Οι χειρότεροι εχθροί της παράταξης
12/09/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι χειρότεροι εχθροί της παράταξης

Ας προσέχουν εκεί στη Συγγρού και τη Ρηγίλλης με ποιους κάνουν παρέα

Η εφημερίδα Επένδυση είναι γνωστό από ποιους εκδίδεται και ποιοι είναι οι αφανείς χρηματοδότες. Κάτι παλικάρια που δεν έχουν σχέση με… τη διαπλοκή. Δεν είναι ολιγάρχες, δεν έχουν «κουμπάρους», δεν έχουν δουλίτσες με κανέναν, δεν παίζουν πολιτικά παιχνίδια.

Έτσι, λοιπόν και η… καλή εφημερίδα αποφάσισε να κάνει πρωτόσελιδο με πηχυαίους τίτλους ένα σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ: «Μαύρο στη διαπλοκή» θα ρίξει λοιπόν ο Αλέξης και σύμφωνα με την Επένδυση αυτό είναι κάτι που πρέπει να ακουστεί και να διαβαστεί παντού.

Πραγματικά βλέποντας κάτι τέτοια αναρωτιέσαι αν ζεις σε άλλον πλανήτη. Αν θέλουν να σε τρελάνουν και μάλιστα το πετυχαίνουν αυτό με κάτι τέτοια παιχνιδάκια. Μα καλά δεν ορρωδούν προ ουδενός; Δεν έχουν καθρέφτη να κοιταχτούν; Δεν έχουν ακούσει για την ταινία «κοίτα ποιος μιλάει;»

Αλλά ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η εφημερίδα ανήκει στο «συγκρότημα Κουρτάκη» (ότι θα γράφαμε ότι έχει συγκρότημα ένας δημοσιογράφος που παρακάλαγε να γράψει κανένα αρθράκι –ξέρει που- για να πάρει κανένα ξεροκόμματο ούτε που το περιμέναμε). Χρηματοδοτείται από τον εφοπλιστή, πρόεδρο και δημοτικό σύμβουλο Μαρινάκη ο οποίος έχει πολλούς ανοικτούς λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη;

Οι προεκλογικές περίοδοι, που παίζεται ποιος θα κυβερνήσει, είναι η καλύτερη στιγμή για να γίνουν deal, και ο νοών νοήτω. Αυτή την περίοδο γίνονται πολλές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι οπότε μην εκπλήσσεστε όταν βλέπετε τέτοια πρωτοσέλιδα ή όταν ακούτε γνωστούς δημοσιογράφους συγκεκριμένων συγκροτημάτων να γλείφουν πότε τον Αλέξη και πότε τον Βαγγέλα. Έχουν σίγουρα στρατηγική και στόχο.

Έτσι λοιπόν και το «συγκρότημα Κουρτάκη» (θου Κύριε φυλακήν το στόματί μου) παίζει τα παιχνίδια του προεκλογικά για να προστατέψει το αφεντικό μετεκλογικά. Διότι έρχονται δύσκολες μέρες, οι δικογραφίες «καίνε», όσο να ’ναι θα χρειαστούν οι πολιτικές πλάτες. Θα θυμάστε βεβαίως ότι στις δημοτικές εκλογές ο Μαρινάκης έπαιξε φουλ Τσίπρα και Δούρου. Συνεχίζει τώρα την στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένοντας πότε θα έρθουν τα ανταλλάγματα.

Όμως, οι δημοσιογράφοι της αυλής του τον έχουν πείσει ότι πρέπει να παίζει σε διπλό ταμπλό γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Να σκάσει ο Βαγγέλας στο Μαξίμου και να τρέχουν; Έτσι ανεμοδούρες που είναι, σπεύδουν πότε από εδώ και πότε από εκεί αρκεί να είναι ικανοποιημένο το αφεντικό. Η πλάκα είναι ότι ο Κουρτάκης και η παρέα του το παίζουν προστάτες της Νέας Δημοκρατίας. Από πού κι ως πού; Οι χειρότεροι εχθροί του Σαμαρά, οι πολέμιοι της προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτοί που έφεραν τον Τσίπρα στην εξουσία να γίνονται από τη μια υποστηρικτές του Μεϊμαράκη και της δεξιάς ιδεολογίας και από την άλλη να ξερογλείφονται στην αυλή του Αλέξη για καμιά… απαλλακτική απόφαση;

Όλοι οι κομπλεξικοί που έκαναν λεφτά με ξένες πλάτες και λιμανίσιες συμπεριφορές να βρίζουν το Antinews που στήριξε άδολα τον Σαμαρά, που πίστεψε ότι αν η Ελλάδα είχε μια ευκαιρία ήταν αυτή με την προηγούμενη κυβέρνηση η οποία έπεσε γιατί οι διαπλεκόμενοι «μπάσταρδοι» δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και λοιπά λαμόγια της πιάτσας άνοιξαν πόλεμο; Ε, όχι αυτό πάει πολύ. Και είναι ντροπή να συνεχίζεται αυτό το άθλιο πολιτικο-δημοσιογραφικό παζάρι όπου τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και των sites να «πωλούνται» έναντι αδράς αμοιβής, είτε χρηματικής, είτε άλλης που δεν θέλουμε καν να φανταστούμε.

Αλλά ας πάψουν να μας κουνούν το δάχτυλο οι «εκδότες» - τζάμπα μάγκες που δεν ξέρουν να γράφουν ούτε το όνομά τους σωστά και πληρώνουν διορθωτές για να μάθουν ορθογραφία. Και να ξέρουν ότι δεν τους φοβόμαστε. Έχουμε βαριά παρακαταθήκη, όνομα βαρύ σαν ιστορία για να το λεκιάζουν κάτι πουλημένα 45άρια που δεν έχουν μάθει να σέβονται γιατί απλά έχουν βγάλει λεφτά εύκολα και βρόμικα. Θα γυρίσει κι ο τροχός και όλοι αυτοί θα τρέχουν να πιουν καμιά ρακή να ξεχαστούν όταν θα τους έχουν ξεχάσει όλοι.

Κι ας προσέχουν εκεί στη Συγγρού και τη Ρηγίλλης με ποιους κάνουν παρέα. Άλλωστε… το ξύλο δεν βγήκε από τον παράδεισο.