Στην Αθήνα η Αννα Κορακάκη
11/08/2016 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην Αθήνα η Αννα Κορακάκη

Στην Αθήνα έφτασε η Χρυσή και Χάλκινη Ολυμπιονίκης, Αννα Κορακάκη, που έκανε υπερήφανο το Πανελλήνιο με την απίστευτη επίδοσή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Στις πρώτες δηλώσεις της παραδέχθηκε ότι δεν έχει ακόμη συνειδοτοποιήσει τι έχει συμβεί. «Σημαίνει τα πάντα» υπογράμμισε ωστόσο. Τόνισε ότι έχει δουλέψει πολύ σκληρά, ότι δεν θα μπορούσε να ήταν πιο ευτυχισμένη και ότι εκπληρώθηκε το όνειρο της εις διπλούν.

Δεν έκρυψε ότι ευελπιστούσε να είναι και στα δύο αθλήματα στον τελικό.

Δήλωσε περήφανη για το γεγονός ότι είναι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια με δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. «Ελπίζω να είμαι η τελευταία» είπε με χιούμορ…

Απευθυνόμενοι στους Ελληνες αθλητές και όσoυς θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό εξέφρασε την ευχή, η επιτυχία της να αποτελέσει κίνητρο για ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις.«Θέλω να ευχαριστήσω αποκλειστικά την οικογένειά μου και τους φίλους μου» είπε με νόημα. «Όσους με στήριξαν και θα συνεχίσουν να με στηρίζουν αφού τελειώσει όλο αυτό».

ka1_6

Η άφιξή της έγινε με καθυστέρηση μερικών ωρών, αφού από ειρωνεία άργησε η πτήση της λόγω των απαραίτητων τυπικών ελέγχων που έπρεπε να γίνει στα όπλα της, τα οποία της χάρισαν τα μετάλλια!

Πλήθος κόσμου βρίσκεται στο αεροδρόμιο, εκτός της επίσημης υποδοχής που προετοιμάστηκε για την Κορακάκη, η οποία στη συνέχεια θα μεταβεί Θεσσαλονίκη και από εκεί στη Δράμα για να βρεθεί κοντά στους αγαπημένους της.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, την Κορακάκη υποδέχθηκε στο Ελ. Βενιζέλος ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής. Ο κ. Κουρουμπλής χαρακτήρισε την Κορακάκη «παιδί όλων των Ελλήνων», ιδιαίτερα λόγω της επιτυχίας της στην τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, αναφέροντας ότι πιστεύει ότι η Πολιτεία θα πράξει επιτέλους τα δέοντα για τους αθλητές της.

korakaki1

«Γκρεμίστε τα τείχη»

Από τον Έβρο και τη Δράμα, τη γενέθλια πόλη της, μέχρι την Κρήτη. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και έξω από αυτή, στις γειτονιές του κόσμου, όπου ζουν και εργάζονται οι δικοί μας μετανάστες. Χαμόγελα, χειροκροτήματα, πανηγυρισμοί. Η 20χρονη Αννα Κορακάκη κατάφερε την πιο απρόσμενη επιτυχία της Ελλάδας τα τελευταία 20 χρόνια, φτάνοντας στην κορυφή του κόσμου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μέτρων.

ӐTmVɎǠϋՌЉύɊǓ HǍ`ʏсʁʇ.(Eurokinissi-ӔŋɏӠ̉Ӊ́ө

Έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη μετά από 100 χρόνια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Τελευταίος ήταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας το 1912 στη Στοκχόλμη. Παράλληλα, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας μετά από δώδεκα χρόνια, αφού τόσο στο Πεκίνο (2008) όσο και στο Λονδίνο (2012) η χώρα μας είχε περιοριστεί σε ασημένια και χάλκινα.

Περισσότερο η «χρυσή» σκοπεύτρια, μπόρεσε να βρει κέντρο στον στόχο, «πυροβολώντας» με τα λόγια της. Αμέσως μετά την επιτυχία της στον τελικό: « Η παρότρυνσή μου στα νέα παιδιά είναι να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Αν όχι με τον πρωταθλητισμό, τουλάχιστον με τον αθλητισμό. Γιατί ο αθλητισμός είναι υγιής, ο πρωταθλητισμός όχι,» είπε η κορυφαία πρωταθλήτρια.

korakki-el-1000

korakaki4-1000

korakaki3-1000

korakaki7-1000

korakaki6-1000

korakaki5-1000

korakaki2-athina-1000

korakaki-athina-1000

ȅӓKύɊǭVɎǠԇӠϋՌЉύɊǓ ḾӠʏсʁʇ PϠԏՓ ϋՌЉJϕӠCٍœ ԏՠщϠӔϠEяđόɏ ́ʅď͉

ȅӓKύɊǭVɎǠԇӠϋՌЉύɊǓ ḾӠʏсʁʇ PϠԏՓ ϋՌЉJϕӠCٍœ ԏՠщϠӔϠEяđόɏ ́ʅď͉

Η Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη (2Α), με τον προπονητή και πατέρα της Τασο Κορακάκη (Α), την μητέρα της Φωτεινή Χριστοδούλου (2Δ) και τον αδερφό της Διονύση (Δ) όπου την υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” μαζί με πλήθος φίλων και θαυμαστών της, Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016. Η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25μέτρων και το χάλκινο στο αεροβόλο πιστόλι των 10μέτρων στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

eleftherostypos.gr