Κόκκινο στον Μαρινάκη από τη δικαιοσύνη
18/06/2015 17:53
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κόκκινο στον Μαρινάκη από τη δικαιοσύνη

Του απαγορεύτηκε η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, του ζητήθηκε εγγύηση 200.000 ευρώ αλλά και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, μία φορά το 15ημερο

Τριπλό σοκ περίμενε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι ανακριτές δεν... μάσησαν από τους σωματοφύλακες που είχαν ακροβολιστεί στα δικαστήρια από το πρωί και μετά από επτά ώρες απολογίας, «τίναξαν στον αέρα» τον γνωστό εφοπλιστή για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα του απαγορεύτηκε η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, του ζητήθηκε εγγύηση 200.000 ευρώ αλλά και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, μία φορά το 15ημερο.

Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Μαρινάκης δεν μπορεί να συμμετέχει ενεργά στα διοικητικά των «ερυθρολεύκων». Αντίθετα δεν πρέπει να συνδέεται η συγκεκριμένη απόφαση με την κατοχή μετοχών του στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς δεν έχει σχέση με περιουσιακά στοιχεία αλλά μόνο με διοικητικά ζητήματα.

Έτσι, μπορεί να είναι μεγαλομέτοχος αλλά πρέπει να βρει «αχυράνθρωπο» για να βάλει στη θέση του προέδρου της ομάδας. Ήδη ακούγεται η επανάκαμψη του πρώην προέδρου Σωκράτη Κόκκαλη.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

Ο κ. Μαρινάκης προσήλθε στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο πριν τις 8:00. Ο ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού είναι αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες που αφορούν:

1) Ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση

2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση

3) ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο

4) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης

5) απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση

Και αυτή είναι μόνο η αρχή καθώς υπάρχουν κι άλλες δικαστικές εμπλοκές του κ. Μαρινάκη, πολύ πιο σοβαρές και πολύ πιο βαριές που ενδεχομένως να αλλάξουν τα δεδομένα σχετικά με τις επιχειρηματικές και όχι μόνο δραστηριότητές του.

Πρόκειται για ένα μήνυμα, επίσης των δικαστών ότι δεν φοβούνται όλο το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τους όρους... μαφίας που υπάρχουν εδώ και καιρό. Δεν... μάσησαν επίσης και με τα «περίεργα» και κρυφοεκβιαστικά δημοσιεύματα από ελεγχόμενα από τον Μαρινάκη μέσα ενημέρωσης που ξέρουν πώς να στοχοποιούν και να χτυπούν τον «αντίπαλο». Όλοι αυτοί οι κάφροι της παραδημοσιογραφίας βρίσκονται τώρα σε πολύ δύσκολη θέση καθώς το αφεντικό τους έχει πολλά.... προβλήματα. Θα συνεχίσει να τους ενισχύει για να πολεμάνε όποιον δεν τους κάνει τα χατίρια, όπως π.χ. τον Σαμαρά και τη ΝΔ; Ή θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος;