#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/06/2010 12:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μονομαχία σε πράσινο φόντοΜονομαχία σε μετοχικό επίπεδο άρχισε σήμερα στον Παναθηναϊκό με την προσωπική επιστολή Βγενόπουλου προς τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, με την οποία προτείνει την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Παναθηναϊκού. Ο κ. Βγενόπουλος δίνει ένα μήνα προθεσμία στον «Τζίγκερ» για να απαντήσει, στην αξία των μετοχών προσθέτει και την αποτίμηση του προπονητικού κέντρου στην Παιανία, ενώ τονίζει ότι σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή, ο Νικόλας Πατέρας έχει δεσμευθεί να επιστρέψει στην προεδρία.

Η απάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη ήταν σαφής, Υπάρχει αποτίμηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα 110 εκατομμύρια ευρώ (από την εταιρεία Deloitte), η οποία μάλιστα έχει εγκριθεί από το Δ.Σ. με πρόεδρο τον Νικόλα Πατέρα. Παρά το γεγονός ότι η Deloitte είναι εταιρία με την οποία συνεργάζεται στις δικές του επιχειρήσεις, ο κ.Βγενόπουλος φέρεται να αμφισβητεί το ύψος της αποτίμησης, η οποία αν μειωθεί (για παράδειγμα στα 70-80 εκατομμύρια) θα ρίξει και το κόστος της αγοραπωλησίας.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δίνει επίσης 48ωρη προθεσμία στον κ. Βγενόπουλο να καταθέσει πρόταση με συγκεκριμένο τίμημα. Η προθεσμία για την υποβολή συγκεκριμένης πρότασης εκπνέει την Παρασκευή (25 Ιουνίου) το απόγευμα στις 4.  Ο κ. Βαρδινογιάννης κατέχει το 54% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η επιστολή Βγενόπουλου έχε4ι ως εξής

«Γιάννη,

Παρόλο που όπως γνωρίζεις δεν ήταν στις προθέσεις μου να αγοράσω τις μετοχές σου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η επιλογή σου να τερματισθεί επί της ουσίας η πολυμετοχικότητα και οι δυσάρεστες εξελίξεις που φοβούμαι ότι προδιαγράφονται για την αγαπημένη μου ομάδα με αναγκάζουν να σου καταθέσω την παρακάτω πρόταση:

1.Είμαι διατεθειμένος να αγοράσω τις μετοχές σου στην αναλογική καθαρή θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπως αυτή θα προσδιορισθεί μετά τη διενέργεια του απαραίτητου οικονομικού και νομικού ελέγχου της ΠΑΕ σε συμφωνία των Ορκωτών Λογιστών των δύο πλευρών. Η αξία που θα προκύψει θα προσαυξηθεί και από την εύλογη αξία του προπονητικού κέντρου της Παιανίας που θα πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσει την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός γιατί είναι άμεσα συνδεδεμένο με την λειτουργία της ομάδας.

2.Μετά την ολοκλήρωσή της συναλλαγής θα καλύψω επιπρόσθετα και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 23 εκατ. ευρώ που υπολογίζω ότι θα χρειασθούν, ώστε ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει την πορεία που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια. Προς τούτο σε ενημερώνω ότι εφόσον αποδεχθείς την πρότασή μου ο κ. Ν. Πατέρας έχει δεσμευθεί ότι θα αναλάβει Πρόεδρος της ΠΑΕ τουλάχιστον για δύο χρόνια και θα έχει όλη τη διαχείριση της ομάδας εν λευκώ.

3.Εάν από την αποδοχή της πρότασής μου μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής προκύψει ουσιαστική αποδυνάμωση του ρόστερ της ομάδας ή βέβαιη απώλεια εσόδων από αυτά που σήμερα προϋπολογίζονται το τίμημα θα μειώνεται αναλογικά.

4.Ορίζω ως Ορκωτούς Λογιστές των αγοραστών την εταιρεία Grant Thornton (κ. Β. Καζάς) και σαν δικηγόρους το νομικό γραφείο V&P (κ.κ. Λουκάς Ρούφος και Αλέκα Τατάγια) και επιθυμώ, εάν η πρότασή μoυ γίνει αποδεκτή, να προχωρήσουμε τις διαδικασίες άμεσα.

5.Η πρότασή μου ισχύει μέχρι τις 23 Ιουλίου 2010.

Με τιμή,

Ανδρέας Βγενόπουλος»

Επιθυμώ να διαβεβαιώσω τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού ότι εφόσον η πρότασή μου γίνει αποδεκτή θα προχωρήσω άμεσα στην εφαρμογή της πραγματικής πολυμετοχικότητας βάσει όλων των αρχών και των εξαγγελιών που έκανε η ΠΕΚ πριν δύο περίπου χρόνια.

