05/07/2010 19:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρείς στον αέρα για τον ΠΑΟ

Φαίνεται να μην καταλήγει σε συμφωνία το ζήτημα της αγοραπωλησίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά τη ραδιοφωνική τοποθέτηση των Ανδρέα Βγενόπουλου και Γιάννη Βαρδινογιάννη. Να γίνει έλεγχος προκειμένου να αγοράσει επανέλαβε ο Mr. MIG, με τον μεγαλομέτοχο της πράσινης ΠΑΕ να μην αποδέχεται την πρόταση αυτή, σημειώνοντας ότι η ΠΑΕ δεν έχει υποχρεώσεις από προηγούμενες χρήσεις, όπως στον ΟΣΦΠ..

Η διαφορά στο οικονομικό φαίνεται να είναι μεγάλη, καθώς η πλευρά Βγενόπουλου, εκτιμά την καθαρή θέση από 10-30 εκατ. ευρώ συν τα περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ (δηλαδή κυρίως την Παιανία) ενώ η πλευρά Βαρδινογιάννη επιμένει στην αποτίμηση που έχει ήδη γίνει.

Παραθέτουμε ένα κομμάτι των δηλώσεων του κ. Βγενόπουλου:«Θεωρώ ότι έχω καταθέσει μια πολύ σοβαρή πρόταση στον κ. Βαρδινογιάννη.

Χαρακτηρίστηκε αναξιόπιστη η πρόταση μου. Χαρακτηριστικά εγώ ο ίδιος αναξιόπιστος και αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ. Έχω βάλει 20 εκατομμύρια στον Παναθηναϊκό και άλλα 23 εκατομμύρια για την ονοματοδοσία του γηπέδου. Σύνολο δηλαδή 43 εκατομμύρια ευρώ.

Καμιά εταιρεία δεν έχει κάνει οικονομικό έλεγχο. H deloitte έκανε αποτίμηση και όχι έλεγχο.  Ποτέ δεν έγιναν αποτιμήσεις όταν μπήκαμε εμείς στην ΠΑΕ. Δεν πήραμε ποτέ αποτίμηση στα χέρια μας. Αν χρειαζόταν χρήματα ο Παναθηναϊκός θα ξαν βάζαμε.

Από την στιγμή λοιπόν που δεν έχει γίνει έλεγχος ποτέ δεν μπορεί να υπάρχει και συγκεκριμένη πρόταση.»

Ο κος Βαρδινογιάννης μεταξύ άλλων ανέφερε:

«…Άλλο ο Παναθηναϊκός, άλλο ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός το 2008 είχε μόνο κάποιες υποχρεώσεις σε τρίτους για τον Σπυρόπουλο. Ο Ολυμπιακός έχει τον κύριο Μαρινάκη ο οποίος έχει αναλάβει προηγούμενες υποχρεώσεις της ΠΑΕ, ύψους 35-40 εκ ευρώ. Τις προηγούμενες υποχρεώσεις που είχε ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να τις είχε πληρώσει ο κύριος Κόκκαλης. Αυτή είναι μία σημαντική διαφορά με τον Παναθηναϊκό που δεν έχει συσσωρευμένες υποχρεώσεις από προηγούμενα έτη.

Η ουσία είναι ότι έχει γίνει αποτίμηση Α με κάποια δεδομένα. Τα δεδομένα μπορεί κανείς να τα αμφισβητήσει. Όταν λοιπόν πωλείται ένα οικόπεδο, το οικόπεδο αξίζει Α. Στον Ολυμπιακό που αποτιμάται κάποια χρήματα, κάποιος κύριος χωρίς πολλές φανφάρες είπε ότι αναλαμβάνει και τις προηγούμενες υποχρεώσεις. Ο κύριος Μαρινάκης δεν διοικούσε τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια, δεν είχε άποψη.

Εγώ ξέρω πως υπάρχει μια τάση να διογκώνονται τα πράγματα, να μην λέγεται η αλήθεια. Δεν θέλω να ξαναβγάλω ανακοίνωση γιατί όλη αυτή η διαδικασία θυμίζει πινγκ-πονγκ….»

Τέλος,  δηλώσεις έκανε και ο  τέως πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νικόλας Πατέρας, ο οποίος αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των επιστολών που έστειλε στον Γιάννη Βαρδινογιάννη (και που δεν έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας) και στους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση. Ποιοι είναι αυτοί; Εκτός από κατηγορίες για κακοδιαχείριση και για διευκρινίσεις που δεν έγιναν από την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο κ. Πατέρας έκανε λόγο για απαξιωτικές δηλώσεις που είχαν γίνει με αποδέκτη τον ίδιο και... "τρίτον του είχα ζητήσει να κάνει μια δήλωση ότι είμαι πρόεδρος της ΠΑΕ και χρειάζομαι να έχω τη στήριξή του".

Οι τρεις άνδρες διασταύρωσαν τα ξίφη τους μέσα από διαδοχικές δηλώσεις  στον ραδιοφωνικό σταθμό "NOVAΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο.