Από αριστερά προς δεξιά: Μιχάλης Ξυνός, Ιαν Κάτσικ, Αλέκος Γιατράς, Σπύρος Φωκάς, Κώστας Αλεξόπουλος, Πέτρος Ζαφείρης
Από αριστερά προς δεξιά: Μιχάλης Ξυνός, Ιαν Κάτσικ, Αλέκος Γιατράς, Σπύρος Φωκάς, Κώστας Αλεξόπουλος, Πέτρος Ζαφείρης
21/11/2016 14:41
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το άσυλο Ανιάτων στον ιππόδρομο

Το κοινωνικό της έργο αναδεικνύει για μια ακόμη φορά η Ιπποδρομίες ΑΕ του ΟΠΑΠ. Οι άνθρωποι της εταιρείας, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, υποδέχθηκαν στους χώρους του ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο, το κοινωφελές μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό σωματείο Άσυλο Ανιάτων.

Η αντιπροσωπεία του σωματείου παρακολούθησε με ενθουσιασμό το πλούσιο πρόγραμμα της ημέρας που περιελάμβανε επτά κούρσες και πραγματοποίησε τις απονομές στην κύρια ιπποδρομία, το Κύπελλο Ιπποπαραγωγών. Σε μια συμβολική κίνηση όλοι οι βραβευθέντες παραχώρησαν τα κύπελλά τους στους επισκέπτες.

Το άσυλο Ανιάτων στον ιππόδρομο 239387 photo
Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ιπποδρομίες ΑΕ

Το Άσυλο Ανιάτων συστάθηκε το 1893 και παρέχει σε χιλιάδες ασθενείς, πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό) και επιπροσθέτως υπηρεσίες συντήρησης και διαβίωσης καθώς και ανακούφιση των οικογενειών τους από τις δυσβάσταχτες φροντίδες των ατόμων αυτών.

Το έργο του αυτό έχει διαχρονικά αναγνωρισθεί και βραβευθεί από την Ελληνική Κοινωνία (Βραβείο Μαντώ Μαυρογένους της Ακαδημίας Αθηνών 1959, Αργυρούν Μετάλλιον της Ακαδημίας Αθηνών 1974, Χρυσός Σταυρός του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 1988, Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου Αθηναίων 1995, Μετάλλιο του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών 2002 και Βραβείο του Δήμου Αθηναίων 2004).

Το άσυλο Ανιάτων στον ιππόδρομο 239388 photo
Ο αναβάτης Μιχάλης Ξυνός παραχωρεί το κύπελλό του σε εκπρόσωπο του ασύλου Ανιάτων

Το Ίδρυμα, σήμερα περιθάλπει 200 ασθενείς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πάσχουν από παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος με κύριο χαρακτηριστικό τις διαταραχές της κινητικότητας.