Εφόσον η πρότασή μου δεν γίνει αποδεκτή ισχύει η τελευταία μου δήλωση περί αποχώρησης. Σ΄αυτή την περίπτωση, για το συμφέρον της ομάδας δεν πρόκειται ποτέ να κάνω αντιπολίτευση και θα χαίρομαι ή θα λυπάμαι για τα αποτελέσματα μαζί με όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού».

Η ανακοίνωση του κ. Γ. Βαρδινογιάννη έχει ως εξής:

«Aνδρέα,

Η επιστολή σου έρχεται λίγες ώρες πριν από την σύγκλιση σε σώμα του νέου ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπως αυτό προέκυψε από τη γενική συνέλευση και ενώ οι εξελίξεις σε διοικητικά και ποδοσφαιρικά ζητήματα έχουν ήδη αρχίσει να τρέχουν.

Η κρισιμότητα της στιγμής απαιτεί πλέον υπεύθυνες πράξεις και ξεκάθαρες τοποθετήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, έχω να επισημάνω τα ακόλουθα:

Έχει ήδη γίνει αποτίμηση της ΠΑΕ από διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών με εξειδίκευση στον χώρο του ποδοσφαίρου η οποία αποτιμά την αξία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα 110 εκατομμύρια ευρώ.

Η αποτίμηση αυτή έχει εγκριθεί από το Δ.Σ του Παναθηναϊκού. Με βάση αυτή συμφωνήσαμε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατομμύρια ευρώ μετά από πρόταση του Νίκου Πατέρα.

Είναι θεμιτό να υπάρχει διάσταση απόψεων σχετικά με το ποσό της αποτίμησης, και ειδικά στην περίπτωση μιας ποδοσφαιρικής ομάδας που δεν μπορεί, και ούτε πρέπει, να εμπίπτει στα στενά όρια των λογιστικών προτύπων.

Ωστόσο, θεωρώ ότι έχεις εμπεριστατωμένη άποψη για την αξία του Παναθηναϊκού την στιγμή που είσαι μέτοχος τα τελευταία δύο χρόνια και μάλιστα σε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο Ν. Πατέρα που γνώριζε τα οικονομικά δεδομένα και διαχειρίζoνταν την ΠΑΕ.

Ως εκ τούτου, αναμένω μέχρι την 25η Ιουνίου στις 4 μ.μ. κατάθεση πρότασης με συγκεκριμένο τίμημα για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που ανήκει στην οικογένεια μου.

Μόνο μέσω απτών προτάσεων η βούληση γίνεται πράξη.

Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να σταθούμε, την κρίσιμη αυτή στιγμή, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα απέναντι στους φιλάθλους της ομάδας.

Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης

ΥΓ: Το προπονητικό κέντρο στην Παιανία δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος της συγκεκριμένης αγοραπωλησίας. Ωστόσο εφόσον προχωρήσουμε σε συμφωνία υπάρχει δέσμευση από μέρους της οικογένειας μου να το παραχωρήσουμε δωρεάν για τα επόμενα δύο χρόνια στην ομάδα. "ΣΧΟΛΙΑ

 1. lpap avatar
  lpap 23/06/2010 13:19:49

  Ωχ!! και πάλι ωχ!! Πανάθα τι σου μελε κι άλλο να πάθεις, αν το πάθεις τελικά!! Εγώ ειμαι ΠΑΟ αλλά βγενόπουλο δεν θα υποσστηριξω ΠΟΤΕ!

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ lpap 23/06/2010 13:46:00

   Βγενόπουλος forever!!! Μόνο μαζί του άλλωστε δεσμεύεται ο Πατέρας να επιστρέψει για να αναλάβει την προεδρία. Αυτό δε σου λέει τίποτα;;; Εγώ νομίζω πως κάτι παραπάνω θα ξέρει.

 2. tiramola avatar
  tiramola 23/06/2010 13:22:35

  Φαίνεται ότι αυτός και ο Μαρινάκης έχουν λεφτά γιά πέταμα...

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ tiramola 23/06/2010 13:36:02

   Δεν νομίζω ποτε κανένας πρόεδρος ολυμπιακού ή παναθηναϊκού να μπήκε μέσα.

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/06/2010 13:48:21

  Κάνει διάλεξη ένας φιλόλογος, και μεταξύ άλλων λέει τα εξής:
  -Σε πολλές γλώσσες δύο αρνήσεις μας κάνουν μια κατάφαση. Σε άλλες γλώσσες δύο αρνήσεις δίνουν άρνηση.
  Δεν υπάρχει όμως γλώσσα που δύο καταφάσεις να δίνουν άρνηση.
  Οπότε ακούγεται από το ακροατήριο μια φωνή:  «Ναι, καλά...»

