισ. που έχουν φτάσει τα κόκκινα δάνεια.

Όλοι είμαστε γνώστες του μαύρου χρήματος, της αδήλωτης εργασίας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα Ταμεία χάνουν κάθε χρόνο 6 δισ. ευρώ από τους «μαύρους» εργαζόμενους. Αν όλοι αυτοί ήταν νόμιμοι θα είχε σωθεί το ασφαλιστικό σύστημα και δεν θα χρειάζονταν τα επώδυνα μέτρα.

Βεβαίως να δεχθούμε ότι το κράτος δε φέρεται καλά στους πολίτες του. Ότι πολλές φορές τους κλέβει, άρα θα μπορούσε κανείς να δικαιολογήσει την κλοπή και από μέρους των φορολογούμενων.

Κάποτε, όμως, θα πρέπει να φτιάξουμε ένα σοβαρό κράτος και σ' αυτό πρέπει να συμβάλουν και οι πολίτες. Οι δε πολιτικοί δεν θα πρέπει όταν είναι στην αντιπολίτευση να χαϊδεύουν αυτιά και όταν είναι στην εξουσία να θυμούνται όλα τα κακώς κείμενα της δημόσιας διοίκησης, της κοινωνίας, συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων κ.λπ.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με τεράστια προβλήματα και κάποτε πρέπει να κάνει βήματα μπροστά. Ας αποφασίσουμε όλοι ότι δεν μπορεί να πληρώνουν τα συνηθισμένα κορόιδα και κάποιοι άλλοι να βλέπουν και να γελάνε. Δεν πρόκειται να φτιάξει αυτός ο τόπος αν οι πολίτες της δεν αλλάξουν.

Γι' αυτό λοιπόν η ΝΔ που υποτίθεται κάνει μια νέα αρχή, δεν πρέπει να ανέβει στα τρακτέρ και να χαϊδέψει τα αυτιά κανενός. Όλοι οι Έλληνες αγαπάμε την Ελλάδα μας αλλά πρέπει και να το αποδεικνύουμε. Φτάνει πια η υποκρισία!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tt avatar
  tt 26/01/2016 17:35:51

  ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΛΑΘΡΟΚΡΑΤΟΣ.

  Εκτος κι αν οι ΗΠΑ εχουν δημοσια νοσοκομεια και ΔΕΗ και δεν το ξέρω.

  Νικήσατε συντροφοι, μας κάνατε πολυεθνική χώρα με ελληνική μειονοτητα.

  ΤΕΛΟΣ, φόρους και κοινωνική πρόνοια εχουν ΜΟΝΟ τα εθνοκρατη.

  Θα μάθετε πολιτική οικονομία, αλλα θα ειναι αργα.

  Τωρα που επιλέξατε Χαλιφατο παντως, δεν δικαιούστε δημοσια υγεία. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.

 2. deskakis avatar
  deskakis 26/01/2016 18:16:40

  Πολύ σωστά τα γράφεις. Ν' αγιάσει η...πένα σου. Η ΝΔ πρέπει να παίξει αυτόν τον υπεύθυνο ρόλο, αλλιώς θα βρει τα ίδια μπροστά της, γιατί τα προβλήματα τα τωρινά ανακυκλώνονται και είναι προβλήματα της παθολογίας του πολιτικού μας συστήματος.

 3. Σόλοικος avatar
  Σόλοικος 26/01/2016 18:23:21

  Αγροτοσυνεταιριστές και μιζαδόροι. Μια πραγματική ιστορία εξακολουθητικής απάτης.

  Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω. Το άναρχο κράτος της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος σε ημέτερους, όταν με την χρηστή διοίκηση δεν εμπνέει τους πολίτες και τους κατακλέβει, δεν μπορεί να αποτελέσει στην λαίλαπα της συρρίκνωσης των εισοδηματιών της ελεύθερης αγοράς, παράδειγμα προς μίμηση, αλλά απευκτέο παράδειγμα προς αποφυγή. Είναι έργο των πολιτικών που οι ίδιοι φοροδιαφεύγουν και ας έχουν όλη την πίτα στα χέρια τους. Αλήθεια όσοι πήγατε σε ελευθεροεπαγγελματίες για την διευθέτηση υποθέσεών σας και σας είπαν να πληρώσετε εσείς τον Φ.Π.Α. της απόδειξης παροχής των υπηρεσιών τους, μήπως κάνατε τον Κινέζο; Το σαθρό σύστημα της διαπλοκής έχει εμποτίσει τόσο πολύ το μεδούλι του νεοέλληνα, που δεν πείθεται όσο καλοπροαίρετα και αν το κράτος του φερθεί, που ουσιαστικά τον αποτελματώνει και τον εξαθλιώνει. Γιατί η διόγκωση του κρατισμού δημιούργησε ένα γραφειοκρατικό τέρας, που σαν Λερναία Ύδρα κατατρώει τις σάρκες και όσων τίμια θα ήθελαν να δηλώσουν τα εισοδήματά τους και ανάλογα με τη φοροδοτική τους δυνατότητα να συμβάλλουν στην οικονομική ανόρθωση. Αλλά αντιδρούν και οι τίμιοι στον ορυμαγδό και στον συρφετό των όσων διαρκώς παρανομούν, γιατί αισθάνονται ότι πιάνονται κορόιδα στην γενική αναμπουμπούλα της υφέρπουσας παρανομίας και της εξόφθαλμης ατιμωρησίας των πολλών.
  Το σάπιο πολιτικό σύστημα των αριστερών αρπακτικών δεν επιθυμεί την ατομική ευθύνη και την εξατομίκευση των ενεργειών, που γρήγορα και ευδιάκριτα αποκαλύπτονται, σαν καθαρό νερό, παίρνοντας ο καθένας ό,τι του ανήκει, κατά τις πράξεις και αποφάσεις του, αλλά την μαζικοποίηση μέσα από πολύπλοκες ενέργειες νομικής κατασκευής, ώστε η παρανομία είτε μαζικά να συγκαλύπτεται είτε δύσκολα να αποκαλύπτεται. Η συνεταιριστική ιδέα, αποτελεί ένα κοινωνικό ιδεώδες συνεργασίας σε βάση κοινών συμφερόντων των μελών του συνεταιρισμού, προάγγελος των ανωνύμων εταιρειών, όπου η συμμετοχή των μελών του συνεταιρισμού, αντικαταστάθηκε στην σύγχρονη εποχή, με το μετοχολόγιο και τον αριθμό των μετοχών των επενδυτών της ανώνυμης εταιρείας, που αποτελούν το ποσοστό της συμμετοχής τους σ’ αυτήν.
  Η διόγκωση του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος στα τέλη της δεκαετίας του 1990 επισώρευσε πολλά δεινά στον πλούτο της εθνικής μας οικονομίας και αποτέλεσε αιτία διασπάθισης πλούτου, υφαρπαγής περιουσιών και διαφθοράς όσων αποτελούσαν τα εκλεγμένα διοικητικά συμβούλια των συνεταιρισμών, που λάμβαναν επιδοτήσεις αφειδώς από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Τράπεζες για λογαριασμό των μελών τους και τα Διοικητικά Συμβούλια, καρπώνονταν τα χρήματα για παράνομο όφελός τους χωρίς ενημέρωση των μελών τους. Γι’ αυτό και η ιστορία κατέγραψε το κλείσιμο των περισσότερων συνεταιρισμών με υπέρογκα χρέη, που λόγω του Δημόσιου χαρακτήρα των, στην λογική της υφαρπαγής της ψήφου των αγροτών, αποτέλεσαν και χρέη που επιβάρυναν την εθνική μας οικονομία και κατέσκαψαν κάθε ελπίδα οικονομικής ανάκαμψης.
