#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/03/2011 13:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κατεδαφίζεται η «παράγκα», ή ξεκαθαρίζουν προσωπικοί λογαριασμοί;
Ξαφνικά όλοι μιλούν, όλοι τοποθετούνται δημόσια γύρω από το θέμα με τις περιβόητες κασέτες. Τώρα που είναι σαφές ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Σημειώνουμε ότι η προηγούμενη περίπτωση αρχειοθετήθηκε μετά από τρία χρόνια ερευνών. Ήταν τότε που από ένα λάθος δημοσιογράφου έμεινε ο όρος "παράγκα", ενώ ήθελε να πει για την "καλύβα του μπάρμπα Θωμά".

Απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο Σωτήρης Βοργιάς για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο άνθρωπος που έκανε τις αποκαλύψεις περιμένει το τελικό αποτέλεσμα για να δικαιωθεί, μετά τις σοβαρές καταγγελίες του στην εκπομπή «Δίκη» στο Blue Sky για την ύπαρξη κασετών με συνομιλίες που αναφέρονται σε «στημένα» ματς. Η χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Κούγια και η αποκάλυψη των διαλόγων των περιβόητων κασετών επιβεβαίωσε τις καταγγελίες του Σωτήρη Βοργιά, ο οποίος εκτίμησε ότι ποτέ δεν θα καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο !!!Η κατάθεση Κούγια στην εισαγγελέα, αλλά και οι αντιδράσεις του θιγόμενου από αυτήν προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου, Αχ. Μπέου μονοπωλούν την επικαιρότητα του ποδοσφαίρου. Ο δικηγόρος Αλ. Κούγιας, που είναι και πρόεδρος της Παναχαϊκής, προσκόμισε δύο CD και με βάση την απομαγνητοφώνησή τους κατηγόρησε τον Μπέο ότι προσπάθησε να επηρεάσει το διαιτητή Δαλούκα, ώστε να ευνοήσει τον Αρη στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Και επίσης ότι επιχείρησε «να βρει άκρες» για λογαριασμό του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγ. Μαρινάκη, με τον Ιταλό διαιτητή του αγώνα Μακάμπι - Ολυμπιακός. Σε δηλώσεις του ο Μπέος εμμέσως παραδέχτηκε ότι αυτός μιλάει στα δύο CD και υπαινίχτηκε ότι απευθύνεται στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Νικ. Πατέρα! Που με τη σειρά του αρκέστηκε σε ένα «ουδέν σχόλιον».

Ο Δαλούκας σε δήλωση του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «ουδέποτε συναντήθηκα ή συζήτησα με τον κ. Μαρινάκη το οποιοδήποτε θέμα ποδοσφαιρικού ή μη περιεχομένου. Επίσης, ουδέποτε έστειλα επιστολή τόσο σε Ε.Π.Ο. όσο και σε U.E.F.A. που να αφορά πιθανή εμπλοκή μου σε οποιοδήποτε παιχνίδι. Όσον αφορά τα περί απειλών σε βάρος μου έχω ήδη ενημερώσει την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας»

Από την πλευρά της η ΕΠΟ δηλώνει ότι: «…Αναμένουμε να παραλάβουμε το συντομότερο δυνατόν το υλικό που κατατέθηκε σήμερα στην τακτική δικαιοσύνη, το οποίο θα διαβιβαστεί στον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα της ΕΠΟ για τις απαιτούμενες, εκ μέρους του, ενέργειες..

Ενώ από την πλευρά του ο Ε. Μαρινάκης προέβη σε εξώδικο προς τους διαχειριστές των sites και  blogsστο οποίο και αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά  η πρόθεση για " ...τη λήψη παντός αναγκαίου μέτρου κατά παντός υπευθύνου διαχειριστή ηλεκτρονικού ημερολογίου, ιστοσελίδας ή ιστολογίου και συντακτών αυτών, και σχετικώς Σας γνωστοποιούμε ότι η δημοσίευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, αναμετάδοση και φιλοξενία προσβλητικών χαρακτηρισμών και σχολίων σε βάρος του προσώπου του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη, τελούμενη είτε από διαχειριστή και συντάκτη είτε από φιλοξενούμενο σχολιαστή θα συνεπάγεται τη λήψη των αναγκαίων δικαστικών μέτρων..."

 

Το κουβάρι των εξελίξεων μόλις άρχισε να ξετυλίγεται. Η συνέντευξη Τύπου του Μπέου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή, αλλά λόγω των ραγδαίων εξελίξεων μετατέθηκε για σήμερα. Είναι νωρίς για την εξαγωγή οριστικών ασφαλών συμπερασμάτων. Όσους δε «πέφτουν από τα σύννεφα» τους καλωσορίζουμε στον μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, στον οποίο δεν είναι όλα τα πράγματα ακριβώς «αγγελικά πλασμένα».

 

Μ.Ο.