Ανοιχτός πόλεμος ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό
17/03/2014 13:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανοιχτός πόλεμος ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό

Πόλεμο και με τη βούλα κήρυξε ο ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό λίγες μόλις μέρες πριν οι δυο ομάδες διασταυρώσουν τα ξίφη τους για το Κύπελλο και ουδείς γνωρίζει με ποιο τρόπο θα τελειώσουν αυτά τα δυο παιχνίδια ομαλά.

Οι Θεσσαλονικείς λίγο μετά το επεισοδιακό παιχνίδι με τον Άρη καταφέρθηκαν εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη με ανακοίνωσή , κατονομάζοντας τον για πρώτη φορά ως τον άνθρωπο που ελέγχει το ελληνικό ποδόσφαιρο. «Το καρναβάλι “Superleague 2014″ έχει βασιλιά καρνάβαλο και επίσημα, έχει και άρματα καρναβαλιστών, που δυστυχώς δεν θα είναι όλα μαζί μας του χρόνου μετά τη σημερινή παρέλαση.

Το σύστημα είναι συγκεκριμένο και οι ρίζες του πολύ βαθιές. To ελέγχει ένας και λέγεται Μαρινάκης. Μας αηδιάζει κάθε ένας ο οποίος εντάσσεται σ’ αυτό και το συντηρεί» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ΠΑΟΚ.

Δεν σταματάει όμως εκεί αλλά καταφέρεται και εναντίον του προέδρου της Super League Γιάννη Μώραλη αλλά και της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή «Μας αηδιάζει η ΕΠΟ και συγκεκριμένα ο Σαρρής και ο προστάτης του και υποβολέας (λόγω ανικανότητας) Μώραλης. Η ανικανότητα δεν είναι η μόνη αρετή του Σαρρή, είναι και η σκοπιμότητα».

Με αυτή την ανακοίνωση ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ συντάσσεται με τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη του Απόλλωνα Σταμάτη Βελλή που κι αυτός πριν λίγες μέρες είχε καταγγείλει με ανάλογες εκφράσεις του πρόεδρο του Ολυμπιακού γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μάλιστα ο Σταμάτης Βελλής είχε επισκεφτεί αυτοβούλως τον εισαγγελέα και είχε καταθέσει τις θέσεις του ενώ δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες μέρες τον ίδιο δρόμο να διαλέξει και ο Ιβάν Σαβίδης.

Ανακοίνωση-απάντηση του Ολυμπιακού στον ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως είναι αυτονόητο, θα προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία πλέον θα ασχοληθεί με τις συκοφαντικές αναφορές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η επιλογή της όξυνσης, σε βαθμό υπερθετικό από τον «ιδιοκτήτη» της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μαζί με τους συνοδοιπόρους του που εμπλέκονται στις μαύρες μέρες του ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, έχει στόχο προφανώς να αποπροσανατολίσει τους πολυπληθείς φιλάθλους της ομάδας του, απέναντι στους οποίους απέτυχε να είναι συνεπής σε όσα τους είχε υποσχεθεί.

Τους έταξε οικονομική εξυγίανση και αντί να πληρώσει, απαιτεί, ως δικτατορίσκος, να απαλλαγεί -με το έτσι θέλω- η ομάδα του από τους φόρους που πληρώνει κάθε δοκιμαζόμενος Έλληνας πολίτης.

Εμείς, κύριε Σαββίδη, έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε τους φόρους που μας αναλογούν χωρίς παζάρια και εκπτώσεις...

Τους έταξε πρωταθλήματα και ευρωπαϊκούς τίτλους και αντί αυτού βλέπουν την ομάδα τους να χάνει το Πρωτάθλημα πριν τα Χριστούγεννα.

Τους έταξε Ροναλντίνιο και τους προσέφερε Βούκιτς και Ινσαουράλδε. Σε όλα τα επίπεδα...

Το γεγονός ότι επέλεξε να δυναμιτίσει τώρα το κλίμα εν όψει των δυο ημιτελικών του Κυπέλλου είναι θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει άμεσα την Ελληνική Δικαιοσύνη, αφού η στάση του βάζει σε μεγάλο κίνδυνο τη διεξαγωγή αυτών των αγώνων και την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων.

Ο κύριος Σαββίδης πρέπει να σεβαστεί τους ελληνικούς νόμους και να πάψει να φέρεται ως... αποικιοκράτης ακόμα και μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο, δίνοντας εκβιαστικά τελεσίγραφα στην Ελληνική κυβέρνηση.

Πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ ως όχημα για τις επιχειρηματικές κινήσεις του στη Μακεδονία με αγορές ή ενοικιάσεις, με αντίτιμο ένα κομμάτι ψωμί, επιχειρήσεων (ΣΕΚΑΠ, Μακεδονία Palace, ξενοδοχεία στη Χαλκιδική) με αμφιβόλου προελεύσεως κεφάλαια, καθώς και για την προώθηση των πολιτικών του «οραμάτων» στη χώρα μας, που ξεπερνάνε τα όρια της γραφικότητας.

Τέλος, καλό θα είναι να δούμε κάποια στιγμή και το «Πόθεν Έσχες» του φερόμενου ως ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, τι πραγματικά του ανήκει, σε ποιες επιχειρήσεις είναι πραγματικός ιδιοκτήτης και αν τα χρήματα έχουν έρθει στη χώρα μας από νόμιμες επιχειρήσεις.