  Κατά τον μήνα Σεπτέμβριο του έτους 1990, ήρθε ένα ειδοποιητήριο της Αγροτικής Τράπεζας, που μας πληροφορούσε ότι η γιαγιά μας, αγρότισσα, που είχε μετακομίσει στα γηρατειά της στην Αθήνα, στην οικογένεια των παιδιών της και ήταν αγράμματη, είχε λάβει μέσω του συνεταιρισμού του χωριού της αγροτικό δάνειο καλλιέργειας, για κεφάλαιο και τόκους, 300.000,00 δραχμών στο όνομά της, που όφειλε και να εξοφλήσει. Για καλή της τύχη το δάνειο είχε υπογραφεί στο όνομά της, τον μήνα Σεπτέμβριο του έτους 1982, χρόνο κατά τον οποίο αυτή και είχε αποβιώσει !!!!! και συνεπώς καμία ευθύνη δεν μπορούσε να έχει όχι για το δάνειο που ποτέ δεν πήρε, αλλά και ευθύνη για το χρέος της οι κληρονόμοι της, παρότι η Τράπεζα δεν αναγνώρισε το λάθος και επί μια δεκαετία απειλούσε με κατασχέσεις της ακίνητης περιουσίας των παιδιών της. Στην έρευνα που ακολούθησε, παρά την έντονη αντίδραση των Διευθυντών της Τράπεζας, που συγκάλυπταν την παρανομία, διαπιστώθηκαν οι εξής παρανομίες και ο παράνομος πλουτισμός των μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού του χωριού μας, που υπεξαιρούσαν εν αγνοία των αγροτών όλα τα δάνεια, που έπαιρναν στο όνομά τους και ζούσαν πλουσιοπάροχα στο χωριό με πολυτελή αυτοκίνητα και ταξίδια στο εξωτερικό. Γνωρίζοντας ποιοι συγχωριανοί, συνήθως μεγάλης ηλικίας είχαν φύγει από το χωριό στις πόλεις και ήταν αγρότες, με όρο του καταστατικού του συνεταιρισμού, δικαιούταν απευθείας ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του, να λαμβάνει για λογαριασμό του μέλους-αγρότη, αγροτικό δάνειο ύψους μέχρι και 200.000,00 δραχμές, το οποίο υποτίθεται και θα αποδιδόταν στο μέλος του συνεταιρισμού. Έτσι δημιούργησαν μια κατάσταση δικαιούχων εν αγνοία των τελευταίων και στο όνομά τους έπαιρναν δάνεια για καθένα από τα μέλη του συνεταιρισμού, τα χρήματα των οποίων τα μέλη του Δ.Σ. τα ιδιοποιούνταν όλα τα χρόνια, χωρίς κανείς να ξέρει ότι ήταν καταχρεωμένος στην Τράπεζα, για δάνειο που δεν έλαβε. Στην Τράπεζα μου έδειξαν τις καταστάσεις των δικαιούχων δανείων, αγροτών του χωριού, που είχαν ίδιας μορφής υπογραφή για όλους, προφανώς του Προέδρου του Συνεταιρισμού, που είχε λάβει για όλους αυτούς δάνεια εν αγνοία τους και το ποσό τους το υπεξαίρεσε. Μετά την διευθέτηση της διαφοράς και την αναγνώριση της ανυπαρξίας του χρέους της γιαγιάς μου, το κράτησα το συμβάν ως επτασφράγιστο μυστικό φοβούμενος, αλλά έχοντας μέσα μου παγιωμένη την άποψη ότι χωρίς αληθινή παιδεία, που αποτελεί το μείζον έλλειμμα και ανάπτυξη του αισθήματος κοινωνικής ευθύνης του καθένα μας, μέσα από μια κοινωνία ανοικτών οριζόντων και ίσων ευκαιριών, που αναγνωρίζει το καλό και δεν συγκαλύπτει το σαθρό και το παράνομο, για όφελος των επιτηδείων, δεν υπάρχει προκοπή. Κακό που δυστυχώς και σήμερα διαιωνίζεται, επιτηδευμένα, με έντεχνη παραχάραξη της αλήθειας σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας και με συνθήκες μεσαιωνικού σκοταδισμού.

