#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/05/2010 13:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πόλεμος των "4" στον ΠαναθηναϊκόΌταν γράφαμε το Σάββατο (http://www.antinews.gr/?p=46975)  ότι   «ο Βγενόπουλος δεν έχει μιλήσει και ίσως είναι ο καταλύτης των εξελίξεων» δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα επιβεβαιωθούμε τόσο γρήγορα, καθώς οι αψιμαχίες τελείωσαν στην ΠΑΕ ΠΑΟ και πάμε σε ανοικτό πόλεμο. Οι «4» μέτοχοι παίρνουν όπλα, μπαλάσκες και προβλέπεται μακελειό.

Η αρχή έγινε με την ανοικτή επιστολή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Γιάννη Βαρδινογιάννη, με την οποία καλούσε κάθε ενδιαφερόμενο να κάνει πρόταση για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, ειδάλλως να σωπάσει και να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που προβλέπονται από το ποσοστό των μετοχών που κατέχει.

Στην επιστολή αυτή απάντησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, με τρόπο που δεν επιδέχεται παρερμηνείες: Την παραθέτουμε αναλυτικά:

«Επιτέλους οι μάσκες έπεσαν. Οι κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης θέλει να πάρει λεφτά στην τσέπη για να πουλήσει τον Παναθηναϊκό που υπεραγαπά. Για να φθάσουμε μέχρι εδώ στήθηκε ένα απίθανο επικοινωνιακό παιχνίδι, από τη δήθεν αύξηση κεφαλαίου 40-50 εκατ. Ευρώ που θα κάλυπτε ο μεγαλομέτοχος και που κατέληξε στα 15 εκατ. Ευρώ, μέχρι τις αποτιμήσεις που δείχνουν ένα Παναθηναϊκό super-ζημιογόνο και ταυτόχρονα να αποτιμάται πάνω από 100 εκατ. Ευρώ, γιατί άραγε;

Είναι λυπηρό ότι τη στιγμή που η πολυμετοχικότητα με πρόεδρο-ηγέτη τον κ. Νίκο Πατέρα πέτυχε απολύτως, αντί να συνεχίζουμε βάζοντας όσα λεφτά χρειάζονταν για διακρίσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης χρησιμοποιεί ως μέσο πίεσης το πισωγύρισμα του Παναθηναϊκού με την απομάκρυνση του επιτυχημένου Προέδρου, την μείωση των συμβολαίων και τις πενιχρές μεταγραφές, προκειμένου να πάρει χρήματα από τα «κορόιδα» που έχουν ήδη βάλει 67 εκατ. Ευρώ χωρίς καμία αποτίμηση και μόνο από τη αγάπη τους για την ομάδα.
Τα «κορόιδα» όμως είναι έτοιμα να προσφέρουν χρήματα για την ομάδα για να γιγαντώσουν τον Παναθηναϊκό και όχι την ήδη γεμάτη τσέπη του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη.
Καλούνται οι τσάτσοι, αποκηρυχθέντες και μη, να βοηθήσουν τις προσπάθειες του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη τώρα που θα μείνει πάλι μόνος του στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε έχει αποδείξει ότι με προέδρους της «εμπιστοσύνης» του με προπονητές και τεχνικούς διευθυντές νεροκουβαλητές, με φιστίκια για μεταγραφές και με αριστοτεχνικούς χειρισμούς στο θέμα του νέου γηπέδου η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη».

Απάντηση  Γιάννη Βαρδινογιάννη:

«Σε μία ανοιχτή επιστολή προς όλους τους μετόχους, ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος απάντησε προσωπικά. Κατά την προσφιλή του τακτική προσέφυγε σε έναν λίβελο γεμάτο ύβρεις, κραυγές και χαρακτηρισμούς και απέφυγε να τοποθετηθεί υπεύθυνα και επί της ουσίας. Για την ταμπακέρα δεν μας είπε τίποτα.

Αναγκάζομαι λοιπόν να επισημάνω τα ακόλουθα:

Οι στοιχειώδεις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης προστάζουν ότι το 10% δεν μπορεί να διοικεί αγνοώντας τους υπόλοιπους μετόχους. Επαναλαμβάνω, εάν κάποιοι θέλουν να συμπεριφέρονται σαν αποκλειστικοί ιδιοκτήτες του Παναθηναϊκού, τους δίνω πλέον τη δυνατότητα να το κάνουν! Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν επικοινωνιακά τεχνάσματα και πυροτεχνήματα για παραπλάνηση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού.

Την προηγούμενη Παρασκευή ο κ. Πατέρας επέλεξε να υποβάλει την παραίτησή του. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να μείνει ακέφαλος. Οφείλουμε ως μέτοχοι να μεριμνήσουμε και να εξασφαλίσουμε διοικητική συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός ήταν και θα είναι πάνω από πρόσωπα.

Έχω ζητήσει από την ημέρα της παραίτησης του Προέδρου τόσο από τον ίδιο όσο και από τον κ. Βγενόπουλο (καθώς και από άλλους μετόχους) να προτείνουν πρόσωπα για την θέση του Προέδρου κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Δεσμεύομαι να στηρίξω έναν Πρόεδρο κοινής αποδοχής.

Προφανώς ο κ. Βγενόπουλος μας θεωρεί ʽκορόιδαʼ που ως κατέχοντες το 54% σε κάθε μελλοντική αύξηση θα καταβάλουμε το ποσό που μας αναλογεί, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να συναποφασίζουμε και υπό την απειλή αποχωρήσεων. Αναρωτιέμαι επίσης αν θεωρεί ʽκορόιδαʼ τους αδερφούς Γιαννακόπουλους και τα ποσά που έχουν προσφέρει εδώ και δεκαετίες στο σύλλογο. Αναρωτιέμαι ακόμη αν οι κκ Πατέρας, Δάβαρης, Ξυλάς, Πολέμης, Ζολώτας θεωρούν επίσης τους εαυτούς τους ʽκορόιδαʼ.

Βέβαια ίσως να μην είμαστε οι καταλληλότεροι να κρίνουμε τα παραπάνω καθώς δεν έχουμε ως επάγγελμα το να μαζεύουμε χρήματα από ʽκορόιδαʼ. Αυτό που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός είναι ηγέτες και στιβαρή διοίκηση. Πρόσωπα που νιώθουν κορόιδα δεν αξίζει να κρατούν τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους.

Η οικογένεια μου ήδη από την προηγούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έχει αποδείξει έμπρακτα, όχι στα λόγια, ότι δεν επιθυμεί να πλουτίσει από τον Παναθηναϊκό, ούτε πρόκειται να το κάνει τώρα.

Κύριε Βγενόπουλε, ο Παναθηναϊκός δεν χαρίζεται.

Κανείς, παρά τους επικοινωνιακούς του τακτικισμούς και τις υπόγειες μεθόδους που ακολουθεί δεν μπορεί να μας εξωθήσει στην αποχώρηση.

Για να μην υπάρχουν αυθαίρετες ερμηνείες, σε ποια τσέπη θα πάνε τα λεφτά, το ποσό που αντιστοιχεί στην πώληση του 54% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεσμεύομαι να διατεθεί για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό καθώς και για τη στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων που σήμερα την χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από σοβαρούς μετόχους και όχι ψευδομεσσίες.

ΥΓ. Η πρόταση ισχύει μέχρι το επικείμενο Δ.Σ. και λυπάμαι αν χαλάσαμε τα σχέδια κάποιων για ηρωική αποχώρηση έπειτα από την απόκτηση, μέσω του Παναθηναϊκού, της αναγνωρισιμότητας που τόσο πολύ επιζητούσαν».

Οι εξελίξεις πλέον είναι απρόβλεπτες και κάθε ενδεχόμενο είναι ανοικτό.ΟΔΥΣΣΕΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 25/05/2010 14:04:44

  Όποιος μπλέκει με πετρελαιάδες...Σαν ψαράδες στ' ανοιχτά της Λουιζιάνας.

 2. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 25/05/2010 14:06:17

  Ωραιο το διδυμο.
  Ο αφραγκος προεδρος με το διαχειριστη κεφαλαιων,πηραν ενα μαγαζι - το μοναδικο -χωρις χρεη,και μεσα σε μια διετια το καταχρεωσαν.
  Οι οπαδοι( πες με χαρτζιλικι ναναι κι ο,τι ναναι)πανηγυριζουν τον ακριβοπληρωμενο τιτλο με ξενα λεφτα βεβαια, και δεν βλεπουν οτι τον συλλογο τον πανε οι μπαργκλαρς για φαλημεντο για να μπορεσουν ν αγορασουν μετα και να το παιξουν σωτηρες.
  Παληο το κολπο.
  Παλαιοτερα στην υποθεση της τραπεζας Πειραιως,Βαρδης και Σαλλας του την ειχαν κοψει την ουρα του Ανδρεα και του την ειχαν δωσει να τη φαει.
  Αναμενεται νεα @#!!**%*$#@ γιατι ο κυρ Ανδρεας τη γουσταρει;

  • Green St avatar
   Green St @ Aris lalidis 25/05/2010 14:40:24

   @ Αris Lalidis μάλλον δεν γνωρίζεις. Σύμφωνα με την έκθεση που βγήκε πρόσφατα στην δημοσιότητα ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ έχει συσσωρευμένες ζημιές για τα έτη 1979-2008 ύψους 80 εκατ. ευρώ. Αλλο ένα ψέμμα των Βαρδινογιάννηδων ανακαλύφθηκε. Η εταιρεία πριν 2 χρόνια είχε αποτιμηθεί 200εκατ και τώρα με νταμπλ, με παίκτες όπως ο σισέ και ο σίλβα, με την προοπτική του ΤΣ.Λ. αποτιμάτε 112 εκατ. Τα έλεγε και ο Θανάσης ο Γιαννακόπουλος.
   Και τώρα βγαίνουν μετά από όλα αυτα οι βαρδινογιάννηδες και λένε πουλάω. Να βάλουν και στην τσέπη δλδ.

 3. lpap avatar
  lpap 25/05/2010 14:34:59

  Ένα νταμπλ πήραμε και θα μας το βγάλουν ξινό...

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ lpap 25/05/2010 14:59:21

   Tην Παρασκευή έχουμε ραντεβού...

 4. theagpar avatar
  theagpar 25/05/2010 15:54:19

  Που να μη παίρνατε και το νταμπλ. Τι ειχε να γίνει τότε......

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ theagpar 25/05/2010 16:16:16

   Πανικός και ομίχλη.

 5. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 25/05/2010 17:00:16

  @Green
  O Σισε με το Σιλβα παιζουν για ενα πιατο φασολαδα;
  O Mελισσης ποσο στοιχισε;
  Ο Χριστοδουλοπουλος ;
  O ψοφιος Κατσουρανης με ενα καρρο λεφτα ηταν απαραιτητος;
  O παππους Καραγκουνης ηθελε χρυσο τετραετες συμβολαιο τωρα στα στερνα ;
  Τα λεφτα εικοσι μεταγραφων-πατατα που δεν παιζουν που πηγαν;
  To "πουλαω" ο Τζιγκερ το ειπε για να ξεμπροστιασει τους αφραγκους.
  τρακαδορους που θελουν να κανουν λεζαντα με ξενη περιουσια.

  Εκτος απο ασκησεις μνημης,θα πρεπει να κανεις και μια ασκηση λογικης.
  Αν ηθελαν να βαλουν στην τσεπη θα επαιρναν τα ευρω τοτε που αφησαν το μισο ΠΑΟ στα λαμογια.

 6. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 25/05/2010 18:06:46

  ΒΡΑΧΕ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ
  ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΓΑΠΕΣ,ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΜΙΖΕΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΠΑΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟΔΙΩΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ...ΣΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΥΠΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ 13...

 7. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 25/05/2010 20:03:23

  Πες τα βρε Τζίγγερ. Τόσες επιτυχίες χάρισες στον θείο και τολμούν να σε αμφισβητούν;

 8. Γιάννης_Άλιμος avatar
  Γιάννης_Άλιμος 26/05/2010 07:30:02

  Ετοιμαστείτε τώρα μάλλον να ξαναλουστείτε τους "Γκαγκάτσηδες"... Ξαναστήνεται το μαγαζί και τρίβει τα χέρια του ο χοχοχο...

  @ Δημήτρης: Ξέχασες την τεράστια επιτυχία με το νέο μας γήπεδο. Μέχρι και οι...κορμοράνοι μας έκαναν πλάκα... Αλλά βρε αδερφέ, χαλάλι! Δεν είδες τι ωραίο το φτιάξαμε; Στολίδι έγινε!

  Υ.Γ.: Αλήθεια τα φυστίκια (€ 2,5 εκατομμύρια) για τις μεταγραφές, θα είναι ντόπια Αιγίνης ή...αράπικα;

 9. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 26/05/2010 13:34:55

  Πικρη διαπιστωση:ψοφαει ο Ελληνας για παπατζιλικι..
  Δεν ειναι ν απορουμε γιατι σε πιο σοβαρα θεματα καταπινουμε και θα καταπινουμε τους μεσσιες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.