  ΠΠ

 4. Γιώργος avatar
  Γιώργος 23/06/2010 13:51:03

  Βλέπω ότι ορισμένους Παναθηναικούς τους χαλάει ο βγενόπουλος. Αν γνωρίζετε κάτι που δεν γνωρίζουμε οι υπόλοιποι πάει καλά. Αν όμως είστε θαυμαστές της οικογένειας που αφού διέλυσε την Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κάνει το ίδιο και στον ΠΑΟ (ΓΟΝΤΙΚΑΣ !!! Μέγας manager στην ΕΡΤ & τώρα στον ΠΑΟ) τι να πώ.

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ Γιώργος 23/06/2010 14:17:06

   Sorry guys αλλά οι παναθηναϊκοί είναι λίγο "αργόστροφοι".

   Π.χ. δεν κατάλαβαν αρχικά πόσο τυχεροί ήταν που το τμήμα μπασκετ το πήρε ο Γιαννακόπουλος. Όπως και τώρα δεν καταλαβαίνουν πόσο τυχεροί θα είναι εαν το ποδόσφαιρικο τμήμα το πάρει ο Βγενόπουλος.

   Πάντως Βγενόπουλος και Μαρινάκης πιστεύω θα βάλουν σε νέα τροχιά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Τέρμα οι παράγκες και οι κατινιές.

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ Αγανάκτηση 23/06/2010 14:26:18

    Αγανάκτηση: Αργόστροφοι μπορεί να είμαστε, αλλά υποτακτικοί,υπόπτου για κατασκοπεία, δε θα γίνομασταν ποτέ.

  • zackii avatar
   zackii @ Γιώργος 24/06/2010 05:37:43

   Πάμε πάλι με Τζίγκερ και παικταράδες τύπου Κουτσουρέ, Θεοφύλακτου Νικολαίδη,καρχαρία Σίγκουρσον,Σάριτς,Μάριτς και το κακό συναπάντημα,-α..να μην ξεχάσω και Κονσεισάο- να φτιάξουμε την ομαδάρα που θα σαρώσει τα champions league.

  • lpap avatar
   lpap @ Γιώργος 24/06/2010 12:24:04

   Επειδή δεν θεωρώ τον εαυτό μου αργόστροφο και πιστεύω πως οι ομάδες εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα σε βάθος χρόνου(και στον παρόντα βέβαια) δεν θα επιθυμούσα έναν ιδιοκτήτη του στυλ Βγενόπουλου. Πρόσφατα έγινε η συγχώνευση Ολυμπιακής και Aegean. Εγώ ως καταναλώτρια δεν κέρδισα τίποτα ιδιαίτερο, αντίθετα έχασα. Σκέψου τώρα να πάρει κι όλο τον ΠΑΟ κι ένα σωρό άλλα. Λυπάμαι, Παναθηναικός μπορεί να είμαι ηλίθια όμως όχι. Και τωρα εξυπηρετούνται τα συμφέροντα αλλά με ένα κάπως διαφορετικό τρόπο. Μου αρέσει ο Πατέρας ως πρόεδρος αλλά δε γουστάρω να εισπράττουν δύναμη κι από μένα. Κι οι ομάδες και χάνουν και κερδίζουν. Την ξεφτίλα των Ολυμπιακών που αρνούνται να χάσουν και έχουν αφ υψηλού ύφος προσωπικά δεν τα γουστάρω. Κι ούτε παράγοντες τύπου Κόκκαλη. Τέτοιοι είναι αλλά λέμε τώρα..

 5. Lgz avatar
  Lgz 23/06/2010 14:53:26

  ΒΑΡΔΗ ΠΟΥΛΑ!

 6. O Chazos tou choriou avatar
  O Chazos tou choriou 23/06/2010 15:13:47

  O Vgenopoulos to paize af ypsilou Iptamenos Kai Gentleman, alla o Pateras den synadei me to ev agonizesthai !

 7. Lgz avatar
  Lgz 23/06/2010 15:16:47

  δεν αντέχεται το 50-50

 8. Γιώργος avatar
  Γιώργος 23/06/2010 15:59:30

  KANEIΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΤΖΙΓΓΕΡ ΔΕΝ...ΝΙΩΘΕΙ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ "ΤΡΕΛΑ" ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΕ...

  Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ Ο ΠΑΟ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 1-2 ΧΡΟΝΙΑ...ΞΑΝΑΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...

  ΚΥΡΙΕ ΑΝΔΡΕΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ, ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΤΕ ΝΑ "ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ" ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΩΦΕΛΗ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ.

  Ο ΠΑΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ...ΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ...VIVARIA!

  ΥΠΑΡXEI KOΣΜΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ, ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΥΤΟ...

 9. αναρχοδεξιός avatar
  αναρχοδεξιός 24/06/2010 01:45:36

  πούλα βαρδινογειάσου κι άντε γεια

  Βγενό θεε πάρε την ΠΑΕ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.