 4. makedon avatar
  makedon 26/01/2016 19:49:41

  Καλησπέρα σας. Διάβασα με προσοχή το άρθρο και διαφωνώ κάθετα, οριζόντια και διαγώνια. Καταρχήν στο άρθρο αναγράφονται πληροφορίες πλήρως ανακριβείς. Αγαπητέ αρθογραφε αυτά που αναφέρεις είναι 1500 %εκτός πραγματικοτητας. Πρώτον αναφέρεις πώς ο μέσος φόρος που πληρώνει ένας αγρότης είναι λίγο πάνω από 300 ευρώ. Αυτό είναι ψέμα και μάλιστα μεγάλο.Ένας αγρότης χαμηλής κλίμακας πληρώνει το λιγότερο 2000-2500 ευρώ σε φόρους πάνω στην δουλειά του. Φόρος δεν είναι μόνο ο φόρος κερδών, είναι και η προκαταβολή φόρου, είναι και ο Φ.Π.Α, είναι και το τέλος επιτηδευματος, είναι και ο φόρος στο νερό που πληρώνει ο αγρότης για να ποτίσει τα χωράφια του, είναι και ο φόρος υπέρ ελγα, είναι και οι φόροι υπέρ τρίτων και ο αριθμός αυτών των φόρων ουκ έχει τέλος. Αν λοιπόν θέλετε να πιστεύετε πως οι αγρότες θα δίνουν το 85%του εισοδήματος τους σε φόρους για να μην χρειαστεί να εκτεθεί πολιτικά ο οποιοσδήποτε πολιτικός αρχηγός πλαναστε πλανην οικτρά. Δεύτερον, αναγράφεται στο άρθρο πως χιλιάδες αγροτικές οικογένειες ζουν από τις επιδοτήσεις χωρίς να πατάνε το πόδι τους στο χωράφι. Δεύτερο πολύ μεγάλο ψέμα. Το φορολογικό σύστημα δίδει την δυνατότητα σε ανθρώπους που δεν είναι αγρότες να εισπραττουν αγροτικές επιδοτήσεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι στην φορολογική δήλωση τους να δηλώσουν ""ετεροεπαγγελματιες "".Τρίτον, αγροτικές επιδοτήσεις εισπραττουν και νομικά πρόσωπα και αυτά τα πρόσωπα δεν είναι συνεταιρισμοι. Ψάξτε στα αρχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ να δείτε ποιοι τα τσεπωνουν. Τέταρτο, αγαπητέ αρθρογραφε αυτό που κάνεις με βάζει σε σκέψεις. Παραλείπεις να αναφέρεις τα αίσχη των βιομηχάνων και τις εξευτελιστικες τιμές αγοράς των αγροτικών προϊόντων. Παραλείπεις να αναφέρεις πώς οι αγρότες φορολογουντε από το 1 ευρώ χωρίς αφορολόγητο. Γενικά έχεις ξεχάσει να αναφέρεις πολλά κατά ένα περίεργο τρόπο. Για όποιον θέλει μπορούμε να συζητήσουμε με πραγματικά στοιχεία και όχι από την Συγγρού. Αβάντες στον Μητσοτάκη στην πλάτη των αγροτών αλλά και όλων αυτών των ""κοροιδων ""που ονομάζονται ιδιωτικός τομέας δεν πρόκειται να τα ανεχτουμε.Κρίμα αρθρογραφε. Όποιος περπάτησε στο μονοπάτι της χειρουργικής αρθρογραφιας δεν προχώρησε πολύ. Και κάτι τελευταίο. Με το να διχαζεις τον ιδιωτικό τομέα, τις κοινωνικές τάξεις που μάχονται για την επιβίωση τους ένα πράγμα θα κερδίσεις. Την ταμπέλα του ""σερβιτόρου""Επειδή λοιπόν τυγχάνει και νοημοσύνη να έχουμε και να ζούμε εντός κοινωνίας σε λέμε αγαπητέ αρθρογραφε, ξαναψαξε τα όσα γράφεις. Αν χρειάζεσαι βοήθεια για να γράψεις ένα πολύ καυστικό και μη αμφισβητισιμο άρθρο μπορούμε να σε παρέχουμε πληροφορίες. Και για όποιον ενδιαφέρεται, είμαι ανοικτός σε διάλογο για το αγροτικό, με προτάσεις και γενικά με ειλικρινή διάθεση για ειλικρινή διάλογο ακόμα και αν αναφερθούμε σε πράγματα δυσάρεστα για μία κατηγορία αγροτών, τους λεγόμενους αγρότες -αστους -τουρίστες. Και για τους αγροτοπατερες φυσικά. Καλό σας βράδυ.

 5. Διογένης avatar
  Διογένης 26/01/2016 19:52:45

  Δεν συμφωνώ με τη φιλοσοφία του άρθρου. Καταρχάς, τι σχέση έχει η φοροδιαφυγή. Αυτά είναι επιχειρήματα του Τσίπρα. Δεύτερον, φοροδιαφεύγει κυρίως αυτός που επωφελείται από τη μη καταβολή του ΦΠΑ. Στην περίπτωση του υδραυλικού, αλλά και του αγρότη που πουλάει λιανική, φοροδιαφεύγει ο πελάτης. Δηλαδή όλοι μας. Εμείς θα έπρεπε να τους πληρώνουμε τον ΦΠΑ, εμείς είμαστε αυτοί που θέλουμε να μην επιβαρυνθούμε το 23%. Τρίτον, τώρα εδώ μιλούμε για την εξόντωση και περιθωριοποίηση μιας πολύ μεγάλης μάζας μικρομεσαίων αγροτών. Μιλούμε για αλλαγή του χάρτη της ελληνικής υπαίθρου!

