#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/06/2010 16:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ντόρα, ο Ολυμπιακός και το παιδί του Πειραιά

Η σχέση της κυρίας Μπακογιάννη και του συζύγου της με το νέο αφεντικό της πειραϊκής ομάδας κ. Μαρινάκη δίνει τροφή σε πολιτικά σενάρια



Το κέφι είχε ανάψει. Η τσικουδιά και το κόκκινο κρασί έρρεαν άφθονα. Ηταν λίγες ημέρες μετά το Πάσχα του 2009. Στο σπίτι του κρητικού καλλιτέχνη κ. Μανώλη Κόνταρουστα Χανιά ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί προσκεκλημένοι του. Κεντρικά πρόσωπα του τραπεζιού ήταν η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη,ο σύζυγός της κ. Ισ. Κούβελοςκαι ο κουμπάρος τους, ο εφοπλιστής κ. Ευ. Μαρινάκης. Οι μαντινάδες άρχισαν να φτιάχνουν ωραία ατμόσφαιρα και ο κ. Μαρινάκης παρακολουθούσε ήρεμος. «Ζω, αναπνέω και ποθώ την τιμημένη ώρα, πρωθυπουργό για να σε δω, συντέκνισσά μου Ντόρα» ήταν η πρώτη μαντινάδα που άκουσε η παρέα, για να ακολουθήσει και άλλη μία από τον κ. Κόνταρο: «Αστέρι της πολιτικής, με δάσκαλο πατέρα, σίγουρο είναι θα γενείς πρωθυπουργός μια μέρα». Η κυρία Μπακογιάννη, αρκετά ευδιάθετη, μοίραζε χαμόγελα δεξιά κι αριστερά. Εξάλλου εκείνη την εποχή ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την αρχηγία της ΝΔ.

Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μαρινάκης έγινε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός με 67%, μια εξέλιξη που χαροποίησε την κυρία Μπακογιάννη, η οποία δεν αποκλείεται πλέον να βρίσκεται μαζί με τον σύζυγό της συχνάπυκνά στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Εκεί θα είναι, όχι στο ίδιο σημείο, ο φανατικός «γάβρος», πρόεδρος της ΝΔ κ. Α. Σαμαράς,που είναι σταθερός επισκέπτης του Καραϊσκάκη, με σταθερή θέση στα επίσημα.

Η είδηση της εμπλοκής του κ. Μαρινάκη επέπεσε ως κεραυνός εν αιθρία και στο πολιτικό σύστημα και άρχισαν αμέσως τα σχόλια. «Η Ντόρα θα επιδιώξει μέσω του κουμπάρου της να αποκτήσει λαϊκό έρεισμα με τον Ολυμπιακό» έλεγαν διάφοροι. «Μην παραβλέπετε την κίνηση Μαρινάκη και την κουμπαριά του με την Ντόρα που θα θελήσει να βοηθηθεί από αυτό» έλεγαν κάποιοι άλλοι. «Είναι η Ντόρα Ολυμπιακός;» ρωτούσαν ορισμένοι, που υπενθύμιζαν ότι η κυρία Μπακογιάννη εκλέγεται στην Α΄ Αθηνών, άρα προπύργιο του Παναθηναϊκού. Επίσης δεν ήταν λίγοι που θυμήθηκαν την παρουσία της και σε αγώνα του Πανιωνίου, φανατικός φίλος του οποίου είναι ο κ. Κούβελος (πρόεδρος της Διεθνούς και της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος της Διεθνούς Ολυμπιακής Εκεχειρίας).

Πάντως η σχέση της κυρίας Μπακογιάννη με τον κ. Μαρινάκη δεν είναι τωρινή και πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω, αφού ήταν φίλοι από την παιδική τους ηλικία. Εξάλλου ο πατέρας του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού Μιλτιάδης Μαρινάκης ήταν στενός πολιτικός φίλος του πατέρα της κυρίας Μπακογιάννη, του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ.Μητσοτάκη.Ο πατέρας Μαρινάκης ήταν επί 12 χρόνια (1978-1989) δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και με προτροπή του κ. Μητσοτάκη πολιτεύτηκε το 1985 και το 1986 και αντικατέστησε τον κ. Α. Ανδριανόπουλοστη Βουλή, ο οποίος παραιτήθηκε για να αναλάβει καθήκοντα δημάρχου Πειραιά.

Αυτή η στενή σχέση των δύο οικογενειών ενισχύθηκε περισσότερο το 1998, όταν ο κ. Μαρινάκης πάντρεψε την κυρία Μπακογιάννη και τον κ. Κούβελο και έγιναν σύντεκνοι.

Θεωρείται ζήτημα χρόνου πότε ο κ. Μαρινάκης θα μπει και στα ΜΜΕ δημιουργώντας άλλη μία βάση στήριξης για τις επιχειρήσεις και για την κουμπάρα του.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά την ήττα της κυρίας Μπακογιάννη από τον κ. Σαμαρά, κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο και αμέσως έγιναν αντικείμενο έντονης συζήτησης στα πολιτικοοικονομικά στέκια διάφορα σχόλια για πρόθεσή του να αγοράσει την εφημερίδα «Καρφί» του Νίκου Κακαουνάκη. Η πληροφορία διαψεύστηκε αμέσως.

Δεν ήταν η μόνη φορά που το όνομα του κ. Μαρινάκη, ο οποίος κατέχει το 25% του Σκάι, ακούστηκε για την απόκτηση και άλλων εντύπων. Πριν από χρόνια είχε ενδιαφερθεί για την αγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του «Ελεύθερου Τύπου», προτού το αποκτήσουν το ζεύγος Θεόδωρουκαι Γιάννας Αγγελοπούλου. Μετά την απόφαση του ζεύγους να αποχωρήσει από τα ΜΜΕ, άρχισε να κυκλοφορεί και πάλι πέρυσι τον Αύγουστο ότι κατέθεσε πρόταση για εξαγορά της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος». Ούτε αυτές οι πληροφορίες επαληθεύτηκαν.

Η στελέχωση του νέου επιτελείου του Ολυμπιακού από τον κ. Μαρινάκη έδωσε τροφή για περαιτέρω σχόλια για την κυρία Μπακογιάννη. Και αυτό διότι διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ ανέλαβε ο κ. Ν.Καραχάλιος,επί σειρά ετών γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ την εποχή που Γραμματέας του κόμματος ήταν ο στενός του φίλος κ. Ευ.Μεϊμαράκης,που στήριξαν την κυρία Μπακογιάννη.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=340171&dt=27/06/2010#ixzz0s3yNwLsp