  Όταν οι (συνδικαλιστές) αγρότες ζητούσαν "όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά", όταν δηλαδή ζητούσαν να εξαπατήσουν την Ε.Ε. με τη σύμπραξη του ελληνικού κράτους, τότε είχαν κλείσει τα Τέμπη. Τώρα που τους καταστρέφει ο Τσίπρας τη ζωή, δεν έχουν κλείσει τα Τέμπη και μας έχει πιάσει κι εμάς η αστική ευγένεια μην τυχόν και τα κλείσουν τα Τέμπη. Μα πώς θα αντιδράσουν σε αυτό που συμβαίνει; Αν δεν κλείσουν τώρα τα Τέμπη, πότε θα τα κλείσουν; Τώρα που τους καταστρέφει ο καταληψίας της εξουσίας για να προσποιηθεί ότι δεν μειώνει συντάξεις και είναι αυτός ο "καλός" και οι άλλοι οι "κακοί";

  Η ΝΔ δεν είναι ανάγκη να πάει στα μπλόκα. Μπορεί να πει ότι διαφωνεί μεν επί της αρχής με τέτοιου είδους κινητοποιήσεις, αλλά ότι κατανοεί παράλληλα απόλυτα τους λόγους που οδηγούν τους αγρότες και κάθε επαγγελματική τάξη σε μια τέτοια μορφή κινητοποιήσεων. Δεν μπορεί να καταστρέφεται η ζωή τους και εμείς να λέμε "ναι, αλλά είναι φοροφυγάδες". Σοβαρά; Αν είναι έτσι τότε να καταστρέψουμε τη ζωή όλων μας, διότι όλοι είμαστε φοροφυγάδες, κάθε φορά που δεν θέλουμε απόδειξη διότι υπάρχει οικονομικό όφελος για εμάς τους ίδιους. Τι λογική είναι αυτή; Συγκρίνεται το ένα με το άλλο; Αν είναι δυνατόν! Νομιμοποιούμε το μοναδικό άλλοθι του Τσίπρα!

 6. giorgos avatar
  giorgos 26/01/2016 20:10:54

  Πολυ καλα τα λες,συμφωνω απολυτα μαζι σου αλλα δεν μας λες ποιοι καλυπταν επι 30-40 χρονια ολα αυτα που αναφερεις ? Το ΠΑΣΟΚ & η ΝΔ . Και τωρα ερχονται σαν θλιμμενες χηρες & κλαινε πανω στο αψυχο κορμι της Ελλαδας. Εμενα προσωπικα δεν μου ειπαν το ΠΑΣΟΚ & η ΝΔ οτι σου δινουμε αυξηση με δανεικα προς οφελος τους (ψηφοθηρικο) & οτι αργοτερα θα τα επιστρεψεις με τοκο ,η οτι κανανε στραβα ματια σε φοροφυγαδες αφου πολλοι πολιτικοι τους ειχαν οικονομικα μανατζερ.Ειδικα με τους αγροτες ξεχναμε τις φιεστες με τα τρακτερ στα μπλοκα & τις διαφορες επιχορηγησεις αρκει να παρουν ψηφους.Οι ελευθεροι επαγγελματιες δηλωναν περιπου 5.000 εισοδημα & εφτιαχναν βιλλες με την ανοχη του κρατους το οποιο εκανε τον τυφλο παλι προς οφελος πελατειακο.Τα ασφαλιστικα ταμεια εβαζαν τα λεφτα την ΤτΕ ατοκα ,μετα ηρθε το χρηματηστηριο ,δομημενα ομολογα & τελος το PSI & εφαγαν ολα τα αποθεματικα & τωρα λενε δεν εχουν λεφτα για τις συνταξεις,ε καλα να παθουμε γιατι τετοιος λαος ειμαστε τετοιους πολιτικους θελουμε.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΓΑΝ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΘΑ ΜΕ ΣΩΣΟΥΝ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΑΣ.

 7. παπαδόπουλος ηλίας avatar
  παπαδόπουλος ηλίας 26/01/2016 22:03:06

  Έτσι μπράβο! οι αγρότες κάθονται στα καφενεία παίζουν πρέφα βάζουν τους αλλοδαπούς να δουλευουν στα χωράφια και εισπράτουν επιδοτήσεις! οι έμποροι είναι κλέφτες και λαμόγια! οι δικηγόροι λαμόγια που υπερασπίζονται...εγκληματίες! οι μηχανικοί είναι μοναχοφάιδες!οι ναυτικοί είναι ..κοπρόσκυλα που απλώς περνούν την ώρα τους πάνω στα καράβια!φυσικά οι ΔΥ είναι τεμπέληδες! όπως βεβαίως και οι άνεργοι που δεν θέλουν να εργαστούν αν και τους προσφέρονται χιλιάδες θέσεις ...άμισθης εργασίας!!
  Όλοι αυτοί έχουν ως σχέδιο να καταρρεύσει το κράτος γιαυτό δεν πληρώνουν τους φόρους που βάζουν ,για το καλό μας, οι κυβερνώντες! Μαζί θέλουν να καταρρεύσουν και οι τράπεζες, γιαυτό αποφάσισαν να μην πληρώνουν τα δάνειά τους παρ΄όλο που λαμβάνουν ....τεράστια επιδόματα ανεργείας ενω όσοι έχουν ακόμα κάποιο εισόδημα, το...σπαταλούν για να τραφεί η οικογένειά τους, να σπουδάσουν τα παιδιά τους,να διασκεδάσουν!......
  Μετά απορείτε γιατί δεν σας εμπιστεύεται ο ψηφοφόρος!

 8. makedon avatar
  makedon 26/01/2016 22:08:08

  Καλησπέρα σας και πάλι. Συμφωνώ με την άποψη του Διογένη. Εξάλλου και ο ηγέτης μας έχει την ίδια άποψη με τον Διογένη αλλά και πολλών εξ ημών μέσα σε αυτούς και εγώ. Τα μπλόκα δεν είναι λύση. Όσο όμως το πολιτικό σύστημα θα απαξιωνει τον λαό, όσο θα αρνείται να συζητήσει από μηδενική βάση και να ξεκινήσει από το μηδέν να χτίζει μια καινούρια, υγιή και εξαγωγική κυρίως οικονομία τόσο η οργή θα θεριευει. Εδώ και καιρό ξεκινήσαμε να δημιουργούμε ένα πρόγραμμα οικονομικής ανασυγκροτησης της πατρίδας μας. Δεχομαστε πόλεμο, μεγάλο πόλεμο, και σε ένα μεγάλο βαθμό από ανθρώπους και στελέχη της παράταξης. Παρόλα αυτά όμως δεν σκύβουμε το κεφάλι. Και ούτε πρόκειται! Έχουμε προτάσεις, έχουμε θέληση και είμαστε αποφασισμενοι να σηκώσουμε την πατρίδα όρθια. Η πατρίδα μας αξίζει πολλά. Κυρίως όμως αξίζει την αναγνώριση και τον σεβασμό.

 9. Naruto avatar
  Naruto 27/01/2016 10:26:51

  Σωστές οι απόψεις των περισσότερων , το ψάρι όμως βρωμάει απο το κεφάλι . Κανένας δεν γεννιέται απατεώνας , λαμόγιο , παράσιτο . Αυτό συμβαίνει στην πορεία μέσα απο ενα λαβυρινθώδες νομικό σύστημα το οποίο απαγορεύει και συγχρόνως επιτρέπει τα πάντα αρκεί να βρεθεί το κατάλληλο άρθρο του νόμου .Η φοροδιαφυγή , ο παρασιτισμός και η υπεξαίρεση γίνονται όροι επιβίωσης για τον καθένα . Εφόσον το σύστημα παρέχει την δυνατότητα για αποφυγή των υποχρεώσεων κάποιοι θα το εκμεταλευτούν .
  Ισως θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το νομικό μας σύστημα και εφεξής όσοι νόμοι ψηφίζονται να έχουν ημερομηνία λήξεως και εφόσον κρίνεται απαραίτητο να ανανεώνονται .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.